reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej już po wizycie i u nas i dobrze i tak sobie. Tobinek ma 716 gramów, a Sara 566. Spora różnica, ale są w dwóch owodniach i mam się tym nie przejmować. Na moją anemię nic się nie poradzi ze względu na ciążę blizniaczą. Mam brać to co brałam i jeść mięso i buraki. A teraz najlepsze. Ja, która zawsze miałam niedowagę mam dietę! Zero ziemniaków, makaronów, słodyczy i białego pieczywa. To zę względu na wynik glukozy po 2 godzinach który wynosi 133 i za szybko tyję - 3 tyg 3 kg[emoji38][emoji4]. Szyjka długa i twarda 4,6 cm. A kopię mnie bez przerwy Sara. Oj chyba będzie agentka[emoji7].
Super :) ze wszystko z dzieciaczkami w porzadku. Hmm a cukrzyca no coz teraz bedziesz musiala trzymac diete moze byc ciezko ale czego sie nie robi dla dzieciakow a przy tym jaka bedziesz miala figure :)

reklama
Hej dziewczyny. Długo mnie tu nie było, odpusciłam sobie trochę po nie udanej próbie z in vitro. Dziś zrobiłam sobie hcg bo okres się spoźnia 3 dni i wyszło 14,5. Nie wiem co mam myśleć, bo to trochę mało i zaczęłam po południu plamić. Wziełam luteine tak w razie czego. Co o tym myślicie?
Gratulacje jest ciaza teraz najwazniejsze sa przyrosty

@Ylona90 bardzo mi przykro, pewno to żadne pocieszenie ale ja jestem w tym samym miejscu - nie udało się, nie ma zamrożonych i .....
I trzeba walczyc dalej znalesc w sobie sile do dalszej walki o upragnione dziecko ja jestem po 3 pelnych procedurach niestety nie udanych to boli strasznie ale po tygoniu od ostatniego niepowodzenia stwierdzilam ze zrobie wszystkie brakujace badania immunologiczne i w grudniu/styczniu startuje z 4 stymulacja

No u mnie też słabo wyszło. 10 pęcherzyków. 7 komórek. zapłodnienia się 6 a do blastki jedna została. jestem do sroki zapisana na poniedziałek ale zobaczę jego plan i najwyżej następna wizyta może u Twojej Pani uważam że słabo mnie wystymulowal. i ciężko mu było zapamiętać że nie robimy transferu za 3 dni... Cieszę się że się powiodło tzn ze potrafiaa denerwować mnie to że miałam problem żeby się umówić na 2dc żeby zacząć bo terminów było brak i tylko Małek został. A ciężko się umówić tak żeby trafić w ten konkretny dzień bo z @jedt różnie jak potrzebaa pamiętasz co dostałaś za leki że wspomagaczy ? na komórki lepsze? a z leków w trakcie stymulacji?
Kochana a nie jest tak ze jezeli wybieracie opcje z badaniem zarodkow to zapladniaja wam wszystkie pobrane komorki dopytaj przed kolejna punkcja bo chyba lekarz was robi w balona. To jest wskazanie do zaplodnienia wszystkich

Nie chce nikogo dolowac ale po tylu latach walki juz mi sie odechciewa tego wszystkiego... ciagle dostosowywanie zycia i pracy do wizyt, branie urlopow zamiast l4 bo ilez razy w roku mozna byc na zwolnieniu, dostosowywanie rytmu dnia do por lekow... milion budzikow w telefonie bo leki trzeba zazyc... na badania zdazyc, a jeszcze miesiaczki nieregularne wiec jak nieoczekiwanie przyjdzie wczesniej albo sie spozni to bieganie w pracy z jezykiem na brodzie, zeby nadgonic bo znowu trzeba sie urwac na wizyte lub sie spozniasz bo lekarzowi cos wypadlo... no i samo to do czego te niektore leki tak naprawde sa przeznaczone... a to dla cukrzykow, a to na raka piersi dla kobiet po menopauzie, a to przy chemioterapii i po przeszczepach szpiku kostnego... inne znowu otrzymywane z moczu kobiet po menopauzie... od samego tego psycha siada... a za chwile masz przed oczami obraz siebie w domu starcow bo nie ma ci kto za przeproszeniem tylka podetrzec bo nie masz dzieci... i ta niemilosierna tesknota - wiesz ze bylabys najlepsza matka na swiecie, wszystkie dzieci z rodziny lubia cie jak misie miod a tobie za kazdym razem peka serce...
Ja sobie juz nie umiem wmowic ze sie uda... chocby mi to ktos zagwarantowal i przypieczetowal wlasna krwia to nie uwierze... ale z drugiej strony nie zostalo mi nic innego jak probowac dalej... poki jest czas i finanse choc mocno uszczuplone ale jeszcze pozwalaja...
Ehhh... przepraszam za moje dolowanie ale kto inny mnie lepiej zrozumie jak nie wy... troche sie zdolowalam porazla ylony bo leczymy sie w jednej klinice i jej przypadek jest podobny do mojego :(
Jutro pewnie bedzie lepiej, ale musialam sobie ulzyc
Pieknie napisane kochana nie ty jedna sie tak czujesz mysle ze wiekszosc tu z nas podpisze sie pod twoim postem rencyma i nogami :( ja pierwsza
Ale tak jak mowisz trzeba walczyc dalej bo co nam pozostalo. Kazda z nas w koncu doczeka sie swojego szczescia niektore musza na nie dluzej poczekac.
Mysl pozytywnie choc wiem ze jest ciezko

Punkcje miałam w sobotę a transfer w czwartek i betuje w piątek albo w sobotę zobaczę jeszcze kazał w 10 dpt zrobić; )
Przy blastce ja zrobiłam sikańca 9 dpt bo czułam że się udało i się nie myliłam [emoji12]
To był piątek w poniedziałek zrobiłam betę wyszła 653

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry