reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

miska126 - no podane były dwa to może zostały dwa. :-):-) zobaczymy co będzie dalej. póki co test powtórzyłam i druga kreska jest:-)

reklama
ja dziewczyny już powoli zaczynam mieć stresa:sorry2: w czwartek rozpoczynamy przygotowania:tak:\
marcikuk a ile u ciebie trwały przygotowania chodzi mi o to ile czasu brałaś progynowe?????

milaa - z tego co mnie tutaj mówili to ilu dniowe podadzą ci zarodki zależy od tego jakiej one są jakości. Jeśli dzielą się ładnie jest duża szansa ze dłużej wytrzymają w sztucznych warunkach laboratoryjnych wtedy tez można czekać do 5 dnia, jeśli dzielą się słabiej jest obawa ze zaczną obumierać i wtedy podaje je szybciej. Ale z tego co tu dziewczyny piszą każda klinika ma swój system

hej dziewczyny,niektore z was moze mnie pamietaja,bylam na watku od ok pazdziernika,listopada,zajrzalam zeby dowiedziec sie co u was. trzymam za wszystkie z was kciuki i zycze najcudowniejszych wiadomosci w postaci 2 kreseczek:-)
widze ze na ostatnich stronach pytacie o skutecznosc 3i5 dniowych zarodkow. ja mieszkam w uk,w tutejszych klinikach raczej dazy sie do podania zarodka w 5 dniu. podchodzilam do ivf 2 razy,za kazdym razem sie udalo,mialam podane 5 dniowe zarodki. niby sa one skuteczniejsze ale nie sugerujcie sie tym za bardzo bo cczytalam wiele forow i dziewczyny mialy podane i 2 dniowe zarodki i sie udalo:-) pozdrawiam wszystkie z was i trzymam kciukasy!

ano wlasnie...mowicie, ze moze lepiej w 5 dobie, ale chyba w Novum to nie bedzie zalezalo ode mnie...
ja bym wolala zaczekac, zeby zobaczyc i wysylekcjonowac te mocne blastki...ale chyba nawet nie bede miala okazji...
i jakos troche sie tym denerwuje...

Ewa - bardzo ładny wynik , niech teraz ładnie się dzielą a potem zagnieżdżają :-). Daj znać kiedy transfer

Aniołeczek - Super że masz nową dawczynię , jak najszybciej dogadajcie wszystko i do roboty. Jak będziesz już coś wiedziała to napisz. Bardzo ładnie zachowała się "stara" dawczyni naprawdę super.

reklama
milaa - ale sama widzisz ze ie ma reguły. czasem 3 dniówki się ładnie przyjmują a 5 odpadają. A tak jak u mnie mowili 3 dniowe jak słabe 5 jak dobre a 6 dzień i tak pokazał ze dwie 5 wcale nie były takie piątkowe. A jak by mi kazali przyjechać w 3 dniu to bym się denerwowała bardziej bo bym wiedziała ze słabe jajeczka były podane. Czasami wiec może lepiej nie widzieć :)
Nie denerwuj się bo to na pewno nie pomorze. A poza tym zawsze możesz z nimi pogadać i zobaczysz co Ci powiedzą.

Do góry