reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Będę na pewno :) dziękuję. Mam mieć pierwsze USG 18 sierpnia- będzie to 25 dpt. Czy wtedy już będę słyszała serduszko? Czy to stanowczo za wcześnie? Kompletnie się nie znam...

Może już być a może nie być. Bywa różnie. A co na Twój lekarz? Bo myślę, że z Nim warto porozmawiać i ustalić co i jak i dopytać kiedy możesz usłyszeć serduszko, itp. My możemy doradzić, ale szczegóły powinnaś ustalić jednak z lekarzem.

reklama
Kochane pomożecie? Szukam tych kalkulatorów na necie i prawie w każdym Trzeba podać długość cyklu a ja miałam nieregularne i nie wiem jak mam liczyć ciaze. Ostatnio @ 28 czerwca a transfer 15 lipca zarodki 3 dniowe to piąty tydzień jest tak?
Mi to lekarz dzis tlumaczyl ale bylam taka rozkojarzona ze juz nie wiem jak on to liczyl ale powiedzial ze 5t0d a @mialam 4.07 punkcje 14.07 transfer 19.07

Przedstawiam Wam mojego kropka ktory juz kropkiem nie jest bo ma podluzny ksztalt[emoji7][emoji7][emoji7][emoji16] drugi niestety nie mogl zostac z nami i zrobil miejsce temu jednemu.
Wg lekarza 5t0d za 2 tyg w piatek jade na kolejne usg i mam nadzieje ze bedzie serduszko[emoji173]

Poza tym wszystko jest ok, cialko zolte jest wg mnie duze(przynajmniej na usg wygladalo na olbrzyma) i lekarz nowil ze te bole to przez cialko i ze wszystko sie powieksza. Nic zlego tam nie wypatrzyl. Oczywiscie psiklam tym octaniseptem rano po prysznicu ale tak z daleka i wszystkie swedzenia przeszly w 5 min! A ze mnie nic nie swedzialo to zapomnialam lekarza zapytac...
Ale pytalam o paracetamol i powiedzial zeby oprocz nospy nic wiecej nie brac.
1501941344-aaaaaa.jpeg
Ciesze się ze wszystko dobrze ze lekarz cie uspokoil i szkoda ze jeden kropeczek odszedl ale taka natura. trzymam kciuki za piekne bicie serduszka [emoji4].

Kochane pomożecie? Szukam tych kalkulatorów na necie i prawie w każdym Trzeba podać długość cyklu a ja miałam nieregularne i nie wiem jak mam liczyć ciaze. Ostatnio @ 28 czerwca a transfer 15 lipca zarodki 3 dniowe to piąty tydzień jest tak?
To ja mam.napewno 5 tydzień i ileś dni. Zapytam we wtorek lekarza to może mi dokładnie powie :)

Dziewczyny swedzenie powrocilo... jak ja moglam zapomniec o to zapytac???[emoji21][emoji21][emoji21] mam ten lactacyd do mycia przeciwgrzybiczny i psiklam octaniseptem(troche zaszczypalo) ale wlozylam progesteron do srodka bo rano i popoludniu pilam a czytalam ulotke i tam niby pisze ze przy ivf lepiej dowcipnie. Jakos noc musze przezyc a jutro napisze do niego maila..

reklama
hej dziewczyny,
wczoraj zrobiono mi transfer. Niestety lekarz nie wyraził zgody na 2 zarodki. Jestem po poronieniach i po łyżeczkowaniu . No i mówił,ze to szyjka moze się potem za szybko skracac przy dwóch.
Moje endometrium wynosiło tylko 7 mm. wiec tez bez rewelacji....
Od razu po transferze musiałam pójsć siusiu bo nie mogłam nawet z tego fotela wstać.
jakaś mało przekonana jestem o sukcesie....:(
ps. Wydaje mi się ze byłam lekko przestymulowana i dlatego takie efekty. Wieczór wcześniejszy brzych bardzo duży, napełniony wodą, do tego wymioty i nie wiem teraz czy coś zjadłam czy fatycznie zahaczyłam o lekką hiperkę,
wg lekarza wszytsko ok.
Jak myslicie kiedy mogę testowac. Zarodek 3 dniowy.
Ja tez od razu po transferze pobieglam siusiu, nie miało to wpływu na powodzenie [emoji38]

[emoji127] 28.10.2017

Do góry