reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny znow mnie troche nie bylo pewnie mnie nie kojarzycie - oprócz Aduni i Joko :) - dla przypomnienia 2 ivf nie udane w fertimedica w Wawie. Podejrzewali nam wady genetyczne bo w ostatnim ivf jakies esy floresy wyszy w komorkach i się nie pozapładniały i teraz tak:na wyniki czekalismy 4 tyg. ale jest wszystko ok! :) i teraz sie zastanawiam czy nie powinnam zmienic kliniki skoro 2 razy invitro nie udane?? Jak Wyrobiłyście? To pierwsze pytanie a drugie to powiedźcie porszę czym Was stymulowano? Ja mam 38 lat wiec dostałam elonve, ale tylko 6 pecherzykow mialam a drugim razem menopur 225 ale też tylko 6 sztuk... czy sa jakiem inne mocniejsze leki stymulejace na takie wiekowe babeczki :) ?

Dziewczyny znow mnie troche nie bylo pewnie mnie nie kojarzycie - oprócz Aduni i Joko :) - dla przypomnienia 2 ivf nie udane w fertimedica w Wawie. Podejrzewali nam wady genetyczne bo w ostatnim ivf jakies esy floresy wyszy w komorkach i się nie pozapładniały i teraz tak:na wyniki czekalismy 4 tyg. ale jest wszystko ok! :) i teraz sie zastanawiam czy nie powinnam zmienic kliniki skoro 2 razy invitro nie udane?? Jak Wyrobiłyście? To pierwsze pytanie a drugie to powiedźcie porszę czym Was stymulowano? Ja mam 38 lat wiec dostałam elonve, ale tylko 6 pecherzykow mialam a drugim razem menopur 225 ale też tylko 6 sztuk... czy sa jakiem inne mocniejsze leki stymulejace na takie wiekowe babeczki :) ?
hej, ja byłam stymulowanie gonalem przez 6 dni po 300 dziennie. później menopurem, tez taka konska dawka. wyhodowałam 10 komórek ale mam tylko 1 jajnik... z tego zostało 6 dojrzałych, 3 się zaplodnily. mam 34 lata. tez juz nie gowniara..☺

Hejka, ja tez cię pamietam z iui :) ty już po dwóch ivf??
Chyba tez w lutym tu z iui przyszłaś? Ja dopiero jedno ivf. Mam 35 lat. U mnie tez było słabo z jajkami i zarodkami (a mam super amh). Tzn po menopur 225 miałam 3 pecherzyki, z czego 2 dojrzale i zero zarodków do transferu.
Zmieniłam klinikę ( na nOvum). W nowej powiedzieli od razu ze mam endometriozę wiec słabe jajeczka i koniecznie długi protokół z antykoncepcja przed. Także myśle ze to będzie u mnie klucz do sukcesu. Może u ciebie tez jest potrzeba zmiany protokołu.
Ja myśle ze purgeon jest dobry. Dziewczyny ładnie obradzaly w jajka po nim.

Ja mialam puregon wg mojej lekarki to najlepszy lek na rynku ale mialam tylko 6 pęcherzyków

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Ja już po transferze :) z 14 komórek 11 siebie zaplodnilo ale do dziś przetrwało 5. Dwa zarodeczki mi podali a czy reszta się rozwinie i zamroza dowiem się dopiero 20 mam się wtedy skontaktować z lekarzem podać wynik progesteronu. Beta 27 lipca ale chyba zrobię wcześniej jak myślicie? Dziś podano trzy dniowe
To zaczynamy razem :D:D

Dziewczynki mam swoje dwa Skarby w sobie i tak się czuję cudownie jak o Nich pomyślę.... :D:D
Lekarz powiedział, że obydwa są "zajebiste" (cytuje lekarza ;);) )

Zostańcie ze mną moje Kruszynki najdroższe na świecie... <3 :-* <3 :-*
muszą zostać! teraz tylko musisz wytrzymać 2 tygodnie :)))) trzymam kciuki za maleństwa i twój spokój :)

reklama
Jezuniu jak ja już bym chciała transfer mieć za sobą a tu tyle niepewności... Ile będzie pęcherzyków, ile pobiorą, w ilu będą jajeczka, ile się zapłodni, ile przetrwa, jakiej będą jakości, ile da się zmrozić, transfer, czekanie po transferze...
MASAKRA!!! Bez Was bym zwariowała
Spokojnie, ja już tyle lat się niecierpliwiłam, że w końcu powiedziałam KONIEC. Co ma być to będzie, czas i tak minie, a teraz warto cieszyć się chwilą. W końcu już niedługo nie będziemy miały za wiele czasu dla siebie jak będziemy siedzieć w pieluchach :D Głową muru nie przebijemy (@Alfistka :D) Nerwy zostawiam na potem, np. w dniu jak mieli do mnie zadzwonić z labo z info ile komórek się zapłodniło albo w dniu bety np z nerwów chyba ze 100 razy odświeżyłam stronę z wynikami :D Ale po co się zamartwiać aż tyle wcześniej. Teraz zajmij głowę czymś innym - zrób sobie maseczkę, poczytaj książkę, napij się lampkę dobrego wina - zapamiętaj te chwile spokoju bo potem będzie Ci takich brakowało :D Nie ma sensu tracić czasu na nerwy, to na pewno nie pomoże!

Do góry