Oczekiwanie2017
Fanka BB :)
Ja od nowa wszystko bo nie ma mrozaczków.
Szkoda... Może jednak następnym razem się uda
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja od nowa wszystko bo nie ma mrozaczków.
Ja przez stymulacje, transfer swiezych i trzy miesiące ciąży przytylam chyba 9kg!!!!!Dziewczyny czy wam przy tych wszystkich lekach też przybywają zbędne kg?? ;(
A czemu mam być 30 min przed? Jeszcze mam iść do zAbiegowego, po co?
Ja przez stymulacje, transfer swiezych i trzy miesiące ciąży przytylam chyba 9kg!!!!!
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Jakbym byla w ciąży to bym sie tym zupelnie nie martwila :-)Ja przez stymulacje, transfer swiezych i trzy miesiące ciąży przytylam chyba 9kg!!!!!
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
ProFertil i plastry chłodzące na moszne fertilMate - tylko jak się okazało po fakcie plastry ma stosować non-stop a nie tylko przy wyższych temp powietrza .A czym suplementowalas emka ?
Są nawet w biedro - tylko to pieczywo jest zazwyczaj pakowane - znajdziesz je gdzieś z boczku, niedaleko półek z normalnym pieczywemDziewczyny może to glupie ale ja jestesm.z troszkę mniejszej.miejscowości i mam problem z. tym pieczywem bezglutenowym... w sensie szukalam.w tesco i w kauflandzie i nie moge go namierzyc :/ za diete dzięki ja na pewno skorzystam
Przy naszych rozchwianych hormonach to nie dziwne. Ale mam nadzieję że ty to przez najbliższe miesiące będziesz "puchła"Ja przy stymulacji nie schudłam ani nie przytulam ale po transferze przy progesteronie puchnie jak nie wiem co;/ mimo że wiele nie jem bo apetytu nie mam zbytnio..
Ja tylko słyszałam że mam się tym nie przejmować. Tylko biorąc pod uwagę moje PCOS ryzyko jest większe...Mi lekarka mówiła, że jak będę miała bóle brzucha, mdłości i problemy z oddychaniem to muszę się zgłosić do szpitala. Więc wnioskuję, że takie objawy mogą być przy hiperce. No i powiększający się brzuch czyli wodobrzusze. Z tych objawów mam tylko trochę większy brzuchol, ale to może wina moich pęcherzyków, których mam około 20-30.
I co to faktycznie była hiperka?Powiększył mi się obwód brzucha, miałam zadyszkę (zwłaszcza w pozycji leżącej), wzrosła waga, ból i kłucie w okolicach jajników.
Zgadzam sie. Mi lekarz kazał przyjść na półpełnym pęcherzu. Nie piłam dodatkowo wody tylko po prostu nie skorzystałam z toalety po przyjeździe do kliniki. Dziewczyna przede mną musiała wyjść z sali gdzie przeprowadzają transfer i "popuscic" bo nie wytrzymywała nacisku głowicy. Ja sie czułam komfortowo i wytrzymałam spokojnie jeszcze 30 minut leżenia po transferze.moim zdaniem niektórzy przesadzają z tą ilością płynów - ja wypiłam w domu słabą kawkę, kubek 0,3 herbatki ziołowej i 2 łyki wody. Jak dojechałam do kliniki to musiałam "popuścić" bo bym nie wytrzymała a potem wypiłam jeszcze kubek wody i tyle. Podczas transferu chciało mi się siusiu ale tylko trochę, nie było żadnych problemów a dostaniem się, gdzie trzeba no i potem jeszcze trzeba leżeć - ok pół godziny więc żebys się nie stresowała, że nie wytrzymasz, to moim zdaniem więcej ni 1l nie jest potrzebny...