Wydaje mi się że tak i ocena grubości endometrium ale nie zapytałam się ;/ Powiedziała ze na wizycie jak byłam około 2 tyg temu że między 10-12 dniem cyklu wizyta USG i będzie umawiany transfer,a od 2 dc brak leki,dowiem się teraz tak naprawdę na wizycie o ile znowu z tego wszystkiego nie zapomnę się zapytać a moja gin też nie mówi i muszę nie raz sama się pytać ;/Ja za pierwszym razem tez mialam criotransfer, bo mialam hiperstymulacje po lekach i transfer byl robiony po 2 miesiacach od punkcji. Nie bralam wtedy zadnych lekow. Tylko ovitrelle przez samym criotransferem. Dlatego tez jestem zdziwiona, ze mam brac jakies leki teraz. No ale napewno wiedza co robia. Jak juz zacznie mi sie cykl w sierpniu to na badaniu usg zapytam lekarza. Troche sie uspokoilam. Dzieki wielkie za odpowiedz. To teraz masz miec usg w celu oceny jajeczek?
reklama
Agnieś191
Fanka BB :)
Ja też będę miała crio gdzueś za ok. Miesiąc jest to moje pierwsze podejście i mimo tego, że podczas stymulacji moje endo było wporządku to też dostałam estrofem od 2dc i wtedy zgłosić sie na wizytę mam 12-16 dcWydaje mi się że tak i ocena grubości endometrium ale nie zapytałam się ;/ Powiedziała ze na wizycie jak byłam około 2 tyg temu że między 10-12 dniem cyklu wizyta USG i będzie umawiany transfer,a od 2 dc brak leki,dowiem się teraz tak naprawdę na wizycie o ile znowu z tego wszystkiego nie zapomnę się zapytać a moja gin też nie mówi i muszę nie raz sama się pytać ;/
hope322
Ja za pierwszym razem mialam usg w 12 dniu cyklu. Lekarz mierzyl wielkosc jajeczek i grubosc endo. Dostalam ovitrelle i za kilka dni byl criotransfer.Wydaje mi się że tak i ocena grubości endometrium ale nie zapytałam się ;/ Powiedziała ze na wizycie jak byłam około 2 tyg temu że między 10-12 dniem cyklu wizyta USG i będzie umawiany transfer,a od 2 dc brak leki,dowiem się teraz tak naprawdę na wizycie o ile znowu z tego wszystkiego nie zapomnę się zapytać a moja gin też nie mówi i muszę nie raz sama się pytać ;/
A Ty masz juz mroziaki czy punkcja przed transferem?
hope322
Ja tez mam brac 3x dziennie. Lekarz kazal brac wszystkie 3 tabletki na noc, wlasnie dlatego, ze bede sie zle czula i taki system ma mi niby pomoc.Strasznie mi przykro i bardzo współczuję Ci przeżyć.
Podchodzisz tym razem ma tzw sztucznym cyklu. Ja też na takim podchodzilam. Też nie mialam.zadnych badań dodatkowych. Masz poprostu większą pewność że endo będzie gotowe na czas i chyba też blokuje owulacje. Ja miałam zalecenie chyba 3xdziennie. Strasznie źle się po tym czulam przez pierwsze chyba dwa tygodnie, zawroty glowy, mdlosci, wymioty, osabienie, Ale dotrwalam i jestem teraz w 19tc. Z całego serca życzę Ci powodzenia.
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Punkcje miałam około 4 miesiące temu pobrali 16 jajeczek z czego 6 zapłodniono ale niestety jeden nie dał rady i zostało mi 5 mrożaczków. Musieli zamrozić bo miałam prawdopodobieństwo hiperki a w między czasie okazało się ze jest polip trzeba było usunąć i po miesiącu znowu wylądowałam w szpitalu na laparoskopie i histeroskopie usunięcie znowu polipa i mięśniaka i tak transfer mi się przedłużał,ale mam nadzieje że jak biorę już leki to przygotowuję się do crio i okaże się teraz kiedy tylko.Ja za pierwszym razem mialam usg w 12 dniu cyklu. Lekarz mierzyl wielkosc jajeczek i grubosc endo. Dostalam ovitrelle i za kilka dni byl criotransfer.
A w trakcje stymulacji to też miałam jakoś tak wizytę USG sprawdzanie ile jest jajeczek i pozniej chyba co drugi dzień jezdziłam na sprawdzenie jajeczek i z wynikami krwi estriadolu i progesteronu. U mnie za drugim razem stymulacji było bardzo dużo naprodukowanych i duże wymiary ,pierwsza stymulacja nie wypał za drugą stymulacja już się udało naprodukować dość sporo w obu jajnikach, i niestety transfer odroczony na prawdopodobieństwo hiperstymulacji jajnikówJa za pierwszym razem mialam usg w 12 dniu cyklu. Lekarz mierzyl wielkosc jajeczek i grubosc endo. Dostalam ovitrelle i za kilka dni byl criotransfer.
gosia321
Wczesniej podchodzilas do critransferu na cyklu naturalnym gdzie potrzebna jest owulacja jest on mniej przewidywalny dla lekarza. Teraz skoro masz estrofem bedzie to cykl sztuczny estrofem ma przygotowac endimetrium do zagniezdzenia zarodkaJa za pierwszym razem tez mialam criotransfer, bo mialam hiperstymulacje po lekach i transfer byl robiony po 2 miesiacach od punkcji. Nie bralam wtedy zadnych lekow. Tylko ovitrelle przez samym criotransferem. Dlatego tez jestem zdziwiona, ze mam brac jakies leki teraz. No ale napewno wiedza co robia. Jak juz zacznie mi sie cykl w sierpniu to na badaniu usg zapytam lekarza. Troche sie uspokoilam. Dzieki wielkie za odpowiedz. To teraz masz miec usg w celu oceny jajeczek?
Alfistka
Gonal w lodówce na pewno, nawet już w aptece mi dała w torebeczce termicznejJa zaczynam stymulcje w ciagu kilku dni (czekam na @) ale lekarz powiedzial ze zero wysilku podczas stymulacji czyli sex i sport odpada..
Pytalam Was ostatnio o Gyncentrum w Ostrawie ale chyba jestem tam jedyna[emoji4]
A jeszcze mam pytanie - ktora z Was miala gonal? Bo chcialabym wiedziec czy trzymalyscie do w lodowce czy poza ale o 25°?
reklama
natalix0
Czarne chmury nad moją głową....bóle brzucha znowu mnie nawiedziły,krzyż boli coraz mocniej. ..do tego doszły bóle jajników i uderzenia gorąca. ..wszystkie moje typowe objawy zbliżającej się miesiączki! !!!;( Mąż juz nie chce mnie słuchać...."Kropku czy jeszcze tam jesteś? "Staram się nie nakręcać ale same wiecie jakie to trudne. ...
Podziel się: