reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jezuniu.... ale mi się to czekanie ciągnie... Dopiero za tydzień @ a potem cały cykl obserwacji, kolejna @ i dopiero transfer jak dobrze pójdzie... Mam wrażenie że wieki będę czekała.... Po raz pierwszy chcę żeby już był wrzesień...
MoKa u mnie to samo:)obserwacja potem czekam na @ i albo będzie transfer, albo nie.

Jezuniu.... ale mi się to czekanie ciągnie... Dopiero za tydzień @ a potem cały cykl obserwacji, kolejna @ i dopiero transfer jak dobrze pójdzie... Mam wrażenie że wieki będę czekała.... Po raz pierwszy chcę żeby już był wrzesień...
A co ma na celu ta obserwacja? Przerwa ok bo ten płyn ale czemu chce cie przez następny miesiac obserwować? Bierzesz jakies inne suplementy oprócz tej fertiformuly ktore zalecił ci dr M?

Hej, dziś byłam na wizycie, uzupełniliśmy wszystkie papiery, wszystkie badania już są w komplecie. Dostaliśmy receptę na gonal i menopur. Łączna dawka 225 ze względu na to, ze mam niska rezerwę. Okazało się zrobiła mi się mini torbiel, która zaczęła się już niby wchłaniać. Cały czas jestem na gonapeptylu. Doktor liczy, ze w dniach od 19 do 21 będę miała punkcję. Jeśli mam być szczera to jak zobaczyłam te wszystkie strzykawki ampułki to się przeraziłam. To jest moja pierwsza stymulacja do ivf i wszystko bardzo mocno przeżywam.

Ale dziewczyny gratuluje tym którym się udało, a przede wsZystkim podziwiam za wytwalosc :)

Ja musiałam czekać 3 miesiące to myślałam że zwariuje ale lepiej poczekać i być pewnym że zrobiło się wszystko co w naszej moc aby się udalo

dziewczyny czy was po punkcji tez tak szczypało i piekło ' na dole". Ja zawsze cos złape....taki mam organizm podatny na te świństwa. Martwię się, bo raczej nie powinnam nic brać. Smaruje tylko maścią ...ale raczej nie pomaga. Gdzies wyczytałam,ze można Lacibios fEMINA.
Ja miałam tak samo i tez się bałam, że dopada mnie jakieś zapalenie. Najgorzej było jak szłam siusiu. Ale na drugi dzień przeszło.

Dziewczyny.... jutro wybieram się na badanie bety - będzie to 10 dpt zarodka 3 dniowego. I tak się boję bo do tej pory cały czas mam nadzieję, a gdy wyniki będą złe to już pozamiatane... i taką mam huśtawkę emocji... i chcę jechać i nie chce... może pojadę w piątek...chociaż jak ma być dobrze to będzie a jak ma być źle to będzie źle... Czy Wy też tak mialyscie? Straszne to uczucie...taka niemoc, nadzieja, strach i obawa, że kolejny raz nie wyjdzie... a z drugiej strony każda oddając krew liczy, że może tym razem szczęście dopisalo. Wiem, że nie usuniecie z mojej głowy tego myślenia ale musiałam napisać ☺

reklama
Dziewczyny.... jutro wybieram się na badanie bety - będzie to 10 dpt zarodka 3 dniowego. I tak się boję bo do tej pory cały czas mam nadzieję, a gdy wyniki będą złe to już pozamiatane... i taką mam huśtawkę emocji... i chcę jechać i nie chce... może pojadę w piątek...chociaż jak ma być dobrze to będzie a jak ma być źle to będzie źle... Czy Wy też tak mialyscie? Straszne to uczucie...taka niemoc, nadzieja, strach i obawa, że kolejny raz nie wyjdzie... a z drugiej strony każda oddając krew liczy, że może tym razem szczęście dopisalo. Wiem, że nie usuniecie z mojej głowy tego myślenia ale musiałam napisać ☺
Trzymam kciuki ;)

Do góry