reklama
M@gda
Moderatorka
Rozglądałam się za tobą, zastanawiałam co się dzieje. Super, że krok do przodu już, że beta spadła i masz wstępny termin kolejnego podejścia. Trzymam kciuki.Helloł, żyje! Jednak miałam łyżeczkowanie i zostałam na noc, ale czekam juz na wypis. Wszystko poszło dobrze i dzisiejsza beta juz tylko 3 . Niestety wszystko sie przesuwa o jakieś 3 miesiące ... moze 2??[emoji12]
Witam nowe kobitki!!
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
M@gda
Moderatorka
u nas przy mrozaczkach nikt sie nie pytal czy chcemy jeden czy nasze dwa razem! dali jednego niby zaczal sie rozwijac? czy to możliwe?
Czasami w klinikach nie pytają, ale możesz porozmawiać z lekarzem, że wolalabyś 2. My z mężem o 2 zdecydowaliśmy, choć lekarz na 1 namawiał, a i tak ciąża pojedyncza. Oczywiście musisz o tym wiedzieć, że możesz takie tematy poruszać, bo ja zanim trafiłam na form nawet bym nie wiedziała.
Bywa, że ze względów medycznych, podawany jest max jeden, np matka ma problem z kręgosłupem i bliźniacza ciąża byłaby zbytnim obciążeniem.
Miałaś podaną blastkę? Rozwijająca blastka to np taka, która zaczyna opuszczać otoczkę. I taką miała podaną Ropuszka o ile pamiętam i zaskoczyło
M@gda
Moderatorka
WOW gratulacje!!! Super!!!Dziewczyny jestem po wizycie [emoji5] dzieciaczki maja sie dobrze [emoji173] i wiecie co pod serduszkiem nosze prawdopodobnie PARKE [emoji7] Lekarz mowil ze Dziewczyna jest napewno a chlopak byl tak obrocony ze nie chcial pokazac do konca co ma pomiedzy nogami [emoji12] . Ale cos jest i lekarz mowil ze raczej chlopak.
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
M@gda
Moderatorka
Kurczaczki, nie ogarnęłam wczoraj, że to wczoraj miałaś mieć tą wizytę, a nie dziś sorkiHey, jestem po wizycie i jakoś mi tak hymmm.... lżej i weselej się zrobiło. Najważniejsze, że walczymy i działamy! Pani doktor posprawdzała badania i potwierdziła, że wystarczy krótki protokół. Mam brać od 2 dc 75 ml Gonalu i 75 ml Menopuru i tak przez 6 dni codziennie. W ostatnim dniu wizyta. Pani doktor stwierdziła, że woli dać mniejszą dawkę by nie doprowadzić do hiperki a i tak zapłodnić można tylko 6 jajeczek więc powiedziała, że byleby 6 ładnych było i będzie dobrze. W sumie jak na razie więc za leki zapłaciłam nieco ponad 500 zł. Dzięki Ci Boże, że jest jeszcze refundacja bo bez niej to wychodziło 2 100.. Trezba się jednak z tym in vitro śpieszyć bo jak zabiorą refundację to będzie masakra.
No nic w każdym razie wlał się we mnie optymizm. Teraz po raz pierwszy tak bardzo czekam na @ żeby już móc zacząć walić sobie zastrzyki w brzuch
M@gda
Moderatorka
Cudne wieści!!! Gratulacje i trzymam kciuki za <3Cześć dziewczyny. Przepraszam że tak zniknęłam, ale musiałam niestety z powodów osobistych wybyć . Ale już jestem . U mnie wszystko ok . Beta rośnie a dziś na usg widziałam pecherzyk ciazowy z ciałkiem żółtym Teraz czekam do czwartku na kolejne usg. Mam nadzieję że zobaczę już wtedy (6t 2d) coś "konkretnego". Pozdrawiam
M@gda
Moderatorka
Za grube endo też nie dobrze. Ja miałam ok 10 mm i było ok.No to nieźle Ci podrosło :-)) też bym chciała jeszcze ze 3mm ;-)
a wino to wiem,że czerwone ale może być półwytrawne czy musi być wytrawne, bo nie przepadam za nim
M@gda
Moderatorka
Widziałam wczoraj zdjęcie na internetach z manifestacji katoli w sprawie ivf. Ciśnienie mi wskoczyło, aż ściągnęłam tą fotkę, że unaoczniać wszystkim czemu nie planuję chrztu. Nie wiem czy wrzucać, bo nie chcę was też denerwować.Dlatego tak mi zależy na czasie. Jeszcze trochę to Ci psychopaci zabronią w Polsce in vitro bo dla nich to zbrodnia przecież...
walczaca o szczescie
Fanka BB :)
reklama
M@gda
Moderatorka
Dopisałam.Jak możesz to dopisz mnie proszę jutro pierwszą wizyta w klinice w sprawie in vitro
Możesz to też zrobić sama. Link do kalendarza znajdziesz:
Link do: Kalendarz
Podziel się: