reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak możliwe, że jest dobra. Robiąc endo scratch zapisala encorton i poprawiła ją położna. Albo jedno albo drugie. Mówiłam,ze źle reaguje na menopur i mi go daje tak kak mialam poprzednio. No sielsko i anielsko. Za taką kasiore jak im się zostawia i ma się tzw przeszłość. Konsultowala jaki protokół u mnie ,bo nie wiedziała.
co jedno albo drugie?nie moge rozszyfrowac:)
Mialas wybitnego pecha ,ale umowila bym sie na wizyte do Lewego i zrobila dym,bo za piekne oczy nikt Ci tego nie robil.Opowiedziala cala historie i swoje zdanie na ten temat.

reklama
Równie dobrze kochane możemy tak grać w tej loterii az kiedyś się trafi los. Wszyscy twierdzą, że trzeba czekać na odpowiedni zarodek. To ile my ich musimy naprodukowac, żeby w końcu trafić?
To jest chyba tak,że nie sam zarodek to sukces. Potrzeba zgrania endometrium i hormonów i jeszcze wspomozenia się dodatkowymi lekami.
Przepraszam,że tak mnie ponosi,ale szczerze zaczynam wątpić w zaangażowanie lekarzy.
Niestety tak jak świat podzielony,zew w każdej dziedzinie ktoś pracę swoją kocha i przykłada się, a ktoś inny udaje ze pracuje.

co jedno albo drugie?nie moge rozszyfrowac:)
Mialas wybitnego pecha ,ale umowila bym sie na wizyte do Lewego i zrobila dym,bo za piekne oczy nikt Ci tego nie robil.Opowiedziala cala historie i swoje zdanie na ten temat.
Połóżna zasugerowała, patrząc w dzienniczek stymulacji ,że jak juz endoshratnig endometrium to nie stosuje się encortonu, bo schratching to pobudzenie immunologiczne. Więc jak to jest???

Równie dobrze kochane możemy tak grać w tej loterii az kiedyś się trafi los. Wszyscy twierdzą, że trzeba czekać na odpowiedni zarodek. To ile my ich musimy naprodukowac, żeby w końcu trafić?
To jest chyba tak,że nie sam zarodek to sukces. Potrzeba zgrania endometrium i hormonów i jeszcze wspomozenia się dodatkowymi lekami.
Przepraszam,że tak mnie ponosi,ale szczerze zaczynam wątpić w zaangażowanie lekarzy.
Niestety tak jak świat podzielony,zew w każdej dziedzinie ktoś pracę swoją kocha i przykłada się, a ktoś inny udaje ze pracuje.
Prawda jest taka,ze lakarz robi sie zaangazowany dopiero wtedy jak widzi ze nie ma z laikiem do czynienia,a z czlowiekiem ktory wiec o co w tym wszystkim chodzi.Mnie musza nienawidziec:D:D:D

Połóżna zasugerowała, patrząc w dzienniczek stymulacji ,że jak juz endoshratnig endometrium to nie stosuje się encortonu, bo schratching to pobudzenie immunologiczne. Więc jak to jest???
Czemu pobudzenie immunologiczne? Po scrachingu tworzy się rana do której ma lepiej przylepić się zarodek-tak na chłopski rozum to tłumacząc

Czemu pobudzenie immunologiczne? Po scrachingu tworzy się rana do której ma lepiej przylepić się zarodek-tak na chłopski rozum to tłumacząc
Tworzące bliznę po endoshratnig następuje pobudzenie immunologoczne w organizmie. A stosując encorton obnizamy immunologie. Kiedys też tak uważałam,że drapniecie ma tylko pomóc implantacji zarodka na zasadzie blizny.
Misis, jak chcesz poczytaj o tym na forum embriologicznym.

Prawda jest taka,ze lakarz robi sie zaangazowany dopiero wtedy jak widzi ze nie ma z laikiem do czynienia,a z czlowiekiem ktory wiec o co w tym wszystkim chodzi.Mnie musza nienawidziec:D:D:D

Tak to prawda. Gorzej jak nie możesz podyskutować tak jak L. O,bo ona taka skryta. A poza tym za dużo tez nie chcialam się mądrzyc,bo bałam się pogorszyć sytuacji. Pierwszy raz tam zawitałam więc trochę udawałam głupa. :rolleyes:

Klinika na najwyższym standardzie,ale szef powinien ich bardziej kontrolować. A panie z recepcji umawiają tylko do tych lekarzy mniej lotnych. Ci są czasowi,bo do nich nie walą pacjenci drzwiami i oknami. I zawsze ktoś tam się nabierze. No szkoda wielka,że człowiek sam nie może sobie przeprowadzić procedury,oczywiście pomijajac punkcje i transfer,bo to technicznie nie do ogarnięcia.

reklama
Magdo , dziękuje za Twoją odpowiedz. Mam pytanie: Czy zawsze pobierają 6 jajeczek? I teraz czy one są zapładniane od razu? Mnie powiedziała pielęgniarka, ze z 6 jajeczke to wychodzi ok. 1,5 dziecka. Tak mniej wiecej.... i co tą te blastki. Mam juz ukończone 35 lat.
To wedlug wieku to chyba przepisy sa takie ze moga ci zaplodnic wszystkie jesli sie nie myle

Do góry