To wedlug wieku to chyba przepisy sa takie ze moga ci zaplodnic wszystkie jesli sie nie myle
Nie mylisz się, jestem na świeżo po podpisywaniu stosu papierów i jes wyraźnie zaznaczone, powyżej 35 r zapladniaja wszystko.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To wedlug wieku to chyba przepisy sa takie ze moga ci zaplodnic wszystkie jesli sie nie myle
Scratching endometrium wykonuje się u pacjentek, u których mają miejsce nawracające niepowodzenie zagnieżdżania się zarodków. Badania opublikowane po raz pierwszy przez naukowców w 2003 roku w czasopiśmie "Fertility and Sterility", potwierdzone również w następnych latach, dowodzą, że wykonanie scratchingu błony śluzowej macicy w odpowiedniej fazie cyklu poprzedzającego planowanyembriotransfer może dwukrotnie zwiększyć szansę implantacji oraz ciąży zakończonej narodzinami żywego dziecka u pacjentek zmagających się z problemem nawracających niepowodzeń zagnieżdżania się zarodków. Delikatne "zadrapanie" śluzówki powoduje jej intensywną regenerację, a przemiany w niej zachodzące po tym zabiegu (m.in. pobudzenie immunologiczne) mogą zwiększyć szansę na prawidłowe zagnieżdżenie zarodka. Scratching endometrium nie jest zabiegiem inwazyjnym, można go więc wykonywać ilekroć zaistnieje taka potrzeba – w każdym kolejnym cyklu śluzówka macicy jest odbudowywana na nowo; niekiedy w jednym cyklu przeprowadza się dwa scratchingi, by dodatkowo zwiększyć szanse na pomyślną implantację. to wkleilam ze strony Novum,zebysmy obydwie wiedzialy o czym mowimy.Połóżna zasugerowała, patrząc w dzienniczek stymulacji ,że jak juz endoshratnig endometrium to nie stosuje się encortonu, bo schratching to pobudzenie immunologiczne. Więc jak to jest???
Przykro.mi kochanaBet HCG 0,3 mIU/ml :-((( czyli nic z tego prawda??
I przy od 3 podejscia tezNie mylisz się, jestem na świeżo po podpisywaniu stosu papierów i jes wyraźnie zaznaczone, powyżej 35 r zapladniaja wszystko.
Encortonu nie odstawia sie od razuEncorton, tylko i zel Crinone, lureina 2 x 2 podjezykowo.
ja nie podchodze do tematu bez encortonu min 15 mg, wlewow co najmniej 3 przed transferem, clexane, metrormina i granocytami.annamarie, więc przy problemach z immuno lepiej postawić na encorton i to nie dawce lajtowej tylko od 15 mg. i tak tez zrobiłam przy udanym in vitro.
kompletnie olewajac lekarza. myślę, że pokrótce przyczynilam się do tej ciąży.
Moje anty Tpo 20000 ,a anty Tg 1400. A mieli to w d....
Moze puregonJa jestem ciekawa czym oni mnie bedą teraz stymulować bo gonal nie dzila menopur tez elongva tez
ja nie podchodze do tematu bez encortonu min 15 mg, wlewow co najmniej 3 przed transferem, clexane, metrormina i granocytami.
z tarczyca poszlabym do endokrynologa i zrobila porzadek,ciezko zajsc w ciaze jak z kazdej strony jest COS