reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

sylha kto wie, może się spotkałyśmy :)
napisze do Ciebie PW, bo tu sobie mału off topic robimy :)
U mnie drożność jajowodów była sprawdzona w trakcie laparo na Reymonta. Pytałam o udrażnianie, ale odradzał mi, ze względu na możliwe powikłania po (mam endometriozę I st).

reklama
Sylha- dawno nie zagladalam na to forum. Widze,ze spodziewasz sie blizniakow !!!:-):-) Spoznione ale szczere gratulacje !!!!!:-):-) Bardzo sie ciesze,ze udalo sie Tobie i to za pierwszym razem !!:-):-)
Dbaj o siebie i swoje malenstwa.

Ostatnia edycja:
Alez mnie dzisiaj głowa pęka. masakra jakaś.

agavva - witaj na forum

Ewa_81 - ja byłam przestymulowana i to dość mocno, groził mi szpital. Punkcje zrobili ale później musiałam czekać kilka miesięcy na transfer, wtedy się nie zdecydowali. za duże ryzyko.

AlaT- dzięki babolku:-D:-D:-D:-D ja mam nadzieję, że Tobie również jak najszybciej się uda i też zobaczysz jak jak we wtorek jak te serduszka biją, a jak usłyszysz to w ogóle odlecisz!!!

witamy nowa staraczke !!:-) pytaj dziewczyny o wszystko co chcesz, ja zawsze uzyskuje satysfakcjonujace odpowiedzi:-)
poza tym ja tez mam endometrioze, tylko, ze IIIstopien...i tez niedroznosc, chociaz nie sprawdzana przez hsg.
a nie orientujecie sie jak to jest ze stymulacja przy endometriozie? jest ryzyko hiperki, bo slyszlam, ze czesciej sie to zdarza u kobiet chorych np na PCO

miliaa - ze mną jest wszystko dobrze a miałam hiperke wiec zdarza się u wszystkich. Ale co statystyki mówią niestety nie pomogę

cześć dziewczyny,
wróciliśmy dopiero do domu :) ledwo żyje, głowa mi pęka, padam z nóg... wstawanie o 4.00 rano to nie dla mnie :happy:
Od czego zacząć... Mojemu M badania wyszły ok, mnie to tsh spadło nieznacznie, bo mam 3,16 ale lekarz powiedział że mam zwiększyć dawkę euthyroxu i powinno być ok, zobaczymy... Trochę się wkurzyłam bo mam małą torbiel na jajniku (ale wiedziałam o niej wcześniej tylko gin który robił mi laparoskopię powiedział że jest mała i nie z endometriozy wiec nie ma sensu jej usuwać) a ten lekarz mówi że powinni ją usunąć, ale generalnie nie ma dużego wpływu na in vitro...
Mam mieć długi protokół, od jutra Marvelon za trzy tygodnie zastrzyk Decapeptyl a 4 maja wizyta no i reszta procedury...
Boję się jak cholera :crazy:
Niby powiedział że mamy 50% że się uda za pierwszym razem, ale ja zamiast się cieszyć to już panikuję... Nie cierpię po prostu żadnych leków (boje się skutków ubocznych) i włącza mi się blokada psychiczna :sorry: no ale wiem, że nie mam wyjścia, muszę to przetrwać... Ja po prostu widzę same czarne scenariusze... ehhh No nic zmykam, bo jestem padnięęta :)

agavva- witamy:) na nas zawsze możesz liczyć

ja już powoli zdrowieję- przynajmniej gorączka spada. Całe szczęście, że mogłam dziś zostać w domu i poleżeć.

Mąż odebrał wyniki badań nasienia- z tego co zdołaliśmy sami wyczytać to wygląda że wszystko jest ok- większość parametrów jest dużo powyżej normy lub w normie więc chyba będzie ok. Czekamy na odp od lekarza:)

reklama
milaa - przy endometriozie jest generalnie tendencja do mniejszej niz wiekszej ilosci pecherzykow wiec raczej nie powinno sie zdarzyc. raczej nie oznacza ze niemozliwe..... sie nie boj hiperki - nikt po niej jeszcze nie umarl:)

Do góry