reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png
nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :*
emoji173.png

Już lipiec - kobietki, to będzie nasze lato, pogoda sprzyja zaciążeniom! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2017-07-07 Adunnnia90 wizyta u lekarza prowadzącego ciążę ( ET 11.04.2017 )
2017-07-07 Alfistka Wizyta w trakcie stymulacji - ocena wielkości pęcherzyków :-D
2017-07-07 tusiaczzek1988 wizyta kontrolna + USG 16t4d
2017-07-08 Vinszka V weryfikacja + USG 6t2d ( ET 13.06.2017 )
2017-07-10 Maddie@ termin porodu
2017-07-10 gosia2889 Beta, progesteron , USG ♥️
2017-07-12 Klarsa termin porodu
2017-07-14 evulek111 wizyta monitorująca przed criotransferem
2017-07-14 natalix0 Wizyta potwierdzającą ciążę ✊
2017-07-15 Oska305 Usg połówkowe
2017-07-17 Rustynka termin porodu
2017-07-17 joko86 wizyta u lekarza prowadzącego ciążę ( ET: 07.04.2017 (16t4d) )
2017-07-19 Ilona88 wizyta kontrolna +usg
2017-07-19 Oska305 Wizyta kontrolna 21 tyg
2017-07-21 aniasiwa USG23tc
2017-07-21 Ilona88 wizyta +usg
2017-07-30 Jaskolcia termin porodu
2017-10-25 Kikuli termin porodu
2017-10-28 anetka303 termin porodu
2017-12-09 mala218 termin porodu
2017-12-13 M@gda termin porodu
2017-12-14 tusiaczzek1988 termin porodu
2017-12-16 karolina1984 termin porodu
2017-12-28 Joko86 termin porodu
2017-12-29 Adunnnia90 termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znjadziesz instrukcję :)

Jeju podziwiam cię że masz tyle siły. U mnie , dużo krócej a już nie daje rady.
Ja już w trakcie iui rozmawiałam z lekarzami o in vitro. Ostatnio też z lekarką już chyba wszystko omówiłyśmy i mówiła że zaraz jak okaże się że nic nie wyszło zaczynamy stymulkę. Zobaczymy co dziś się dowiem. Mam nadzieję że nie będę musiała czekać.

Niestety wiem że istnieje takie zagrożenie. Mam jednak nadzieję że nie dojdzie do hiperki.

Wiecie co dziś miałam mega dziwny sen. Śniło mi się że poszłam do lekarza z bólem brzucha i urodziłam dziecko. Nikt nie potrafił zrozumieć jakim cudem skoro brzuch nie urósł, okres miałam a nagle rodzę piękna córeczkę. Tuliłam ją w ramionach, była taka śliczna i malutka. Aż nie chciałam się obudzić... :( rano wstałam to mi się tak smutno i pusto zrobiło...
Kobiety starające się bardzo często śnią o potomstwie... Mi ostatnio te sny dały spokój ale "dręczyły" mnie dość długo... Budziłam się z uśmiechem, bo przynajmniej we śnie mogłam poczuć jak to jest:)

Czyli też miałaś ból jajnika z jednej strony? u mnie akurat to ciągle lewa.Czyli jednak faktycznie może to być to od tych leków które biorę i z stąd ból już tyle dni
Jak pisałam ja naprodukowałam 35+ jajek, z czego pobrali 20. Mnie pobolewało całe podbrzusze :)

U mnie ok 1000zl menopur i orgalutran.

Myśle ze można spokojnie zapytać o to ze zależy ci na jakości jajeczek wiec czy długi protokół nie byłby lepszy.
Jak mi Lewandowski orzekł endomende to od razu powiedział ze to od razu wskazanie do długiego protokołu żeby jakość jajek wypracować.

Kciuki!
Kiedy masz @ i zaczynasz stymulke?

Mi do kolejnego pełnego ivf kazali 3 cykle odczekać. Ale chyba nie każda klinika tak każe.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam rozległą endometrioze i 4 razy miałam krótki z antagonista za każdym razem efekt był inny .

reklama
Dziś po tym jak się dowiedziałam że IUI się nie powiodła odstawiam leki więc jutro lub sobotę powinnam mieć @ a stymulkę chyba od 2 dc, ale to jutro lekarka mi dokładnie powie.

Moka wpisałam cię do kalendarza z jutrzejsza wizytą stymulacyjną.

Zachęcam dziewczyny do wpisywania się :)

Do góry