reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny bardzo dawno nie pisałam "ucieklam " z forum po udanym transferze ale biochemicznej ciaży. Dla przypomnienia pisałam na przełomie listopad-styczeń być może nie które z Was mnie pamiętają jak Ewunka Gosia czy Ropuszka.
Kcohane w skrócie mój problem to bardzo niska rezerwa 0.4 pierwsza stymulacja 2 pęcherzyki jeden zarodek udany transfer ciaza biochemiczna. W marcu po 3 miesiacach przerwy miałam zacząć 2 stymulacje wykupilam leki (niestety nie refundowane) i czekały w lodówce aż dostanę okres. Nie dostałm okazało się że jestem w ciąży naturalnej !! Szok niedowierzanie, łzy, paniczny strach nawet lekarz nie wierzył i nazwał to cudem. Dziś jestem w 13 tygodniu i po pierwszych badaniach prenatalnych wszytko jak na razie dobrze. Piszę ponieważ wiem jak bardzo kazda z nas szuka nadziei gdzie kolwiek zwłaszcza Dziewczyny z niska rezerwa sama tak szukałam informacji. Dziewczyny nie poddawajcie się!!! Trzeba walczyć trzeba wierzyć. Trzymam za Was kciuki bardzo mocno aby każda mogla poczuć to co ja !!!!
Hej kochana oczywiscie ze pamietam :)
Ale wspaniale wiadomosci super super gratuluje

reklama
Cześć dziewczyny bardzo dawno nie pisałam "ucieklam " z forum po udanym transferze ale biochemicznej ciaży. Dla przypomnienia pisałam na przełomie listopad-styczeń być może nie które z Was mnie pamiętają jak Ewunka Gosia czy Ropuszka.
Kcohane w skrócie mój problem to bardzo niska rezerwa 0.4 pierwsza stymulacja 2 pęcherzyki jeden zarodek udany transfer ciaza biochemiczna. W marcu po 3 miesiacach przerwy miałam zacząć 2 stymulacje wykupilam leki (niestety nie refundowane) i czekały w lodówce aż dostanę okres. Nie dostałm okazało się że jestem w ciąży naturalnej !! Szok niedowierzanie, łzy, paniczny strach nawet lekarz nie wierzył i nazwał to cudem. Dziś jestem w 13 tygodniu i po pierwszych badaniach prenatalnych wszytko jak na razie dobrze. Piszę ponieważ wiem jak bardzo kazda z nas szuka nadziei gdzie kolwiek zwłaszcza Dziewczyny z niska rezerwa sama tak szukałam informacji. Dziewczyny nie poddawajcie się!!! Trzeba walczyć trzeba wierzyć. Trzymam za Was kciuki bardzo mocno aby każda mogla poczuć to co ja !!!!

Ale historia!! :) gratuluje :):)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak tam u Ciebie z plamieniami? Minęło?

Niestety nie, zrobiło się jeszcze bardziej ciemne takie szare niby jest go mniej i tylko jak się podcieram i daje luteinę ale jest . Chciałam iść na pogotowie ale znajoma pielęgniarka odradziła mi dziś wizytę bo beznadziejny lekarz jest u nas na dyżurze. Nic mnie nie boli i nie mam żywej krwi wiec wmawiam sobie ze się oczyszczam z jakieś starej krwi żeby nie zwariować

Niestety nie, zrobiło się jeszcze bardziej ciemne takie szare niby jest go mniej i tylko jak się podcieram i daje luteinę ale jest . Chciałam iść na pogotowie ale znajoma pielęgniarka odradziła mi dziś wizytę bo beznadziejny lekarz jest u nas na dyżurze. Nic mnie nie boli i nie mam żywej krwi wiec wmawiam sobie ze się oczyszczam z jakieś starej krwi żeby nie zwariować

Mam znajomą która przechodziła taka samą drogę jak my tu na forum, i jak była w ciąży to też na początku plamila lekarz jej powiedział że to macica właśnie się oczyszcza i przygotowuje "domek" dla dzidziusia...że często na początku takie plamienia właśnie mogą się pojawić...
Myślę że jeśli faktycznie to jest takie ciemne i tylko przy pocieraniu albo z lutinusem to nie ma się czym martwić, ale pamiętaj wszystko co nas niepokoi mamy prawo skonsultować z lekarzem.

Mam znajomą która przechodziła taka samą drogę jak my tu na forum, i jak była w ciąży to też na początku plamila lekarz jej powiedział że to macica właśnie się oczyszcza i przygotowuje "domek" dla dzidziusia...że często na początku takie plamienia właśnie mogą się pojawić...
Myślę że jeśli faktycznie to jest takie ciemne i tylko przy pocieraniu albo z lutinusem to nie ma się czym martwić, ale pamiętaj wszystko co nas niepokoi mamy prawo skonsultować z lekarzem.

Mój lekarz wyjechał na sympozjum i wraca 12.06 ale jak nie przejdzie to zadzwonię do mojej dawnej Pani ginekolog czy by Mnie nie przyjęła zobaczyć co tam się dzieje . Póki co leżę i wykorzystuje partnera co Mnie bawi bo nagle się okazuje ze on nie ma pojęcia co gdzie w domu jest [emoji12] pogłaskaj na dobranoc swoje kropeczki ode mnie [emoji8]

Cześć dziewczyny !
20 czerwca zaczynam przygodę z ivf - ale w uk. Mam refundację i robimy to w klinice w Londynie. Są tu może jakieś dziewczyny które są po albo w trakcie ivf refundowanego ?;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witaj
Ja w catenbury

Pamietam ,tez Sue pojawilam w listopadzie Na forum ;)
Suuuuper gratulacje wielkie!!
Dawaj znac jak babelek

reklama
To od czego zależy ich dojrzałość bo bertha estradiol 750 i 2 dojrzałe, a pisces prawie 3x więcej a tylko 3 dojrzałe? Sorki może głupie pytanie, ale to mój pierwszy raz i mam nadzieje, że ostatni.
Ja miałam 860 estradiol i 12 dojrzałych

Cześć queen!! :) fajnie ze tu dolaczylas!! Widzę ze wyznaczyli już wizytę! Super!!

U mnie było 750 estradiolu, 3 pobrane, 2 dojrzałe.

Napisane na ZTE BLADE V7 LITE w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry