reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A wiesz dokładnie dlaczego tak? Myślałam, że zaraz jak się dostanie @... w takim razie chyba umówię się na czwartek na wizytę... Może w takim razie nie odstawiać leków? kurde wqr*iła mnie ta baba wczoraj... każda gada co innego ;/ a człowiek głupi nic nie wie i musi się prosić z parszywym uśmieszkiem... w d*ę normalnie z nimi... wrrrr
Ja bym klinikę zmienila serio[emoji13]

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

reklama
Mam pytanie odnośnie leków przed punkcją, brać coś czy lepiej po punckji?
Mam dopochwowo Luteinę i Estrofem ale tam jest napisane, że doustnie a gin chyba kazała i dopochwowo brać?
Hej Kasia,

Ja po punkcji mailam rozpisane lutinus 3x2 dopochwowo i fragmin zastrzyki raz dziennie o tej samej porze plus 5 dniowy antybiotyk.
Przed punkcja nie mialam nic jesc i pic. Lekow tez nie zazywalam. Trzymam kciuki za Ciebie kochana:*

Ja bym klinikę zmienila serio[emoji13]

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]
Też bym zmieniła ale już nie mam siły wymyślać i zawracać sobie gitary przenoszeniem zarodków itp. Lekarz raczej w miarę kumaty jest - w końcu sam szefu :p Leki do stymulacji dobrał bardzo dobrze, czułam się dobrze, odpowiedź jajników książkowa, wszystko przebiega w miarę ok tylko te baby pielęgniarki niektóre są takie suki. Spróbuję dzisiaj się dodzwonić do niego bo znalazłam numer na pieczątce ale wątpię żeby odebrał a jak juz odbierze to pewnie i tak odeśle to tych bab... Jeśli tak to się na recepcji umówię na jutro, tak łatwo się mnie nie pozbędą :p
Sorki w ogóle za dzisiejsze słownictwo, normalnie się zdenerwowałam.... Już nie będę ;P

Hej Kasia,

Ja po punkcji mailam rozpisane lutinus 3x2 dopochwowo i fragmin zastrzyki raz dziennie o tej samej porze plus 5 dniowy antybiotyk.
Przed punkcja nie mialam nic jesc i pic. Lekow tez nie zazywalam. Trzymam kciuki za Ciebie kochana:*
Mi takie leki kazali brać dopiero na drugi dzień o punkcji. Może zadzwoń i dopytaj, wydaje mi się, że progesteronu nie powinno się brać przed punkcją...

Też bym zmieniła ale już nie mam siły wymyślać i zawracać sobie gitary przenoszeniem zarodków itp. Lekarz raczej w miarę kumaty jest - w końcu sam szefu [emoji14] Leki do stymulacji dobrał bardzo dobrze, czułam się dobrze, odpowiedź jajników książkowa, wszystko przebiega w miarę ok tylko te baby pielęgniarki niektóre są takie suki. Spróbuję dzisiaj się dodzwonić do niego bo znalazłam numer na pieczątce ale wątpię żeby odebrał a jak juz odbierze to pewnie i tak odeśle to tych bab... Jeśli tak to się na recepcji umówię na jutro, tak łatwo się mnie nie pozbędą [emoji14]
Sorki w ogóle za dzisiejsze słownictwo, normalnie się zdenerwowałam.... Już nie będę ;P
Nie dziwię Ci się. Ja mam stały kontakt sms z lekarka i nawet nie pomyslalabym, ze może być inaczej. Ale fakt przenoszenie zarodków trochę do bani jeśli lekarz jest dobry

Też bym zmieniła ale już nie mam siły wymyślać i zawracać sobie gitary przenoszeniem zarodków itp. Lekarz raczej w miarę kumaty jest - w końcu sam szefu :p Leki do stymulacji dobrał bardzo dobrze, czułam się dobrze, odpowiedź jajników książkowa, wszystko przebiega w miarę ok tylko te baby pielęgniarki niektóre są takie suki. Spróbuję dzisiaj się dodzwonić do niego bo znalazłam numer na pieczątce ale wątpię żeby odebrał a jak juz odbierze to pewnie i tak odeśle to tych bab... Jeśli tak to się na recepcji umówię na jutro, tak łatwo się mnie nie pozbędą :p

W takich sytuacjach się cieszę ze mój lekarz podał mi nr swojej prywatnej komórki. Świadomość, że w razie problemów mogę zadzwonić lub napisać zmniejsza chociaż troche stres.

reklama
Dziewczyny ja dziś po raz drugi na prenatalnych byłam ( co se będę jak se moge z pakietu z pracy). Dzisiaj orzeszek miał już 6cm, to znaczy że urósł od piątku o 5mm!!! szalone tempo!!! Wiercił się przeraźliwie i lekarz jak tylko mógł foty robił a potem patrzył co to tam widać :)

Więc tak, no jest, oczy są, rączki, nóżki, 4 komorowe serduszko, żołądek, jelita, pęcherz też są, pokrywy czaszkowe rosną. Ilość wód płodowych w normie. Tętno ok. przezierność 1,3 w najszerszym miejscu. Także nie było się do czego przyczepić:)

Baaardzo się cieszę.

Za to znów pobolewa mnie pęcherz niestety :(
Czyli wszystko w najlepszym porzadku- bardzo sie cieszę:) Wspaniale sie czyta takie wiadomości, człowiek ma nadzieje ze po tylu trudach i niepowodzeniach teraz będzie tylko dobrze:)

Do góry