reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Evulek inplantacje to mialam juz dawno raczej skoro 6dpt byly 2 kreski na tescie. Brzuch mnie boli jak na @ od 2 dni.
Mnie tez pobolewa jak na@ i wczoraj kręgosłup bolal, a ty masz silny ten bol bo ja nie czuje ze to niepokojace u mnie. Choc ci powiem ze ja jakos nic a nic nie panikuje az dziwi mnie to, jakas wyluzowana czuje sie.

Dziewczyny mam pytanie. W zaleceniach mam zeby przyjmowac leki do 12tc i odstawić(ten 12tc jest liczony od transferu czy od ostatniej @) i martwi mnie to ze nie pisze w jaki sposob odstawic leki ,wszystkie naraz czy stopniowo, ja biore metypred, acard , duphaston, estrofem i luteine.
Ja zaczęłam odstawiac stopniowo od 8 tc co tydzień coś odejmowałam acard mam brać do 34 tc ckexane do porodu sterydu nie brałam

No wlasnie ivf bylo w pl a mieszkam uk i tak jakby zostaje sama sobie z tym a w uk lekarze raczej mi nie powiedza jak schodzić stopniowo z leków.

Sporo tego bierzesz , w Uk Tylko bierze Sue progesteron Po transferze wiec zapewne lekarze nie beda w stanie ci pomoc tutaj bo nie wiedza...tyle tych lekarstw
Ja mialam cyklogest 800 mg progesteron odstawic z dnia na dzien wiec skonczylam 12 tc i wieczorny czopek byl ostatnim czopkiem cieszylam Sie bo wyplywalo mi to od punkcji do 12 tc dzuen w dzien;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Sporo tego bierzesz , w Uk Tylko bierze Sue progesteron Po transferze wiec zapewne lekarze nie beda w stanie ci pomoc tutaj bo nie wiedza...tyle tych lekarstw
Ja mialam cyklogest 800 mg progesteron odstawic z dnia na dzien wiec skonczylam 12 tc i wieczorny czopek byl ostatnim czopkiem cieszylam Sie bo wyplywalo mi to od punkcji do 12 tc dzuen w dzien;)

Evulek zapytaj zadzwon do kliniki twojej oni najlepiej ci powiedza

reklama
zuzanka34,
pytałaś czy miałam allmr i ct, jeszcze nie.
ile te badania kosztują u Paśnika?
na razie zaczynam przyczynę z imunno.
dobrze, że chociaż kilka mam swoich.
chociaż tych szczepień się boję, bo są różne opinie.
od kiedy sama sobie zdiagnozowałam hashi nic więcej nie szukałam.
czułam się kiepsko, ledwo żyłam, a interniści wmawiali mi deprechę,
zrobiłam wtedy pamiętam jak dziś pakiet tarczycowy z tymi przeciwciałami
i zaniemówiłam, oczywiście internista też.
dobrze, że można tak zrobić z tym intralipidem za 50zł..
ile oni zarabiają to szoook.
ciekawe czy któraś atosiban gdzieś też sobie podawała poza swoją kliniką?
sorrry, nie mogę dzisiaj usnąć i tak kombinuję.[/QUOTE
Hej.
dwa dni miala wyjete z życia. Było bieganie za intralipidem. Ale juz po....Pisze Ci teraz co ja miałam robione za badania do Paśnika :)
LCT
Różyczka IgG
Hiv Ag/ Ab Combo
wirus typu C = żółtaczka
toksoplazma gondi IgM IgG
chlamydia
białko C
białko S
czynnik V leiden + Mutacja
homocysteina
APTT
Ureoplasma
Mycoplazma
przeciwciała przeciw antygenom łózyskowym
p. p plemnikowe
p.p antyg jajnika
p jądrowe
p. cytompazmy
any CMV (IgG)
anty CMV ( IgM)
ANA
ACA
cytokiny Th1/ Th2
subpopulacja limfocytów
i chyba najwazniejsze to Kariotyp

to jest wiekszośc badań z Apc Analizy medyczne. Po tych leczeniach miałam leki ( equoral, azotropine, metypred ) no ale niestety nie pomogło nic - kolejna ciąża utracona. :(
No i potem miałam serie szczepień limfocytami meza...Jezdzi się do Apc 3 razy co trzy tygdnie. ( jedno koszltowało wtedy 550 zł) :(
A następmnie mialam ten allo mlr i lct.
i teraz przez cały maj znów brałam leki i lct wzrosło. No i jestesmy na drodze pierwszego ivf. Niestety inseminacje nic nie dają :(
Trzymam bardzo mocno za Ciebie kciuki. Jak coś pisz....bedę służyła pomocą.
Ja zanim się zdecydowałam na jakiekolwiek badanie to mialam cennik z 3 przychodni przy sobie. Bo powiem Ci,ze można stracić fortunę.
pozdrawiam

Do góry