reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny, ja dopiero zaczynam 2 opakowanie antykoncepcji. 4.08 mam następną wizytę strasznie się cieszę ale i mam obawy. Proszę napiszcie mi czy te zastrzyki bardzo bolą bo ja to strasznie przeżywam, nie lubię igieł a wiem że będę musiała sama je robić. Czy te procedury tak długo trwają? Buziaki

Witaj Doris, Fajnie, że do nas piszesz :)

Ja też się bałam zastrzyków, ale jest tak źle, ostatecznie biorę zastrzyki już ok 20 tygodni (tym razem heparynę) i nabrałam wprawy. Co do tego czy są bolesne, mnie nie bolały jakoś bardzo, ale każda znas odczuwa inaczej te zastrzyki :) Będzie dobrze, nie denerwuj się. :)

Cześć dziewczyny. Dzis jest u mnie 6 dpt i od rana mam straszny ból na samym dole brzucha... taki jal na @ tylko strasznie silny... to chyba nie jest dobry znak,co...? :/
Hmm trudno powiedzieć. Ja sie czułam jak na @ i bylam na sto procent pewna ze sie nie udalo. W niedzielę wieczorem byliśmy w kinie pod koniec chciało mi sie plakac i w aucie tak mnie brzuch bolal. Na drugi dzień beta pozytywna

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Może masz rację, że to było ciut wcześniej , ale na pewno nie dostałam karty od razu.

Wiecie, mnie już nie chodzi o samą kartę ciąży. No trudno, nie dostałam, ale też nie mam zamiaru chodzić do gina co tydzień, albo dwa jeśli nie ma takiej potrzeby.

Właściwie to nie wiem jak to jest, czy USG jakoś może negatywnie wpływać? Albo słuchanie serduszka? Nie powiem, że to fajnie tak podglądać jak się szybko rozwija. Bo w sobotę bobo mierzył 1,1 cm, a w poniedziałek już 1,5 cm. Nie wiem czy to też różnica sprzętu, czy tak szybko rośnie - po rodzicach :p

Zapiszę się do następnego, ale to dopiero jak będę miała wyniki. Chciałam mieć blisko i trafiłam..., ale nie chcę już tego roztrząsać, bo jak sobie pomyślę to, aż mnie nosi. Nawet nie wiedział co to za lek "neoparin", a i nawet nie może przepisać na refundację (bo mi się nie należy). No ciekawe, cały czas dostaję na 100% ryczałtu, a tu takie info :D

Taak, może to był jakiś potomek Hitlera... stary dziad, znudzony chyba pracą.

Wiecie, mnie już nie chodzi o samą kartę ciąży. No trudno, nie dostałam, ale też nie mam zamiaru chodzić do gina co tydzień, albo dwa jeśli nie ma takiej potrzeby.

Właściwie to nie wiem jak to jest, czy USG jakoś może negatywnie wpływać? Albo słuchanie serduszka? Nie powiem, że to fajnie tak podglądać jak się szybko rozwija. Bo w sobotę bobo mierzył 1,1 cm, a w poniedziałek już 1,5 cm. Nie wiem czy to też różnica sprzętu, czy tak szybko rośnie - po rodzicach [emoji14]

Zapiszę się do następnego, ale to dopiero jak będę miała wyniki. Chciałam mieć blisko i trafiłam..., ale nie chcę już tego roztrząsać, bo jak sobie pomyślę to, aż mnie nosi. Nawet nie wiedział co to za lek "neoparin", a i nawet nie może przepisać na refundację (bo mi się nie należy). No ciekawe, cały czas dostaję na 100% ryczałtu, a tu takie info :D

Taak, może to był jakiś potomek Hitlera... stary dziad, znudzony chyba pracą.
Ja poszłam do rodzinnego i przepisał mi Neoparin z refundacją. 100% płaciłam ponad 80 zł, a z ta receptą ponad 3 zł! [emoji4]

reklama
Do góry