reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Helloł, żyje! Jednak miałam łyżeczkowanie i zostałam na noc, ale czekam juz na wypis. Wszystko poszło dobrze i dzisiejsza beta juz tylko 3 . Niestety wszystko sie przesuwa o jakieś 3 miesiące ... moze 2??[emoji12]
Witam nowe kobitki!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Rozglądałam się za tobą, zastanawiałam co się dzieje. Super, że krok do przodu już, że beta spadła i masz wstępny termin kolejnego podejścia. Trzymam kciuki.

u nas przy mrozaczkach nikt sie nie pytal czy chcemy jeden czy nasze dwa razem! dali jednego niby zaczal sie rozwijac? czy to możliwe?

Czasami w klinikach nie pytają, ale możesz porozmawiać z lekarzem, że wolalabyś 2. My z mężem o 2 zdecydowaliśmy, choć lekarz na 1 namawiał, a i tak ciąża pojedyncza. Oczywiście musisz o tym wiedzieć, że możesz takie tematy poruszać, bo ja zanim trafiłam na form nawet bym nie wiedziała.

Bywa, że ze względów medycznych, podawany jest max jeden, np matka ma problem z kręgosłupem i bliźniacza ciąża byłaby zbytnim obciążeniem.

Miałaś podaną blastkę? Rozwijająca blastka to np taka, która zaczyna opuszczać otoczkę. I taką miała podaną Ropuszka o ile pamiętam i zaskoczyło :)

Dziewczyny jestem po wizycie [emoji5] dzieciaczki maja sie dobrze [emoji173] i wiecie co pod serduszkiem nosze prawdopodobnie PARKE [emoji7] Lekarz mowil ze Dziewczyna jest napewno a chlopak byl tak obrocony ze nie chcial pokazac do konca co ma pomiedzy nogami [emoji12] . Ale cos jest i lekarz mowil ze raczej chlopak.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
WOW gratulacje!!! Super!!!

Hey, jestem po wizycie i jakoś mi tak hymmm.... lżej i weselej się zrobiło. Najważniejsze, że walczymy i działamy! Pani doktor posprawdzała badania i potwierdziła, że wystarczy krótki protokół. Mam brać od 2 dc 75 ml Gonalu i 75 ml Menopuru i tak przez 6 dni codziennie. W ostatnim dniu wizyta. Pani doktor stwierdziła, że woli dać mniejszą dawkę by nie doprowadzić do hiperki a i tak zapłodnić można tylko 6 jajeczek więc powiedziała, że byleby 6 ładnych było i będzie dobrze. W sumie jak na razie więc za leki zapłaciłam nieco ponad 500 zł. Dzięki Ci Boże, że jest jeszcze refundacja bo bez niej to wychodziło 2 100.. Trezba się jednak z tym in vitro śpieszyć bo jak zabiorą refundację to będzie masakra.
No nic w każdym razie wlał się we mnie optymizm. Teraz po raz pierwszy tak bardzo czekam na @ żeby już móc zacząć walić sobie zastrzyki w brzuch :)
Kurczaczki, nie ogarnęłam wczoraj, że to wczoraj miałaś mieć tą wizytę, a nie dziś :) sorki

Cześć dziewczyny. Przepraszam że tak zniknęłam, ale musiałam niestety z powodów osobistych wybyć :hmm:. Ale już jestem . U mnie wszystko ok . Beta rośnie a dziś na usg widziałam pecherzyk ciazowy z ciałkiem żółtym:) Teraz czekam do czwartku na kolejne usg. Mam nadzieję że zobaczę już wtedy (6t 2d) coś "konkretnego";). Pozdrawiam
Cudne wieści!!! Gratulacje i trzymam kciuki za <3

Dlatego tak mi zależy na czasie. Jeszcze trochę to Ci psychopaci zabronią w Polsce in vitro bo dla nich to zbrodnia przecież...
Widziałam wczoraj zdjęcie na internetach z manifestacji katoli w sprawie ivf. Ciśnienie mi wskoczyło, aż ściągnęłam tą fotkę, że unaoczniać wszystkim czemu nie planuję chrztu. Nie wiem czy wrzucać, bo nie chcę was też denerwować.

reklama
Do góry