reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

3,5 cm. Nie wiem czy to dużo czy mało bo pierwszy raz w życiu mi się zrobiła.
Nie jest jeszcze taka duża ja miałam już z 6 razy na tym jajniku co pobrali 5 pęcherzyków i one były duże bo po 6 cm i to te czekoladowe ze krew sie w środku zbierała i luteina zawsze dawałam radę czasem to tak ciągnął jajnik jak przy stymulacji dasz rade ;) trzymam kciuki

reklama
3,5 cm. Nie wiem czy to dużo czy mało bo pierwszy raz w życiu mi się zrobiła.
U mnie kilka miesięcy temu (przy stymulacji do iui) była właśnie na 3,5cm i zdążyła się wchłonąć do miesiączki. Teraz (miesiąc po stymulacji do ivf) w 3dc miałam prawie 5cm - z poprzedniego cyklu. Więc myślę że jak 3,5cm to mała i nie będzie z nią większego problemu :)

Hej już po wizycie i u nas i dobrze i tak sobie. Tobinek ma 716 gramów, a Sara 566. Spora różnica, ale są w dwóch owodniach i mam się tym nie przejmować. Na moją anemię nic się nie poradzi ze względu na ciążę blizniaczą. Mam brać to co brałam i jeść mięso i buraki. A teraz najlepsze. Ja, która zawsze miałam niedowagę mam dietę! Zero ziemniaków, makaronów, słodyczy i białego pieczywa. To zę względu na wynik glukozy po 2 godzinach który wynosi 133 i za szybko tyję - 3 tyg 3 kg[emoji38][emoji4]. Szyjka długa i twarda 4,6 cm. A kopię mnie bez przerwy Sara. Oj chyba będzie agentka[emoji7].

Super! Niech rosną :) i kopią... aż nie mogę się doczekać tych ruchów! :D
Czyli miałaś robioną krzywą cukrową, tak? Jest to tak straszne jak się faktycznie dziewczyny wypowiadają?

U mnie +1,5 kg :D i powoli brzuszek rośnie, aaaale bardziej taki spożywczy. We wszystko się mieszczę.

A miałaś crio czy ze świeżaków?
Ja też stawiam na blastki.
Miałam transfer 2 szt 3 dniowych i potem 1 szt blastki . Bladtka jest w brzuchu i ma 18 tc . Nie chce powiedzieć że 3 dniowe zarodki są złe Ale % blastka ma większe szanse - chodź moja klinika jeśli zarodki są książkowe w 3 dobie proponuje mrozic a do 5 doby trzymać te " brzydkie " I tak oto brzydki zarodek w 3 dobie stał się śliczna blastka i został z mamusia

Super! Niech rosną :) i kopią... aż nie mogę się doczekać tych ruchów! :D
Czyli miałaś robioną krzywą cukrową, tak? Jest to tak straszne jak się faktycznie dziewczyny wypowiadają?

U mnie +1,5 kg :D i powoli brzuszek rośnie, aaaale bardziej taki spożywczy. We wszystko się mieszczę.
Ja wypiłam tą glukozę bez problemu. To tak jakbys piła super słodką herbatę lub rozpuszczonym cukier. Większy problem to potem wytrzymać bez picia 2 godz, a masz ochotę przepłukać usta. Moja siostra mówiła, że to jak słodka galaretka i wypiłaby ze dwie[emoji23].
A ruchy czuję już konkretnie. Czasami aż zaboli, ale przecież o to tu wszystkie walczymy [emoji7] [emoji8]

Dziewczynki po crio na sztucznym cyklu - w którym dc wypadały u Was transfery? Tak się zastanawiam bo mam poranną niespodziankę w postaci @ (a nic jeszcze jej nie zapowiadało) :D tylko moja zmienniczka idzie na urlop od jutra i nie wiem czy zdąży wrócić - nie chciałabym brać l4 tylko normalnie urlop...

reklama
Do góry