reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak tez sądzę :-)czyli głównie pieczywo wyeliminowac makarony itp? A mięsa i wedliny? To ja ruszam na poszukiwanie pieczywa bezglutenowego :-)
Powiem Ci ze nie jest bardzo trudne. Pieczywo bezglutenowe kupisz w każdym markecie - fakt jedno jest bardziej smaczne drugie mniej (jak trafię na to mniej to się mecze kilka dni bo nie wyrzuce) i nie jest najtańsze ale przy wydatkach związanych z ivf i fakcie że może mi to pomoc to już się nie liczy. Najbardziej brakuje mi kaszy bo nie ma możliwości jej niczym zastąpić a lubię bardzo więc do obiadu jem ziemniaki, ryż lub makaron bezglutenowy(też do zakupu w marketach). Da się żyć :) teraz raz na kilka dni zjem kromke zytniego chleba. Nawet ciasta jeśli masz zachciewajke kupisz na stoiskach bezglutenowych - sama nie zdawałam sobie sprawy ze są tak dobrze zaopatrzone. Od 4 tygodni nie jem glutenu, zostało mi jeszcze 5 i spokojnie dam radę :) nie mam pojęcia czy to ma wpływ ale uważałam że warto spróbować jeśli jest najmniejsza szansa że dzięki temu się uda. Da się żyć bez glutenu te kilka tygodni!! :)

reklama
Tak tez sądzę :-)czyli głównie pieczywo wyeliminowac makarony itp? A mięsa i wedliny? To ja ruszam na poszukiwanie pieczywa bezglutenowego :-)
Zwroc uwagę jak kupujesz suszone sliwki ( jak chcesz naprawde wyelimimowac go do zera ) kupuj tylko produkty ze znaczkiem bez glutenu .
Ja przed 3 próbą wyeliminowalam gluten do zera ( nie pomoglo )
Przy 4 kazali mi jest 1 avocado dziennie jadlam :).
Co do kosmetykow uzywalam i uzywam tych co zawsze .

Link do: Dieta bezglutenowa – produkty dozwolone i zabronione
To jest strona gdzie masz napisane co zawiera gluten. Generalnie gluten to produkty zbożowe. W moim mieście jest też restauracja bezglutenowa i piekarnia u niech można zamówić taki chleb-ale bardziej mi smakują te z marketów. Jeśli chodzi o mięso to jem tylko wiadomo nie może być krwiste (tutaj od transferu dostałam zalecenia że mam jeść jak w ciąży a raczej nie jesc tego czego w ciąży nie wolno czyli produkty mleczne tylko pasteryzowane, nie jesc surowego mięsa, surowych jajek, surowych ryb... ) o wędliny musze dopytać na następnej wizycie bo ostatnio usłyszałam że muszą być gotowane żeby zabiły się ewentualne bakterie ale jak zapytałam na stoisku z wędlinami to mi Pani powiedziała że nie mają wędliny gotowanej i w pewnym sensie każda jest surowa więc nie wiem co lekarz na to czy chodzi tylko o szynki typu parmenska czy wszystkie.

Obecnie 11+2 tc .
Avocado podobno dobre na wszystko ;)
Kazali to jadlam :)napewno nie szkodzi a czy pomaga .....
Tego nie wie nikt nie :happy2:

Dokładnie każda z nas zrobi wszystko aby się udało i co tylko powie lekarz to się zastosuje. Pewnie u każdej jest inny powód nie zagnieżdżenie się zarodka ale jeśli jest jaka szansa wszystkiego warto spróbować :)

reklama
Do góry