reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny.... jutro wybieram się na badanie bety - będzie to 10 dpt zarodka 3 dniowego. I tak się boję bo do tej pory cały czas mam nadzieję, a gdy wyniki będą złe to już pozamiatane... i taką mam huśtawkę emocji... i chcę jechać i nie chce... może pojadę w piątek...chociaż jak ma być dobrze to będzie a jak ma być źle to będzie źle... Czy Wy też tak mialyscie? Straszne to uczucie...taka niemoc, nadzieja, strach i obawa, że kolejny raz nie wyjdzie... a z drugiej strony każda oddając krew liczy, że może tym razem szczęście dopisalo. Wiem, że nie usuniecie z mojej głowy tego myślenia ale musiałam napisać ☺
Kochana, tak niestety jest zawsze... Ja myślę, że możesz spokojnie iść i przełączyć myślenie na tryb - 1 dzień wcześniej beta = 1dzień więcej szczęścia :) Co ma być to będzie, nie ma się co martwić na zapas - chociaż wiem, że to nie całkiem możliwe. Na ewentualne smutki przyjdzie jeszcze czas, na razie bądź dobrej myśli :)

reklama
Dziewczyny.... jutro wybieram się na badanie bety - będzie to 10 dpt zarodka 3 dniowego. I tak się boję bo do tej pory cały czas mam nadzieję, a gdy wyniki będą złe to już pozamiatane... i taką mam huśtawkę emocji... i chcę jechać i nie chce... może pojadę w piątek...chociaż jak ma być dobrze to będzie a jak ma być źle to będzie źle... Czy Wy też tak mialyscie? Straszne to uczucie...taka niemoc, nadzieja, strach i obawa, że kolejny raz nie wyjdzie... a z drugiej strony każda oddając krew liczy, że może tym razem szczęście dopisalo. Wiem, że nie usuniecie z mojej głowy tego myślenia ale musiałam napisać ☺

Twoje myślenie jest logiczne tak samo jak miks uczuć bo mocno Ci na tym zależy. Mimo wszystko wiara w lepsze powinna przeważac. I pamiętaj że jak nie uda się za pierwszym razem to uda się później. Jestem tego przykładem :-) Trzymam mocno kciuki!

Hej, dziś byłam na wizycie, uzupełniliśmy wszystkie papiery, wszystkie badania już są w komplecie. Dostaliśmy receptę na gonal i menopur. Łączna dawka 225 ze względu na to, ze mam niska rezerwę. Okazało się zrobiła mi się mini torbiel, która zaczęła się już niby wchłaniać. Cały czas jestem na gonapeptylu. Doktor liczy, ze w dniach od 19 do 21 będę miała punkcję. Jeśli mam być szczera to jak zobaczyłam te wszystkie strzykawki ampułki to się przeraziłam. To jest moja pierwsza stymulacja do ivf i wszystko bardzo mocno przeżywam.

Ale dziewczyny gratuluje tym którym się udało, a przede wsZystkim podziwiam za wytwalosc :)
Będzie dobrze, nie martw się. Też się bałam niesamowicie zastrzyków, a teraz sama sobie je daję bez problemu

Chce przez jeden naturalny cykl bardzo dobrze się mu przyjrzeć i temu jak w jego trakcie wszystko łącznie z endometrium się rozwija i zmienia żeby potem już do transferu w razie czego wybrać jak najlepsze leki, wspomagacze itp.

Masz rację :)
Ja tez wczoraj bylan na wizycie u dr G. W zeszlym tygodniu miałam konsultacje u innej pani dr która zaproponowala zeby teraz podejsc na naturalnym cyklu. Dr G powiedział, ze jego zdaniem wiecej kobiet zachodzi w ciążę na cyklu stymulowanym. Na początku tygidnia mam mieć wyniki allo mlr i jak bedzie ok to w nastepnym cyklu transfer. Dr przepisał mi oprócz estrofemu który mam brac 2x1 jakies plastry zawierające estrofem-pierwszy raz coś takiego bede miec

Ja tez wczoraj bylan na wizycie u dr G. W zeszlym tygodniu miałam konsultacje u innej pani dr która zaproponowala zeby teraz podejsc na naturalnym cyklu. Dr G powiedział, ze jego zdaniem wiecej kobiet zachodzi w ciążę na cyklu stymulowanym. Na początku tygidnia mam mieć wyniki allo mlr i jak bedzie ok to w nastepnym cyklu transfer. Dr przepisał mi oprócz estrofemu który mam brac 2x1 jakies plastry zawierające estrofem-pierwszy raz coś takiego bede miec
te plastry to oesclim? Ja też je będę mieć teraz :)

Dziewczyny.... jutro wybieram się na badanie bety - będzie to 10 dpt zarodka 3 dniowego. I tak się boję bo do tej pory cały czas mam nadzieję, a gdy wyniki będą złe to już pozamiatane... i taką mam huśtawkę emocji... i chcę jechać i nie chce... może pojadę w piątek...chociaż jak ma być dobrze to będzie a jak ma być źle to będzie źle... Czy Wy też tak mialyscie? Straszne to uczucie...taka niemoc, nadzieja, strach i obawa, że kolejny raz nie wyjdzie... a z drugiej strony każda oddając krew liczy, że może tym razem szczęście dopisalo. Wiem, że nie usuniecie z mojej głowy tego myślenia ale musiałam napisać [emoji5]
Powodzenia [emoji5] wszystkie tu trzymamy kciuki!

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

reklama
Konstancja, trzymam mocno kciuki!!! Wierzę w to mocno że dziś twoje marzenie się spełni;)!!

Do góry