reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No ja jak się zapisywałam to miesiąc czekałam na pierwsze szczepienia, szczepienia są bardzo bolesne, przez dwa, trzy dni nie mogłam rękami ruszać, mój organizm bardzo zareagował i miałam wielkie bąble na rękach ale mówią że to dobrze im większa reakcja tym lepiej, ja też podchodziłam z ALLO MLR 0% po szczepieniach zrobiłam ponowne badanie i reakcja organizmu była ogromna bo z 0% skoczyło do ponad 90% sam lekarz powiedział że jeszcze takiego wyniku nie widział. Ogolem uważam że wszystko przyczyniło się do tego że jestem w ciąży. Szczepienia, intralipid, sterydy, atoziban, embrio glue i nie zapominajmy o zbawiennym ananasie...

reklama
Dzięki za odpowiedź. A jeśli mogę jeszcze o coś podpytać - widzę że jesteś po szczepieniach w Łodzi. Myslisz że to to pomogło. Ile trwa cała procedura szczepień od podjęcia decyzji do transferu? Ja mam NK z cytometrii 14,5 a Allo Mlr O% i poważnie zastanawiam się nad szczepoeniami

No ja jak się zapisywałam to miesiąc czekałam na pierwsze szczepienia, szczepienia są bardzo bolesne, przez dwa, trzy dni nie mogłam rękami ruszać, mój organizm bardzo zareagował i miałam wielkie bąble na rękach ale mówią że to dobrze im większa reakcja tym lepiej, ja też podchodziłam z ALLO MLR 0% po szczepieniach zrobiłam ponowne badanie i reakcja organizmu była ogromna bo z 0% skoczyło do ponad 90% sam lekarz powiedział że jeszcze takiego wyniku nie widział. Ogolem uważam że wszystko przyczyniło się do tego że jestem w ciąży. Szczepienia, intralipid, sterydy, atoziban, embrio glue i nie zapominajmy o zbawiennym ananasie...
Aha pytałaś ile to trwało więc jak już szczepienia się zaczną to leci strasznie co 3tygodnie w poniedziałek jeździłam w sumie jak miałam zaplanowane 3serie szczepień...potem trzeba odczekać z 2tygodnie zanim zrobisz powtórne badanie ALLO MLR i szczepienia są ważne przez pół roku potem trzeba powtarzać.

Ostatnia edycja:
Jeśli używa się go z rozwaga to owszem ale wnioski po tym tekście nasuwają się same. Mój lekarz stwierdził że doppler drażni dzieci ale krzywdy im nie robi jeśli nie jest nadmiernie użytkowany.

[emoji127] 28.10.2017
Ja w samym szpitalu przez dwa tyg co dwie godziny nawet w nocy mialam sprawdzane nim tetno dziecka...i to bylo zalecenie lekarzy i nikt nie mowil ze za czesto...oprocz tego ktg...

Wiele razy wspominałyście, że zarodki nie lubią zapachowych kosmetyków, w takim razie czego używałyście np do kąpieli? Jakieś nazwy, bo nie wiem co kupić :huh:?

reklama
Do góry