reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny-nie poddajemy się- jak widzicie, niektóre z nas już się cieszą, ale też mamy za sobą krętą, długą i bolesną drogę porażek ,aby wreszcie osiągnąć sukces, i to jest właśnie argument żeby nie tracić nadziei, ja po drugim transferze nie miałam żadnych emocji, żadnych specjalnych objawów, wszystko tak jak po nieudanym transferze,coś tam zakuło,coś tam zabolało ( jedyna zmiana- zrezygnowałam z kosmetyków zapachowych na dłużej i mnóstwo ananasa) już wyliczałam kolejny termin transferu, ale w sercu gdzieś tliła się nadzieja...i stało się 7dpt bhcg 35, a teraz zaczynam 10 tydzień
A ilo dniowego blastka mialas podanego ze tak wczesnie robilas bete?

Potęga podświadomości, jeżeli w coś człowiek uwierzy-że ananas zdziała cuda, a brak zapachów sprawi że zarodek się zagnieździ, to robi wszystko żeby tak było, ja się tego trzymam, nie było to jakimś wyrzeczeniem, zrealizowałam i wierzyłam że przyniesie dobre skutki:)
Ja nie jadłam a sie zagnieździł ;). Za to tez nie stosowałam zapachowych kosmetyków kilka dni przed, w dniu i kilka dni po transferze.

A tak w ogole jeszcze męcząc temat kwasu foliowego. Zadzwoniłam do mojego lekarza mówiąc, ze wizytę mam za pare dni a niepokoją mnie podwyższone wartości leukocytów i kwasu foliowego. A on mnie pyta dlaczego badałam kwas foliowy i ze badanie go nie jest zalecane. Kazał brać dalej w tych samych dawkach femibion a jak wspomniałam o metylowanym to powiedział, ze on jest lepiej przyswajalny sugerując, ze będe miała jeszcze wyższy poziom...Ja juz nie wiem co mam robic. Chyba będe brała i badała poziom na własna rękę. Trochę sie boje bo wyczytałam gdzieś, ze nadmiar moze byc przyczyna autyzmu. Moze ja powinnam zamknąć te internety :(.

reklama
Do góry