reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Wiem że czasami jeden wystarczy ale człowiekowi jakoś tak chyba lżej gdy jest ich więcej bo po pierwsze większa szansa że jakieś przetrwają do transferu a po drugie zawsze jest opcja crio jak się nie uda. Jakoś tak się pozbawiona tej dodatkowej szansy czuję. Ehhhh.... Dobrze że mam l4 do końca tygodnia.
Teraz leżę i zdycham. Po punkcji wstałam natychmiast. Panie które miały go przed mną jeszcze spały a ja się szybko obudziłam, ubrałam i do domu. Myślałam że to przez to że mało miałam pobranych. Teraz za to umieram i mam ochotę wyrwać sobie jajniki tak mnie bolą.
Jak sie dowiedziałam, że mam aż 6 blastek to szczerze na chwile się przestraszyłam - jak ja je wszystkie urodzę, czy damy rade finansowo, czy zdrowie pozwoli, jeśli nie to jak sobie poradzę z decyzją o oddaniu do adopcji itp. Fakt faktem, po pierwszej porażce szybko sie otrząsnęłam z tych myśli, ale Ty jesteś tak pośrodku, więc myślę, że nie musisz się denerwować, czekaj na dobre wiadomości! Trzymam kciuki cały czas :D

reklama
Ja to chyba mam jakiegoś pecha... Serio kurde trafiam na złe humory czy co? Mi się nawet nie przedstawiła ta Pani którą z laboratorium dali mi do słuchawki ale to jakaś kobieta była. Pocieszające że choć na super pielęgniarki i recepcjonistki trafiam hahaha... Pani anastezjolog też świetna. No i bardzo lubię doktora M. :) Najgorsze że serio doktor Cz. była miła ale kompletnie nic nie tłumaczyła. Wizyta 5 minut i tyle. Jak przyszłam na punkcję to od razu pielęgniarka pytała ile pęcherzyków i była zdziwiona że nie mam policzonych a jak widać dużo do liczenia nie było...

Ostatnia edycja:
No to teb tego... Zbieramy się na punkcję... Ależ to ja miałam dziwne sny. Części nie powiem bo niech się spełni a część to że wyszłam z ciała patrzyłam i sama podpowiadałam lekarzowi gdzie jeszcze jajka są :) był tam też mój M i psy hahaha cała rodzinka :) a potem jak na wielkiej sali podczas jakiejś imprezy mieli oficjalnie ogłosić ile się zapłodniło to uciekłam z innym facetem, który zadzwonił do mnie i powiedział że mam olać wszystko i będziemy szczęśliwie żyć ze sprzedaży jego spermy :) SERIO! Co te hormony z głową robią. Wstałam to myślałam że padnę ze śmiechu :)
MoKa powodzonka -- daj znac jak poszło :) Trzymam kciuki :)

A kochane , czy da się przyspieszyć okres jakoś?
wczoraj wszystko odstawiłam jedynie z encortonu schodzę powoli.
chcielibyśmy wyjechać zresetować łubki, ale wiem, że po takiej stymulacji okres będzie jak tornado i czekam.r
Przytulanki, delikatny wysiłek fizyczny, wino na rozluźnienie, ciepła kąpiel i aspirynka :D tylko nie polecam aspiryny łączyć z winem :p

O maj czyli całe 5 dni codziennego myślenia czy moje kochane kropki żyją, czy się rozwijają i czy im dobrze?
Wy dziewczyny jesteście niezwykłe że takie wytrwałe jesteście. Ja to chyba oszaleję
Kochana, ja też codziennie o nich myślałam, ale też w myślach do nich mówiłam, prosiłam, żeby były dzielne i dały radę :) A do męża się śmiałam, że czuję, jakby nasze maluchy juz dawno były na świecie i teraz pojechały na jakąś kolonię i zastanawiam się co u nich słychać, czy im ciepło itp :D Dasz radę, nic innego nie wymyślisz, musisz być dzielna :)

witajcie,
ja dziś jestem po wizycie w Novum . Kolejna wizyta . Tym razem dostałam zastrzyki z Orgalutran....czyli u mnie etap " wysiadywania jaj" :) No ale dziś także zapytalam lekarza, ze mam zlecone od immunologa intralipid 20% - 100 ml. Dziewczyny ja intralipid załatwiam na własną rekę bo w novum 500 ml kosztuje coś ok 648 zł a 100 mł - 450. Podjechalam dzis wieczorem u siebie do apteki i zapytałam o cenę ....pani mówi ze ok 50 zł a moze i mniej.
Nie wiem czy dobrze to rozumuje...ale czy wezmę u siebie czy w Novum to dla mnie różnica zerowa....tylko zostanie mi w kieszeni ok 400 - 600 zł>
Czy miałyscie juz jakies doświadczenia z tym?

reklama
Do góry