reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Masz rację ja tyle wiem, że nic nie wiem. Rozpoczęłam pierwszą stymulację i nie nie mam pojęcia co mnie czeka.
mi też lekarz nic nie powiedział jakby to wilka tajemnica była... sama musiałam to forum znaleźć żeby nie zwariować. chociaż ja nie miałam problemu ano z zastrzykami ani samopoczuciem. tylko zasypiam jak dziecko wieczirem i pod koniec juz mnie jajnik bolał..

Wiecie co mnie wkur..., takie jest przynajmniej moje zdanie, że nikt nam nic nie tłumaczy. Ja wiem już tyle o stymulacji i in vitro bo już za mną 4. Tak na dobrą sprawę, jak trafiliśmy do pierwzej kliniki, zakwalifikowali nas do rządowego programu to na każdej wizycie słyszałam że szczegóły omówimy przy następnej wizycie jak to wszytsko wygląda a tak naprawdę nikt nic nie tłumaczył. Teraz tez mam takiego doktora bardzo specyficznego. Uważam go za bardzo dobrego specjalistę ale wszystko sama od niego musze wyciągać przez to mój mąż sie na niego wkurza. Teraz jak będę podchodzic do kolejnego transferu jasno zadam pytanie co kór... mogę zrobić żeby w końcu się udało.
mój jest dokładnie taki sam... no chyba ze ma dobry humor. ale trochę mnie to wkurwia ze place tyle kasy i jeszcze się muszę prosić o podstawowe informacje...

a czy one powoduja tycie!?pytam się bo chce troche pozbyc sie wagi
Orzechy mają dużo kcal - nawet więcej niż czekolada ale to są dobre kalorie, przede wszystkim mają dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, co jest w naszym przypadku zbawienne :) Ale są super sycące, więc spokojnie możesz zrobić jakąś warzywną sałatkę na kolację i dodać orzeszki i jest zdrowy posiłek jak się patrzy - oczywiście już bez dodatku MAJONEZU czy oliwy - możesz skropic sokiem z cytryny :) Ja uwielbiam surowke z marchewki z pomarańczą i orzechami. Nienasycone kwasy tłuszczowe dobrze działają jako spalacze tłuszczu zwłaszcza z okolic brzucha :) Pracuję w cateringu dietetycznym i u nas klienci przy zestawie 2000kcal dostają nieraz ok 3kg jedzenia w 5 posiłkach :D:D:D Więc nie ilość a jakość jedzenia ma znaczenie. Podstawa to "zapychacze" czyli warzywa i owoce (ale owoce z umiarem) resztę powinno stanowić białko, pełnowartościowe węglowodany i zdrowe tłuszcze

reklama
Do góry