reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jakbym siebie biadolaca slyszala...tylko w dupe kopnąć [emoji23] masz się cieszyć !!!!! I mowi Ci to osoba która trzy dni krwawila dopiero co

p19u3e3kypv8wdqj.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]
Gdybym to pierwszy raz przechodziła to może i bym się tak nie przejmowała. Niestety mam takie same objawy jak poprzednie 2 razy (z tym że naturalne ciąże) Najpierw lekki ból jajników a następnego dnia plamienia i brak tkliwosci piersi to zawsze oznaczało spadającą betę:( I tak to przedstawia się i tym razem ... niestety

reklama
Nie chce pokazać.... Ja dopiero 14 tydzień tj 13t4d... Może na następnej wizycie pokaże... Ważne żeby było wszystko dobrze...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
14 tc to bardzo wczesnie. Jak wroce z wakacji to ide do lekarza i bedziemy podgladac, ale tez jeszcze sie nie nastawiam na plec. No chyba ze zechce sie wyraznie wyjajic czym to chlopak czy dziewczyna. Ale w sumie imiona juz raczej mamy wiec musi sie tylko ujawnic.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Gdybym to pierwszy raz przechodziła to może i bym się tak nie przejmowała. Niestety mam takie same objawy jak poprzednie 2 razy (z tym że naturalne ciąże) Najpierw lekki ból jajników a następnego dnia plamienia i brak tkliwosci piersi to zawsze oznaczało spadającą betę:( I tak to przedstawia się i tym razem ... niestety
Rozumiem. A duphaston, prolutex masz?

p19u3e3kypv8wdqj.png

Trudno mi powiedzieć czy mieści się w normach bo to pierwsza beta . Dziś jest 8dpt. i z tego co tu czytam to dziewczyny mają podobne wyniki a nawet niższe w tym dniu . Ale te plamienia ...
Ja mialam ok 70 wiec bete masz bardzo ladna.

U mnie dziewczyny ze styczniowek na prenatalnych juz miały powieidziane. Ja mam w środę i czuje ze nic nie bedzie widac bo dzidziol miesci sie w normach ale jakims kolosem nie jest. Aczkolwiek wiadomo dużo zalezy od ułożenia...

p19u3e3kypv8wdqj.png
A ja przed wyjazdem bylam u 3 lekarzy. Jeden twierdzil ze chlopak inny ze dziewczyna a jeszcze inny ze na razie nie moze stwierdzic, wiec wole miec pewne info, niz sie nastawic, nakupowac ciuchow a potem plec sie zmienia ;)

Bezglutenowa dieta wcale nie jest taka zdrowa jak Wam się wydaje!!! Jeśli ktoś nie jest uczulony na gluten (nie ma celiakii) to długotrwałe odstawianie go niesie ze sobą ryzyko chorób układu sercowo - naczyniowego!!
Ponadto gluten dba o prawidłową mikroflorę jelit, zmniejsza poziom złego cholesterolu i trójglicerydów.
Unikanie glutenu łączy się również z wykluczaniem z diety produktów pełnoziarnistych, co za tym idzie zmniejszamy spożycie błonnika oraz wszystkich mikroelementów i witamin zawartych w pełnym ziarnie.
Owszem - jeśli są jakieś badania, że ograniczenie glutenu może mieć zbawienny wpływ na zagnieżdżenie Kropusia to i ja go na pewien czas ograniczę ale tak jak któraś tu pisała (@kropka129 ???) - po jakimś czasie powinno się go znów zacząć stopniowo włączać do diety
Reasumując dziewczynki na temat wszystkich diet i sposobów odżywiania - jeśli nie macie alergii/nietolerancji pokarmowych to należy spożywać jak najbardziej zróżnicowane posiłki i im więcej kolorów, tym lepiej :) KAŻDY posiłek powinien się składać z białka (mięso, nabiał, jaja, rośliny strączkowe), węglowodanów (pieczywo pełnoziarniste/razowe, kasze, ryże, makarony z pełnego przemiału), tłuszczu (oczywiście zdrowego - np olej lniany, kokosowy, oliwa z oliwek, orzechy, awokado) no i duuużo warzyw /owoców, najlepiej 300-500g dziennie. Jednak z owocami trzeba uważać - lepiej owoc zastąpić warzywem, niż warzywo owocem.
Jeśli Was gluten nie zabił do tej pory to i teraz nic Wam po nim nie będzie :D
Taka moja opinia :p

Zgadzam się z Twoją opinią :). Dlatego ja chcę tylko zmodyfikować moje odżywianie, wszystko musi być w granicach rozsądku. Dużo owoców i warzyw, ryb, zboża jak najbardziej, orzeszki, oleje :)

Hej dziewczyny,
Długo czytałam wszystkie wpisy i wkoncu to skłoniło mnie do opisania swojej sytuacji która wygląda następująco u męża w nasieniu pojedyncze plemniki nie można było stwierdzić z jakiego powodu więc udaliśmy się do kliniki po kilku wizytach i badaniach męża skierowano na TESE czyli biopsje i w wyniku tego zabiegu otrzymaliśmy dość sporo plemników przydatnych do zapłodnienia komórek. I wtedy ja rozpoczęłam stumulacje która była na tyle owocna że otrzymaliśmy 41 pęcherzyków a w nich 33 komórki i wczoraj dostałam wiadomość że zaplodnionych 25 teraz czekamy na informacje ile się odpowiednio podzieliło niestety na transfer musimy poczekać ok 2 miesięcy
Witaj! Super ze do nas piszesz!

25 to super wynik, tylko sie cieszyc! Tylka to czekanie i cierpliwosc... Badz dobrej mysli :)

A ja przed wyjazdem bylam u 3 lekarzy. Jeden twierdzil ze chlopak inny ze dziewczyna a jeszcze inny ze na razie nie moze stwierdzic, wiec wole miec pewne info, niz sie nastawic, nakupowac ciuchow a potem plec sie zmienia ;)

Ja prenatalne bede miala u kogos innego a potem za dwa tygodnie wizyta u mojej gin to porownam

p19u3e3kypv8wdqj.png

reklama
A jak problemem jest słaba morfologia plemników to coś pomogą? Nam żaden lekarz się nawet nie zająknął na ich temat.
Kochana nie potrafię Ci odpowiedzieć ...chociaż bardzo bym chciała
Musisz lekarza pociągnąć za język nam jeden zasugerował i później konsultowaliśmy z innymi .

Do góry