reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

joweg dziekuje za zapytanie..na razie mamy wizyte konczaca ICSI w srode nie wiem czy zrobia mi USG...i czego wiecej sie dowiem czy nie...caly czas mam stracha o te ciaze...przez te numery na poczatku...objawy oproch bulgotania w zoladku i metalicznego lekko smau w ustach nie mam zadnych. a suszy mnie czesto sikam no i czasem mam mrowienie w piersiach to wsio...boje sie makabrycznie nawet na zaden watek ciezarowkowy nie wchodze bo wole nie zapeszac:(

reklama
joweg - witaj:), u mnie byłoby podobnie, tylko sie martwie, bo na drugi dzien po transferze wybralam sie autem do sklepu i troszke mnie wytrzeslo i doktor nie byl zadowolony, moj maz zreszta tez, lekarz powiedzial ze nic nie powinno sie zdarzyc ale ze mam jeszcze odpoczywac a dzisiaj juz 4 dzien i mowil ze to dalej czas implantacji, mam nadzieje ze w swojej glupocie niw wytrzeslam maluszkow
sylha - nie dziekuje... ale bardzo bym chciala zeby Twoje zyczenia sie spelnily

ika9 ja też Wam życzę powodzenia-musi się udać-nie ma innej opcji.
A jeszcze tak zapytam z innej beczki:mieszkasz w samych Wrocławiu?Mam sentyment do tego miasta, bo studiowałam tam prawie 5lat na AWF-ie na Paderewskiego:-D

Ika- teraz nie dziękuj:no:, podziękujesz jak się spełni:tak::tak::tak:. Śmieję się, bo po każdej IUI giniowi dziękowałam ze powodzenie, teraz przy inv jak mi uścisnął dłoń życząc powodzenie bezczelnie mu powiedziałam, że nie dziękuję:-D, zrobiłam to we wtorek:-D.

Madzia- Wrocław to 40 min jazdy ode mnie:-D

Minie- objawy masz dobre:tak:, będzie dobrze, ile to wychodzi od punkcji?!?!?

Witajcie!
U mnie nie jest chyba dobrze. Otoz od czwartku zaczelam stymulacje Merionalem. Do poniedzialku robilam zastrzyki z 3 ampulek, po wtorkowym estradiolu p.doktor zadzwonila, zeby zmniejszyc dawke do 2 ampulek. Dzisiaj bylam na kontroli. Estradiol dzisiejszy ponad 3 tys, a pecherzykow sporo, ale dosc malych. Dzisiaj mam juz nie robic zastrzyku, jutro rano ponowne badanie estradiolu i jesli bedzie nadal rosl to przerywamy stymulacje i procedure. Czy ktoras z Was miala taki przypadek?

Czesc Dziewczynki.
Ewa 81- ja bylam w podobnej sytuacji. W 8 dniu stymulacji ginekolog wykonal usg,zbadano estradio,lh,fsh i stwierdzono,iz estradiol mam na bardzo wysokim poziomie. Mialam 10 komorek w tym 2 duze.Lekarz powiedzial,ze mam 3 opcje.
1)przerwac stymulacje i za 2-3 miesiace podejsc ponownie do in vitro
2)wykonac iui
3)na wlasna odpowiedzialnosc podejsc do punkcji ale szanse byly naprawde bardzo male,bo tylko 2 dobrej wielkosci komorki.

Czesc Dziewczynki.
Ewa 81- ja bylam w podobnej sytuacji. W 8 dniu stymulacji ginekolog wykonal usg,zbadano estradio,lh,fsh i stwierdzono,iz estradiol mam na bardzo wysokim poziomie. Mialam 10 komorek w tym 2 duze.Lekarz powiedzial,ze mam 3 opcje.
1)przerwac stymulacje i za 2-3 miesiace podejsc ponownie do in vitro
2)wykonac iui
3)na wlasna odpowiedzialnosc podejsc do punkcji ale szanse byly naprawde bardzo male,bo tylko 2 dobrej wielkosci komorki.

I jaka podjelas decyzje?

Ja miałam przy 20 komórkach na 2 dni przed punkcją lekko ponad 2000 gin powiedział, że jest lekka hiperka, ale nie ma źle możemy spokojnie punkcję i transfer robić. Komórek wyjął 15 z czego jedna się nie nadawała, 2 były niedojrzałe.

reklama
ewa nie wiem co ci powiedziec nigdy nie bylam w takiej sytuacji..nie zazdroszcze:(
sylha sporo po punkcji..punkcja byla 27.02...
ale 2 tyg po transferze beta tylko 24,,,i dalej juz wiesz co bylo...
ja nawet nie wiem jakby liczyc tp jakby co..ginka chce 19.04 zmierzyc malucha i na podstawie tego ustalic tp..i to uwazam za bardzo rozsadne w tej sytuacji,,,

Do góry