reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja tam powiedziałam najbliższym dziewcznom w pracy i plota się nie rozniosła, powiedziałam też przełożonemu, że podchodzę do ivf i czasami z dnia na dzień będę musiała wybyć na 2 godziny w ciągu pracy i on był z tym ok. w 10 tyg wszystkim powiedziałam oficjalnie, bo założyłam, ze wszystko będzie ok. Plot nie ma bo nawet powiedziałam, że po ivf jestem i... z kilkoma osobami rozmawiałam o procedurze, ile to trwa itd itp, bo same się zastanawiają (pozdrawiam dziewczyny ode mnie, którym poleciłam forum, ale jeszcze nie zdecydowały się odezwać, o ile podczytują :) )

Moja szefowa też wiedziala i wie wszystko do tej pory. Teraz najbliższa koleżanka z pracy też wie ale jest jedyna i jest moja zmienniczka zresztą. Teraz nawet już miałam zamiar powiedzieć oficjalnie ale moja szefowa zabrania wejść mi na oddział bo dba o mnie żebym niczego nie złapała i bobas się nie zaraził, z powodu miejsca pracy zresztą między innymi mam zwolnienie. Wiesz Madzia każdy ma inna pracę i inne towarzystwo w pracy ja mam wscipskie i zawistne. Wiem to od lat mamy jedną dziewczyne chora na raka i to co się dzieje wokół niej przechodzi ludzie pojęcie i możesz mówić żeby zachowywały się po ludzku, możesz im mówic prawdę prosto w oczy jakie są i to nic nie daje. Obgaduja się same na wzajem za własnymi plecami najlepsze Przyjaciolki. Dlatego jestem miła i sympatyczna ale nie zawiazuje bliższych przyjaźni - zresztą one stanowią większość personelu ale robią coś zupełnie innego niż ja i w innym miejscu.
Zresztą u mnie jeszcze nie było co mówić, nie byłam w ciąży a plotka rozeszła się po całej rodzinie mojego męża to sobie wyobraź co czujesz wtedy.

reklama
2017-07-14 iwcia82 Betowanie :) ✊✊✊
2017-07-14 evulek111 wizyta monitorująca przed criotransferem
2017-07-14 natalix0 Bhcg i progesteron 17dpt /Wizyta potwierdzającą ciążę ✊
Dobrych wieści dziewczyny trzymam mocno kciuki

Moja szefowa też wiedziala i wie wszystko do tej pory. Teraz najbliższa koleżanka z pracy też wie ale jest jedyna i jest moja zmienniczka zresztą. Teraz nawet już miałam zamiar powiedzieć oficjalnie ale moja szefowa zabrania wejść mi na oddział bo dba o mnie żebym niczego nie złapała i bobas się nie zaraził, z powodu miejsca pracy zresztą między innymi mam zwolnienie. Wiesz Madzia każdy ma inna pracę i inne towarzystwo w pracy ja mam wscipskie i zawistne. Wiem to od lat mamy jedną dziewczyne chora na raka i to co się dzieje wokół niej przechodzi ludzie pojęcie i możesz mówić żeby zachowywały się po ludzku, możesz im mówic prawdę prosto w oczy jakie są i to nic nie daje. Obgaduja się same na wzajem za własnymi plecami najlepsze Przyjaciolki. Dlatego jestem miła i sympatyczna ale nie zawiazuje bliższych przyjaźni - zresztą one stanowią większość personelu ale robią coś zupełnie innego niż ja i w innym miejscu.
Zresztą u mnie jeszcze nie było co mówić, nie byłam w ciąży a plotka rozeszła się po całej rodzinie mojego męża to sobie wyobraź co czujesz wtedy.

Ja rozumiem kropka, wiem jak to jest z plotkami i zawiścią. Jeśli chodzi pracę to mamy fajnych ludzi. Bardzo tolerancyjnych, być może dlatego że bardzo różnorodnych: zadeklarowanych singli, bi, homo, różnych narodowości, ludzi z europy, azji, co prawda chłopak z latamu zmienił biuro, ale tez był. Problemy są bardzo różne i problemy z zajsciem w ciąże nie są najbardziej wyjątkowe, tym bardziej że tak jak pisałam, jak się okazuje, nie jest to tylko mój problem.

Ja rozumiem kropka, wiem jak to jest z plotkami i zawiścią. Jeśli chodzi pracę to mamy fajnych ludzi. Bardzo tolerancyjnych, być może dlatego że bardzo różnorodnych: zadeklarowanych singli, bi, homo, różnych narodowości, ludzi z europy, azji, co prawda chłopak z latamu zmienił biuro, ale tez był. Problemy są bardzo różne i problemy z zajsciem w ciąże nie są najbardziej wyjątkowe, tym bardziej że tak jak pisałam, jak się okazuje, nie jest to tylko mój problem.

Super miejsce!! Jednak Warszawa jest inna niż moja zapyziala Częstochowa :) choć tu też jest masa fajnych ludzi. Zawsze uważałam że praca z samymi kobietami jest straszna bo one mają jakąś chora rywalizację i są zawistne. Zresztą ja zawsze dobrze dogadywalam się z facetami:)

Super miejsce!! Jednak Warszawa jest inna niż moja zapyziala Częstochowa :) choć tu też jest masa fajnych ludzi. Zawsze uważałam że praca z samymi kobietami jest straszna bo one mają jakąś chora rywalizację i są zawistne. Zresztą ja zawsze dobrze dogadywalam się z facetami:)

Praca bywa różna, HR te z jest... dziwny... szczeble wyżej też ludzie są różni, nastawieni na wynik, nie znający nas i podejmujący często frustrujące decyzje, ale sami ludzie w okół, współpracownicy są super!!!

Praca bywa różna, HR te z jest... dziwny... szczeble wyżej też ludzie są różni, nastawieni na wynik, nie znający nas i podejmujący często frustrujące decyzje, ale sami ludzie w okół, współpracownicy są super!!!

Ja za to prace mam super tylko towarzystwo pozostawia do życzenia-jak widać nie można mieć wszystkiego:)

Łoooo to tanio.... Nam nikt nie zaproponował od razu pakietu a zanim się zorientowaliśmy to już było za późno bo i tak część mieliśmy już opłacone... Zdziercy jedni. A cała procedura wyszła tyle co u was za 2+1 - dobrze, że za leki do stymulacji zapłaciłam tylko jakieś 200zł bo bym już chyba nie miała za co do crio podejsc... ;/ Może nie będziesz miała tego problemu żeby decydować co dalej :D Ja teraz się cieszę że nie było co mrozić do to dodatkowe 2tys (do 15 komórek) a z tych 6 mamy jeszcze 5 mrozaczków więc mam nadzieję, że przynajmniej trójeczka zostanie ze mną... Tak bym chciała... Jeśli nie to stymulację przeszłam wzorowo więc nie straszne mi piku piku... No chyba, że mnie porażki wykończą
Tez mam nadzieję że nie będę musiała się zastanawiać czy mrozić czy nie bo wzorowo znajdę w ciążę :)
Powodzenia Kochana

reklama
Do góry