reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja zaczynam stymulcje w ciagu kilku dni (czekam na @) ale lekarz powiedzial ze zero wysilku podczas stymulacji czyli sex i sport odpada..

Pytalam Was ostatnio o Gyncentrum w Ostrawie ale chyba jestem tam jedyna[emoji4]

A jeszcze mam pytanie - ktora z Was miala gonal? Bo chcialabym wiedziec czy trzymalyscie do w lodowce czy poza ale o 25°?

Ja mialam gonal. Nie trzeba go w lodówce trzymac. Ja nawet na wczasy z nim jechalam ☺

reklama
Iskra no ja na chwile obecna mam 1 op w lodowe a to co bede pierwsze uzywac w torbie izotermicznej gdzie ma w miare stala temperature(wczoraj bylam caly dzien poza domem a balam sie ze @ przyjdzie wiec musialam miec przy sobie)
@ co prawda nie przylazla jeszcze ale brzuch to mnie od kilku dni chyba z poddenerwowania zwanego ekscytacja boli[emoji4] to moje pierwsze podejscie wiec nie wiem czego mam sie spodziewac..

Iskra no ja na chwile obecna mam 1 op w lodowe a to co bede pierwsze uzywac w torbie izotermicznej gdzie ma w miare stala temperature(wczoraj bylam caly dzien poza domem a balam sie ze @ przyjdzie wiec musialam miec przy sobie)
@ co prawda nie przylazla jeszcze ale brzuch to mnie od kilku dni chyba z poddenerwowania zwanego ekscytacja boli[emoji4] to moje pierwsze podejscie wiec nie wiem czego mam sie spodziewac..

Mi położna powiedziała, że nie trzeba w lodówce chyba że jest bardzo ciepło. W drodze na Chorwację trzymałam w torbie termicznej, a na miejscu już normalnie w pokoju. A zaczynałam od 2 dc bez względu na porę, więc chyba nie musisz mieć tego cały czas przy sobie. Tylko jak już zaczniesz to potem o stalej porze musisz podawać.

To zalezy od lekarza bo jesli zaznaczy ze sa dodatkowe wskazania do zaplodnienia wszystkich komorek to musi sie z tego wytlumaczyc wypelniajac plik papierow.

Mi doktorka powiedziała, że ministerstwo odrzuciło im wniosek na większą ilość nawet u pary, u ktorej facet zaraz po punkcji żony miał rozpocząć chemioterapie, więc słabe nasienie nie jest żadnym wskazaniem.
A teraz hicior....jak jej powiedziałam, że na forach dziewczyny piszą że ich kliniki się na to zgadzają, to mi powiedziała żebym glupot nie czytała bo tam piszą osoby które do in vitro nigdy nie podchodziły i nie mają o niczym zielonego pojęcia.
Niestety moja lekarka była wtedy na L4 i musialam zaczynać drugą procedurę z taką durną babą. Ach...szkoda słów

Hej dziewczyny. Mam do Was pytanie. Czy ktoras z Was brala estradiol przed criotransferem? Mi lekarz zapisal bez zadnych badan. Mam brac od 2 dnia cyklu i jesli criotransfer sie powiedzie to az do 10tc. Dodam, ze to bedzie moje drugie podejscie. Pierwsze bylo na cyklu naturalnym bez zadnych lekow. Udalo sie, cala ciaza przebiegla prawidlowo. Urodzilam 10 dni po terminie przez cc. Niestety synus byl chory i po 4 miesiac zmarl. Byla to choroba genetyczna (my jestesmy zdrowi). Nie chce o tym pisac, bo za bardzo boli.
Teraz lekarz postanowil, ze mam brac tem estradiol. Dziwi mnie, ze bez zadnych badan. Poprzednio wszystko bylo w normie. Nie mam jajowodow i z tej przyczyny konieczne jest in vitro.
Nie mieszkam w PL i tutaj przed kolejnym criotransferem lekarz oczywiscie ustala kolejne leczenie ale kontakt jest przez pielegniarke. Na moje pytanie dlaczego mam brac leki odpowiedziala, ze nie wie. Lekarz tak ustalil i mam brac. To najlepsza klinika w kraju i mam zaufanie do tych lekarzy ale po tym co przezylismy strasznie sie boje. Kolejna ciaza bedzie pod opieka genetykow i juz mam zalecana biopsje kosmowki w 10tc. Do criotransferu podchodze pod koniec sierpnia a juz mam ogromny stres. Moze ktoras z Was ma podobne doswiadczenia z estradiolem? Prosze o rade..

Hej dziewczyny. Mam do Was pytanie. Czy ktoras z Was brala estradiol przed criotransferem? Mi lekarz zapisal bez zadnych badan. Mam brac od 2 dnia cyklu i jesli criotransfer sie powiedzie to az do 10tc. Dodam, ze to bedzie moje drugie podejscie. Pierwsze bylo na cyklu naturalnym bez zadnych lekow. Udalo sie, cala ciaza przebiegla prawidlowo. Urodzilam 10 dni po terminie przez cc. Niestety synus byl chory i po 4 miesiac zmarl. Byla to choroba genetyczna (my jestesmy zdrowi). Nie chce o tym pisac, bo za bardzo boli.
Teraz lekarz postanowil, ze mam brac tem estradiol. Dziwi mnie, ze bez zadnych badan. Poprzednio wszystko bylo w normie. Nie mam jajowodow i z tej przyczyny konieczne jest in vitro.
Nie mieszkam w PL i tutaj przed kolejnym criotransferem lekarz oczywiscie ustala kolejne leczenie ale kontakt jest przez pielegniarke. Na moje pytanie dlaczego mam brac leki odpowiedziala, ze nie wie. Lekarz tak ustalil i mam brac. To najlepsza klinika w kraju i mam zaufanie do tych lekarzy ale po tym co przezylismy strasznie sie boje. Kolejna ciaza bedzie pod opieka genetykow i juz mam zalecana biopsje kosmowki w 10tc. Do criotransferu podchodze pod koniec sierpnia a juz mam ogromny stres. Moze ktoras z Was ma podobne doswiadczenia z estradiolem? Prosze o rade..
Hej ja własnie biorę estradiol od 2 dc i jestem przygotowywana do criotransferu,mam jeszcze inne leki które gin mi przepisał przed crio ( ja biorę progynove 21,acard, encorton)

Czarnu1a. A mialas robione wczesniej jakies badania? Mowil Ci lekarz po co ten estradiol? Ma on pomoc w zagniezdzeniu zarodka? Ja mam przepisany tylko ten estradiol. 3 tabletki dziennie.

Mi położna powiedziała, że nie trzeba w lodówce chyba że jest bardzo ciepło. W drodze na Chorwację trzymałam w torbie termicznej, a na miejscu już normalnie w pokoju. A zaczynałam od 2 dc bez względu na porę, więc chyba nie musisz mieć tego cały czas przy sobie. Tylko jak już zaczniesz to potem o stalej porze musisz podawać.
No mi lekarz powiedzial ze jezeli dostane @ do 12 w poludnie to od razu zastrzyk a jak po 12 to na drugi dzien i najlepiej rano o stalej porze. Musialam wczoraj zabrac bo ne bylo mnie calutki dzien od rana.

reklama
Dodam ze estriadol biorę od 2dc czyli dzis jest 10 dzien od brania leków do crio, najpierw miałam brać estriadol po 1 tabletce przez 3 dni pozniej po 3 dniach 2 tabletki i następnie po 3 dniach 3 tabletki dziennie i teraz własnie biorę 3x1 reszta leków po 1x1 wizytę na USG mam teraz po weekendzie

Do góry