walczaca o szczescie
Fanka BB :)
Tak tez sądzę :-)czyli głównie pieczywo wyeliminowac makarony itp? A mięsa i wedliny? To ja ruszam na poszukiwanie pieczywa bezglutenowego :-)
Powiem Ci ze nie jest bardzo trudne. Pieczywo bezglutenowe kupisz w każdym markecie - fakt jedno jest bardziej smaczne drugie mniej (jak trafię na to mniej to się mecze kilka dni bo nie wyrzuce) i nie jest najtańsze ale przy wydatkach związanych z ivf i fakcie że może mi to pomoc to już się nie liczy. Najbardziej brakuje mi kaszy bo nie ma możliwości jej niczym zastąpić a lubię bardzo więc do obiadu jem ziemniaki, ryż lub makaron bezglutenowy(też do zakupu w marketach). Da się żyć teraz raz na kilka dni zjem kromke zytniego chleba. Nawet ciasta jeśli masz zachciewajke kupisz na stoiskach bezglutenowych - sama nie zdawałam sobie sprawy ze są tak dobrze zaopatrzone. Od 4 tygodni nie jem glutenu, zostało mi jeszcze 5 i spokojnie dam radę nie mam pojęcia czy to ma wpływ ale uważałam że warto spróbować jeśli jest najmniejsza szansa że dzięki temu się uda. Da się żyć bez glutenu te kilka tygodni!!