reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No ja jak się zapisywałam to miesiąc czekałam na pierwsze szczepienia, szczepienia są bardzo bolesne, przez dwa, trzy dni nie mogłam rękami ruszać, mój organizm bardzo zareagował i miałam wielkie bąble na rękach ale mówią że to dobrze im większa reakcja tym lepiej, ja też podchodziłam z ALLO MLR 0% po szczepieniach zrobiłam ponowne badanie i reakcja organizmu była ogromna bo z 0% skoczyło do ponad 90% sam lekarz powiedział że jeszcze takiego wyniku nie widział. Ogolem uważam że wszystko przyczyniło się do tego że jestem w ciąży. Szczepienia, intralipid, sterydy, atoziban, embrio glue i nie zapominajmy o zbawiennym ananasie...
Aha pytałaś ile to trwało więc jak już szczepienia się zaczną to leci strasznie co 3tygodnie w poniedziałek jeździłam w sumie jak miałam zaplanowane 3serie szczepień...potem trzeba odczekać z 2tygodnie zanim zrobisz powtórne badanie ALLO MLR i szczepienia są ważne przez pół roku potem trzeba powtarzać.
A kierował Cię immunolog z GynC.? Nam zalecił, ale powiedział też, że to 0% może wynikać z tego, że nigdy w ciążę nie zaskoczylam nawet.
Dr Cz. powiedziała, że z naszym nasieniem nam się nie uda, a tydzień później androlog zasugerował naturalne starania.
I co tu k...robić?

reklama
Wiele razy wspominałyście, że zarodki nie lubią zapachowych kosmetyków, w takim razie czego używałyście np do kąpieli? Jakieś nazwy, bo nie wiem co kupić :huh:?
Do mycia Biały Jeleń, do higieny intymnej płyn AA rózowy - bezzapachowy, chusteczki do higieny intymnej lactacyd też bezzapachowe, no i ja mam bardzo suchą skórę więc balsam do ciała vaseline intensive care - no fragrance czyli jw - bezzapachowy - wszystko znalazłam w Tesco :D

A kierował Cię immunolog z GynC.? Nam zalecił, ale powiedział też, że to 0% może wynikać z tego, że nigdy w ciążę nie zaskoczylam nawet.
Dr Cz. powiedziała, że z naszym nasieniem nam się nie uda, a tydzień później androlog zasugerował naturalne starania.
I co tu k...robić?

Po pierwsze bym zmieniła lekarza, bo doktor Cz. ma dziwne podejście. Druga sprawa te szczepienia, nie ma potwierdzonych naukowo badań że to pomaga aczkolwiek ludzie w to wierzą, ja bardzo się opierałam nie chciałam pójść na te szczepienia, nie wierzyłam w nie ani trochę ale w końcu doszłam do wniosku że potem mogę żałować że nie spróbowałam, dlatego też nie powiem Ci na 100% że akurat to pomogło bo u mnie wiele czynników było dołożonych przed, w trakcie i po transferze. u nas akurat nie ma problemu z nasieniem, a w ciąży w naturalny sposób byłam 3razy niestety za każdym razem coś poszło nie tak... :-( na szczepienia skierował mnie immunolog z kliniki Gyncentrum, ja ogółem chodzę na wizyty do oddziału w Bielsku ale do Katowic też nie raz dojeżdżałam chociażby na wizytę u immunologa czy jakieś zabiegi...

Po pierwsze bym zmieniła lekarza, bo doktor Cz. ma dziwne podejście. Druga sprawa te szczepienia, nie ma potwierdzonych naukowo badań że to pomaga aczkolwiek ludzie w to wierzą, ja bardzo się opierałam nie chciałam pójść na te szczepienia, nie wierzyłam w nie ani trochę ale w końcu doszłam do wniosku że potem mogę żałować że nie spróbowałam, dlatego też nie powiem Ci na 100% że akurat to pomogło bo u mnie wiele czynników było dołożonych przed, w trakcie i po transferze. u nas akurat nie ma problemu z nasieniem, a w ciąży w naturalny sposób byłam 3razy niestety za każdym razem coś poszło nie tak... :-( na szczepienia skierował mnie immunolog z kliniki Gyncentrum, ja ogółem chodzę na wizyty do oddziału w Bielsku ale do Katowic też nie raz dojeżdżałam chociażby na wizytę u immunologa czy jakieś zabiegi...
Pierwszą stymulacje mialam u dr Piekarz, drugą ze względu na jej ciążę u dr Cz. Też jestem z BB dlatego nie miałam wyjścia. Całe szczęście dr Piekarz już wróciła i jutro idę do niej na konsultację. Dzięki za rady☺ Cieszę się, że Ci się udało i życzę spokojnej ciąży.

Ja w samym szpitalu przez dwa tyg co dwie godziny nawet w nocy mialam sprawdzane nim tetno dziecka...i to bylo zalecenie lekarzy i nikt nie mowil ze za czesto...oprocz tego ktg...
Ale takie były zalecenia lekarza, najwyraźniej nie było innej opcji. Podrzucilam wam link ale zróbcie z tym co chcecie [emoji4] przecież nikt nie każe wrzucać detektorow do kosza [emoji38]

[emoji127] 28.10.2017

Ale takie były zalecenia lekarza, najwyraźniej nie było innej opcji. Podrzucilam wam link ale zróbcie z tym co chcecie [emoji4] przecież nikt nie każe wrzucać detektorow do kosza [emoji38]

[emoji127] 28.10.2017
Nie obraz sie bo kazdy robi jak chce ale to byl artykul laski ktora prowadzi bloga i dla mnie nie ma zadnej wartosci...a nie jakis artykul lekarza poparty badaniami medycznymi...i nie znam osoby ktora mierzyla by tetna np co godzine. Chyba każda matka ma troche oleju w glowie i wystarczy sprawdzic tetno co kilka dni jak cos niepokoi. Co do mojej wizyty w szpitalu to nie bylo wskazan do tak czestego mierzenia tetna...poprostu taki byl tam standard...

reklama
Nie obraz sie bo kazdy robi jak chce ale to byl artykul laski ktora prowadzi bloga i dla mnie nie ma zadnej wartosci...a nie jakis artykul lekarza poparty badaniami medycznymi...i nie znam osoby ktora mierzyla by tetna np co godzine. Chyba każda matka ma troche oleju w glowie i wystarczy sprawdzic tetno co kilka dni jak cos niepokoi. Co do mojej wizyty w szpitalu to nie bylo wskazan do tak czestego mierzenia tetna...poprostu taki byl tam standard...
Ja się nie obrażam. Ten tekst był zbieżny z opinią mojego lekarza ale co sztuka to inna opinia. A jeśli chodzi o rozwagę matek? Byłabym ostrożna bo różne cuda juz widziałam. Nie pamiętam na którym wątku ale były gwiazdy które detektora używały nawet 3 razy dziennie po ok godzinie.

[emoji127] 28.10.2017

Do góry