reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pytam dlatego iż dziś jest u mnie 1dc, jutro mam wykonać badanie FSH i 3 dc mam jechać na wizytę startowa. Nie wiem jaki protokołem bd szła, nic nie wiem na ten temat:) chodzi mi tylko zeby 3dc nie powiedzieli mi że ktorys kek powinnam juz zaczac brac od 1dc, i ze zrobilam tyle km żeby się przejechać:(

Pytam dlatego iż dziś jest u mnie 1dc, jutro mam wykonać badanie FSH i 3 dc mam jechać na wizytę startowa. Nie wiem jaki protokołem bd szła, nic nie wiem na ten temat:) chodzi mi tylko zeby 3dc nie powiedzieli mi że ktorys kek powinnam juz zaczac brac od 1dc, i ze zrobilam tyle km żeby się przejechać:(
Nie martw się , wszystko Ci powiedzą. Każda z nas jest inna i każdej inaczej przepisują leki. Głowa do gór , pomyśl ,że jeszcze trochę i zostaniesz mamusią:)

Jeśli lekarz kazal Ci przyjść 3dc to znaczy, że dopiero od tego dnia będziesz miała stymulację i prawdopodobnie krótki protokół (bez antykoncepcji )

Jesli bedziesz miala krotki protokol do dostaniesz juz leki do stymulacji, jeslu dlugim to byc moze antykoncepcje. Nic sie nie martw, jesli tak kazali to tak ma byc. Ja antyki bralam od 5dc a stymulacje zaczelam w 4dc:)

Zbadaj progesteron, estradiol i betę też sobie zrób, nic Ci nie wyjdzie ale jak komplet to komplet ;) ja dzisiaj estradiol 1360, progesteron 58, beta 0 oczywiście bo za wcześnie. Zrób sobie badania, żebyś znałam poziom hormonów.
Betę chyba nie ma sensu jak wyjdzie zero u mnie były trzy dniowe więc napewno będzie teraz zero a ten estradiol po co się bada?

reklama
Do góry