reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny byłam dziś na badaniach do karty ciąży. Póki co mam wyniki morfologii i moczu. Jest ok oprócz podwyższonego poziomu leukocytów. Norma to 4.0 - 10.0 a ja mam 14.9.Wcześniej przed samą procedurą miałam lekko podwyższone 10.28 i lekarz mówił, że to przez stymulację.
Macie normalny poziom czy też podwyższony bo nie wiem czy est powód do obawy. Wizytę u gina mam za 1,5 tyg.
Leukocyty rosną przy stosowaniu sterydów.
Przy podwyższonym CRP warto zrobić badanie ogólne moczu i posiew moczu - to częste źródło infekcjio_O

reklama
1497459067-aaaaaa.jpeg
a to mój orzeszek najpiękniejszy :) wszystko w porządku na ten moment, co do opryszczki bez obaw, przeszłam ospe a to jest opryszczka wtórna niegroźna dla płodu jeżeli są w organizmie przeciwciała, najadlam się strachu i tyle, a serduszko [emoji173] biło cudownie, wspaniałe przeżycie :) mąż uciekł bo się poplakał, ja z resztą też :) teraz tylko dmuchać na zimne [emoji313]

Napisane na F5121 w aplikacji Forum BabyBoom
Piękny orzeszek! [emoji7]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja od początku ciąży mam podwyższone leukocyty i neutrofile, dzis robiłam morfologię bo w piątek mam wizytę i mam mieć świeże badania, oprócz znowu podwyższonych leukocytów i neutrofile to jeszcze dwa parametry mam powyżej normy RDW-SD i RDW-CV...oprócz tego miałam zrobić CRP już ostatnio miałam lekko podwyższone ale dzis jest jeszcze wyżej 3tyg temu miałam 5,70 a dziś mam 9,83(przy czym norma jest 0-5) pewnie dostanę antybiotyk w piątek...
A sa znane powody? Jakaś infekcja konkretna czy po prostu przepisują antybiotyk?

Leukocyty rosną przy stosowaniu sterydów.
Przy podwyższonym CRP warto zrobić badanie ogólne moczu i posiew moczu - to częste źródło infekcjio_O
Sterydy odstawiłam ponad dwa tygodnie temu. Chyba, ze cos jeszcze zostało w organizmie. Badanie ogólne moczu wyszło ok, posiewu nie robiłam. No nic, pójdę za 1,5 tyg. do ginekologa i zobaczę co powie.
Dzięki dziewczyny!

Jejku. Dzięki. Ja też byłam zawsze przeciwna ale nie wytrzymałam. Nie wiem co myślałam ale bardzo żałuję że zrobiłam. Te ostatnie dwa dni to była masakra.
Wiem, że to dopiero początek, że beta musi przerasta, że się dobrze ciaza musi zagniezdzic i całe 38 tygodni jeszcze. Ale tak bardzo się cieszę że mamy szansę. Buźka!
Sooool :) wspaniała wiadomość :) bardzo bardzo się cieszę i gratuluje życząc spokojnych 9 miesięcy :*:*

1497459067-aaaaaa.jpeg
a to mój orzeszek najpiękniejszy :) wszystko w porządku na ten moment, co do opryszczki bez obaw, przeszłam ospe a to jest opryszczka wtórna niegroźna dla płodu jeżeli są w organizmie przeciwciała, najadlam się strachu i tyle, a serduszko [emoji173] biło cudownie, wspaniałe przeżycie :) mąż uciekł bo się poplakał, ja z resztą też :) teraz tylko dmuchać na zimne [emoji313]

Napisane na F5121 w aplikacji Forum BabyBoom
Cudnie!!! Śliczności!!! Gratuluję Wam :)

reklama
Hej dziewczynki jestem tu nowa,tak jak większość z was staramy się z mężem o dzidzie u nas tylko in vitro było możliwe, został nam ostatni etat -transfer zarodków, ale wszystkie u nas zostały zamrożone ponieważ po punkcji miałam duże prawdopodobieństwo hiperstymulacji jajników, po punkcji jestem już ponad 2 miesiące.Wizytę mam w następnym tyg do swojego lekarza gin i jak będzie wszystko Ok umawiamy się na transfer.

Do góry