reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dla świętego spokoju popatrzyłam sobie na tą biel dziś rano bo miałam jakiegoś wolnego siura :p
:)
Tak to jest z ta nasza @ jak chcemy zeby przyszla to jej nie ma a jak chcemy zeby sie nie pojawila i test byl pozytywny to ta franca zawsze sie zjawia. Hehe kochana to juz blizej niz dalej moja zawsze przychodzila dzien po zrobionym tescie

reklama
hej, czytam was os jakiegoś czasu bo sama przechodzę tą koszmarną drogę in vitro ;) podzielam was za to jaka macie siłę i jak radzicie sobie z tym oczekiwaniem. ja jestem teraz 5 dzień po transferze 2och 3 dniowych zarodków i od wczoraj mi bulgocze w podbrzuszu. oczywiście wkręt na @ , histeria, płaczę, rozstrojenie totalne... cycki bola ale to pewnie przez duphaston wiec tutaj sie akurat nie doszukuje..wszystkie moje koleżanki juz mają dzieci albo sa w ciąży tylko ja jedna się męczę o upragnionego dzidziusia od 4 lat bezskutecznie.. dobrze jest chociaż poczytać ze nie jestem z tym sama bo nikt kto tego nie przeszedł, nie zrozumie jaką mamy emocjonalną karuzele i ile nerwów nas to kosztuje.
Jesteśmy z tobą. Trzymaj się dzielnie!!!

No i... trochę pozytywnego myślenia :) Dzidzie lubię zadowolone mamy :)

Dziewczyny o co chodzi z tym progesteronem ja dzień przed transferem miałam 160...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Ale przed transferem a nie przed punkcja. Przed transferem jestes juz na luteinie czy tez innym.progesteronie wiec wynik zawsze bedzie wyzszy

dzięki dziewczyny, naprawdę niezły rollercoaster. trzymam za was bardzo kciuki i życzę żeby nam się wszystkim udało. beta w 12 dniu dopiero ale mam testy sikane pod ręką jakby mi wcześniej odwalilo. a pewnie odwali. ☺
a kiefy wy testujecie?

Wooow, a jaki miałaś na punkcji??? To ja już znowu nic nie kumam, skoro miałaś taki na transfer to kilka dni wcześniej też miałaś duży na pewno??
Tak teraz jeszcze sprawdzałam i wiesz że chyba nie miałam badanego bo nie widzę żebym miała wyniki....

dzięki dziewczyny, naprawdę niezły rollercoaster. trzymam za was bardzo kciuki i życzę żeby nam się wszystkim udało. beta w 12 dniu dopiero ale mam testy sikane pod ręką jakby mi wcześniej odwalilo. a pewnie odwali. ☺
a kiefy wy testujecie?
Niech nie odwala, ja zrobilam, cały dzień ryczałam, że się nie udało, a następnego dnia już było widać i beta była dwucyfrowa... Ten dół nie jest tego warty! Tylko beta!

Jak "przypakowała" lekami i jeszcze z pęcherzyków miała ciałka żółte, które swoje dołożyły to pewno miał prawo tak skoczyć
Dokładnie tak było... Miałam 19 komórek z tego 13 dojrzałych i brałam od punkcji 3c2 luteiny dopochwowo

a kiefy wy testujecie?
U mnie 6dpt beta juz byla pozytywna ale przy 5dniowym zarodku, jak mialas 3dniowe to polecam piatek ale nie sikacza tylko bete , bo sikacz raczej moze nie wyjsc

dzięki dziewczyny, naprawdę niezły rollercoaster. trzymam za was bardzo kciuki i życzę żeby nam się wszystkim udało. beta w 12 dniu dopiero ale mam testy sikane pod ręką jakby mi wcześniej odwalilo. a pewnie odwali. [emoji5]
a kiefy wy testujecie?
Ja też robiłam betę 12 dni po transferze a test sikany na drugi dzień... Musisz dotrwać...

reklama
jesteście kochane naprawdę :) jak dobrze jest wiedzieć że ktoś mnie rozumie w tych wszystkich wątpliwościach!!! nie chcę się rozczarować na marne ale wiem że nie wytrzymam bo juz tak było wiele razy i później ryk w niebiosa... :) jeśli @ się nie pojawi do piątku rano to zrobię betę. kazał mi jeszcze w 8dpt progesteron sprawdzić. jest sens wg was? biorę dopochwowo luteine, progesteron i estrofem jeszcze mi dorzucił w gratisie ..
jesteście zajebiste. serio.

Do góry