reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ostatnio nie ma dobrych wiadomości na forum , liczę że zła passa minie. Uzależniłam się od Was :biggrin2: w pracy kilka razy sprawdzam forum bo wieczorem bym nie nadrobiła:-p. Siedzę cicho, czekam na okres by zacząć brać estrofem. Pewnie gdy trzeba przyjdzie spóźniony.
Przeważnie okres robi takiego psikusa [emoji6] ja wtedy pije aspirynę i dziurawca i winko ewentualnie

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Witam.
Swieżynka jestem. :)
U Nas z żoną 5 dpt. 1 inseminacja za Nami. Okazało się że niedrożność jajowodów. Będziemy testować 1 sierpnia.
Od Mojej żony za dużo nic nie dowiem się. :) Dlatego Was czytam. Uważa, że nie ma co nastawiać się i będzie co ma być. Na pewno to skorupka na "jajeczku". Jak macie pytania jako do faceta, który też czeka. To śmiało. :)
Witaj a to dziwne ze zona niewylewna to chyba odwrotnie niz u nas wszystkich tutaj :)
Ale tym bardziej nam milo ze zawital do nas facet co sie zadko zdarza :)

Kotka która jest u moich rodziców na pewno będzie uciekać. Ale ma dokąd [emoji16] a nasza siedzi w mieszkaniu więc zobaczymy i potrafi być agresywna jak M ją wkurza a dziecko może ją wkurzac nieświadomie [emoji53]

Ale to dziecko będzie, nawet w zwierzętach instynkty się budzą. Nie mozna tlyko uczć dziecka dokuczania zwierzętom.

Powiem tak, mamy znajomych, którzy mają czarnego kota (kocicę). Ten kot ma taki charakter jak kolor sierści, no diabeł. Wszyscy się go bali, łącznie z właścicielką, a już na pewno większość gości. Potrafił się na ciebie czaić i znienacka na łydkę ugryźć. I... urodziło się dziecko. Kot złagodniał, pokochał dziecko, jedli razem kaszki dla dzieci (każde ze swojego talerzyka; ja bym kota nie karmiła takim jedzeniem, ale o nie ważne teraz), bawili się razem, kot pilnował dziecko. dziecko ma teraz 2 lata i są super kumplami.

Masz kocicę, ona będzie miała instynkt. Oczywiście dzieci trzeba pilnować w obecności zwierząt i vice versa, ale nie nastawiałabym się od razu źle :)

Ale to dziecko będzie, nawet w zwierzętach instynkty się budzą. Nie mozna tlyko uczć dziecka dokuczania zwierzętom.

Powiem tak, mamy znajomych, którzy mają czarnego kota (kocicę). Ten kot ma taki charakter jak kolor sierści, no diabeł. Wszyscy się go bali, łącznie z właścicielką, a już na pewno większość gości. Potrafił się na ciebie czaić i znienacka na łydkę ugryźć. I... urodziło się dziecko. Kot złagodniał, pokochał dziecko, jedli razem kaszki dla dzieci (każde ze swojego talerzyka; ja bym kota nie karmiła takim jedzeniem, ale o nie ważne teraz), bawili się razem, kot pilnował dziecko. dziecko ma teraz 2 lata i są super kumplami.

Masz kocicę, ona będzie miała instynkt. Oczywiście dzieci trzeba pilnować w obecności zwierząt i vice versa, ale nie nastawiałabym się od razu źle :)
Moja mi skacze na udo i się wgryza [emoji16] innych kotów się boi siedzi i dosłownie warczy na nie i nie daje sie dotknąć nam wtedy. Zobaczymy bo nie wyobrażam sobie oddawać zwierzaka a niestety dużo rodziców tak robi. Ja rozumiem bezpieczeństwo dziecka ale często robią to z wygody bo nie ma kiedy kuwety posprzątać i klaki latają i dziecko trzeba nauczyć żeby nie ciągnąć za ogon...

Moja mi skacze na udo i się wgryza [emoji16] innych kotów się boi siedzi i dosłownie warczy na nie i nie daje sie dotknąć nam wtedy. Zobaczymy bo nie wyobrażam sobie oddawać zwierzaka a niestety dużo rodziców tak robi. Ja rozumiem bezpieczeństwo dziecka ale często robią to z wygody bo nie ma kiedy kuwety posprzątać i klaki latają i dziecko trzeba nauczyć żeby nie ciągnąć za ogon...

Dokładnie!

Ja zamierzam koty izolować od dziecka tylko na czas nocnego spania, jak i ja będę próbowała kimać, ale w ciągu dnia, będziemy pozwalać na kontrolowaną interakcję :)

Musza się do siebie przyzwyczaić :)

reklama
Już niedługo :)

Tusiaczzek, dziewczyny tu coś i immunologii pisały, pamiętam, że i ty się z tym zmagałaś, mogłabyś im coś podpowiedzieć??

Cóż ja mogę podpowiedzieć, niestety co lekarz to ma inne opinie mój akurat wierzy w szczepienia limfocytami a wiem że są i tacy którzy w to nie wierzą tak jak i w działanie intralipidu i encortonu jednak ja przy moim AlloMLR 0% i wysokich komórkach NK to właśnie te trzy rzeczy mi pomogły po szczepieniach AlloMLR wzrosło do 92%, przed transferem należy podać minimum 2 kroplówki z intralipidu i dodatkowo zastosować encorton w dawce od 10mg do 20mg max. Ja po tym wszystkim podchodziłam dwa razy do criotransferu za pierwszym podejściem nie udało się miałam tylko jedna kroplówkę z intralipidu ale za to drugie podejście zakończyło się sukcesem dwie kroplówki z intralipidu (które kontynuowałam do 16tc co 4tyg) encorton w dawce 10mg (do 14-15tc) i ja jeszcze dodatkowo mialam podana kroplówkę z atozibanu podczas transferu na skurcze macicy. Jeśli któraś ma jakieś jeszcze konkretniejsze pytanie zawsze możecie napisać do mnie prywatną wiadomość odpisze napewno i jak tylko będę umiała pomoc to pomogę... :-)
Warto wierzyć nawet w medycynę trochę bardziej niekonwencjonalną, bo niestety szczepienia, intralipid czy encorton nie są poparte żadnymi badaniami ale warto próbować wszystkiego aby dojść do spełnienia marzenia jakim jest dzieciaczek lub dzieciaczki w brzuszku... :-)

Do góry