reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Byli według statystyk Ministerstwa i do tej pory się chwalą że są najlepsi bo więcej takich statystyk nie ma. Jednak jak pogrzebać to te statystyki w Polsce to pic na wode niestety...
Tak czy inaczej zła jestem na siebie bo podeszłam do nich nie jak plącący kupę kasy i wymagający klient tylko jak "dziewczynka z zapałkami" biedna, przerażona i blagująca o pomoc...
Kochana ale myślę że każda z nas za pierwszym razem taka była. Nie chcę nawet myśleć jak się czujesz ale musisz być silna. jutro na spokojnie pogadaj z dr M, mi robił transfer i też bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobił a jak nie będziesz zadowolona to może spróbuj jeszcze u dr Piekarz Adamczyk

Dzięki za odzew;) Novum...też rozważam...Dziewczyny..może któraś coś podpowie??;)
Hej. Ja nie polecam Salve w Łodzi. Mam strasznie złe doświadczenia z początku leczenia. Z każdej wizyty wychodziłam z płaczem. Polecam za to bardzo Gamete w Łodzi- chyba jest 2 w Polsce na rankingu. Mam z niej 2 śliczną dwulatke z pierwszego podejścia ivf. Teraz staramy się o rodzeństwo. Pozdrawiam i życzę powodzenia. :)

Kochana ale to bez sens na zlosc podejde teraz bez przerwy zrozum ze nawet te 150j hormonow to byl wielki szok dla organizmu. Pierwsza stymulacja przy amh ktore jest w normie zawsze jest na malych dawkach ja tez 1 mialam tylko na menopurze 75 zadna klinika przy pierwszej stymulacji nie da ci dawki 200 i wiecej.
Odetchnij uspokuj sie i dokladnie to przemysl. Bo to ze twoj organizm nie odpocznie od stymulacji moze miec negatywny skutek przy nastepnej i tylko stracisz szanse

Ja przy pierwszej stymulacji mialam 200 gonapeptylu i 75 menopuru wiec chyba jednak sa takie kliniki. Mam endometrioze, ktora uposledza komorki wiec dawka byla wieksza. Efekt 9 komorek, 6 dojrzalych, jedna przetrwala i dzieki niej mam corcie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dostałam w pierwszej stymulacji 225j Menopuru. I tak nic to nie dało. Ten menopur chyba na słabe jajka jest nieodpowiedni widzę..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Biedna... operacje, jeden jajnik, pozamaciczna i ivf... eh... oby ivf bylo szczesliwe

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana pierwsza operację miałam w wieku 18 lat usunęli mi jajnik razem z jajowodem miałam dużą torbiel i jajowod się skręcił w wieku 22 lat ciąża pozamaciczna jajowodowa usunęli w lipcu a w grudniu miałam usuwane zrosty miednicy mniejszej i żyje nie poddałam sie chociaż bardzo ciezko zniosłam stratę tej ciąży Ale te przeżycia dały mi siłę do walki o myślę pozytywnie co ma być to i tak będzie ja mam tylko taki wpływ ma to ze się nie będę denerwować mam wspaniałego męża normalnie anioł podchodzimy do tego na spokojnie o wszystkim rozmawiamy i czekamy jak pęcherzyki ładnie urosną teraz wizyta w poniedZiałek; )

Też uważam że to dużo lepsza opcja niż sytuacja w jakiej ja jestem. Wolę hiperkę ale i świadomość że tam na mnie czekają i mam możliwość wielu prób z jednej stymulacji niż zero szans...
Ale widzisz nie zawsze duza ilosc komorek rowna sie duza ilosc pozostajacych zarodkow

reklama
Do góry