reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny nie wiem czy to faktycznie pomogło w moim przypadku ale Pani doktor przy transferze powiedziała mi żebym nie spożywala glutenu cały czas do bety jeśli dam radę (jasne że dam nie było rzeczy której bym nie zrobiła jeśli może pomoc). Udało się nie wiem czy brak glutenu pomógł ale być może. Po becie dodatniej powiedziała żebym zaczęła wprowadzać gluten małych ilościach do 12tc.
Już któryś raz czytam o tym glutenie, ale te diety bezglutenowe są dość skomplikowane z tego co zauważyłam. Z czego głównie zrezygnowałaś?? Co jadłaś ? :D

Wiele razy wspominałyście, że zarodki nie lubią zapachowych kosmetyków, w takim razie czego używałyście np do kąpieli? Jakieś nazwy, bo nie wiem co kupić :huh:?
Ja właśnie zakupiłam sobie płyn do higieny intymnej LACTACYD taki różowy, jest bezzapachowy ( na większosći masz napisane, szukaj naturalnych i bezzapachowych ) a jjeżeli chodzi o płyny do kąpieli to w aptece Emolium również jest napisane, że jest bezzapachowy :-)

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]
Już czerwiec - kobietki, to będzie nasza wiosna, a idzie lato, pogoda sprzyja zaciążeniom! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

2017-06-23 Vinszka Beta nr. III Roooośnij dalej! ( ET 13.06.2017 blastki ❤ )
2017-06-23 gosia2889 Pierwsza beta
2017-06-23 annna_86 betowanie

2017-06-26 joko86 wizyta u lekarza prowadzącego ciążę ( ET 07.04.2017 14tc )
2017-06-26 Mruch Kontrola progesteron po tranferze 19.06 (3 dniowy)
2017-06-28 emilianka6966 wizyta u lekarza prowadzącego ciążę ( ET 09.05.2017 )
2017-06-30 Ilona88 usg połówkowe
2017-07-01 Mruch Betowanie
2017-07-07 tusiaczzek1988 wizyta kontrolna + USG 16t4d
2017-07-10 Maddie@ termin porodu
2017-07-12 Klarsa termin porodu
2017-07-17 Rustynka termin porodu
2017-07-30 Jaskolcia termin porodu
2017-10-25 Kikuli termin porodu
2017-10-28 anetka303 termin porodu
2017-12-09 mala218 termin porodu
2017-12-13 M@gda termin porodu
2017-12-14 tusiaczzek1988 termin porodu
2017-12-16 karolina1984 termin porodu
2017-12-28 Joko86 termin porodu
2017-12-29 Adunnnia90 termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znjadziesz instrukcję :)
No to dzis dzien betowania :-) wszystkim Wam życzę bet na wysokosciach! :-)))

Aniasiwa, o której masz wyniki amnio? Daj znać jak najszybciej! Jestem pewna ze wszystko bedzie Ok!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Już któryś raz czytam o tym glutenie, ale te diety bezglutenowe są dość skomplikowane z tego co zauważyłam. Z czego głównie zrezygnowałaś?? Co jadłaś ? :D

Powiem Ci ze nie jest bardzo trudne. Pieczywo bezglutenowe kupisz w każdym markecie - fakt jedno jest bardziej smaczne drugie mniej (jak trafię na to mniej to się mecze kilka dni bo nie wyrzuce) i nie jest najtańsze ale przy wydatkach związanych z ivf i fakcie że może mi to pomoc to już się nie liczy. Najbardziej brakuje mi kaszy bo nie ma możliwości jej niczym zastąpić a lubię bardzo więc do obiadu jem ziemniaki, ryż lub makaron bezglutenowy(też do zakupu w marketach). Da się żyć :) teraz raz na kilka dni zjem kromke zytniego chleba. Nawet ciasta jeśli masz zachciewajke kupisz na stoiskach bezglutenowych - sama nie zdawałam sobie sprawy ze są tak dobrze zaopatrzone. Od 4 tygodni nie jem glutenu, zostało mi jeszcze 5 i spokojnie dam radę :) nie mam pojęcia czy to ma wpływ ale uważałam że warto spróbować jeśli jest najmniejsza szansa że dzięki temu się uda. Da się żyć bez glutenu te kilka tygodni!! :)

Do góry