reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie, nie brałam takich rzeczy. Już sama nie wiem co mogę... Wzięłam kilka tabletek rutinoscorbinu, ale nie dużo, bo nie chcę dziecku w żaden sposób zaszkodzić...

Ale pocę się, więc zakładam, że organizm walczy. Dziś nawet mniej marudna jestem, bo wczoraj jak mąż z pracy wrócił to jego zadaniem było... głaskanie mnie po głowie :D

Paracetamol mozesz brac ! Bardzi by ci pomogl skoro JuZ tak cie rozlozylo:(, nawet Ja teraz biore czasem a karmie piersia Tylko

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co do zamrażania komórek to jeśli dobrze zrozumiałam to koszt to 500 zł na rok z tym że na szkiełku mieści się 2 szt .... Więc 4 to już 1000zł itd.
Gdy będę chciała je rozróżnić i zapłodnić wtedy place prawie 5000zł
Więc kasowo lepiej podejść do stymulacji i punkcji od nowa....mam program 2+1
Ja za mrożenie 9 oocytow zapłaciłam 1200 zł.
Embriolog mrozik po 3 na słomkę .

Ja komórek mroziła nie będę na pewno. Szkoda mi kasy na to ... Mam 29 lat więc myślę że jeśli się nie uda to podejdę drugi raz od początku
Sylwia , prawda jest taka ze jakiej byś nie podjęła decyzji to będzie ona słuszna, zgodna z Twoimi przekonaniami i oczekiwaniami. Nie uda się przewidzieć efektu, jak widzisz są dziewczyny którym zaplodniono 5 komórek i maja z tego 5 zarodków a ja znam też przypadki gdzie zaplodniono 13 komórek i nie zostal ani jeden do transferu. Trzeba być dobrej myśli, ivf ma wyższa skuteczność niz iui wiec głowa do góry

[emoji127] 28.10.2017

Tak... mi sie wydaje. Czuje takie delikatne naciskanie/dotykanie, czasami w seriach po 2 czy 3. Choć wydaje mi się, że wczoraj poczułam delikatne kopnięcie.
Superrrr ja już nie mogę się doczekać tych kopniakow... A kiedy masz polowkowe!?

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Sylwia , prawda jest taka ze jakiej byś nie podjęła decyzji to będzie ona słuszna, zgodna z Twoimi przekonaniami i oczekiwaniami. Nie uda się przewidzieć efektu, jak widzisz są dziewczyny którym zaplodniono 5 komórek i maja z tego 5 zarodków a ja znam też przypadki gdzie zaplodniono 13 komórek i nie zostal ani jeden do transferu. Trzeba być dobrej myśli, ivf ma wyższa skuteczność niz iui wiec głowa do góry

[emoji127] 28.10.2017
Dziękuję

reklama
Każda u innego ?? Jak to możliwe? Ja mam jedna Panią dr prowadząca i zawsze chodzę do niej wyjątkiem była p dr przy punkcji .
Zależy który lekarz akurat jest w klinice. Przewaga jest u tego samego ale niestety bywają wizyty że trzeba się zapisać do innego... Tak jest i to ode mnie już nie zależy...

Do góry