reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam zaległości w czytaniu jak się ogarnę to nadrobię ale i tak gratuluje wszystkim którym się udało !!!
Mam pytanie bo byłam u lekarza i zapomniałam się zapytać czy mogę uprawiać sex [emoji12]jak to u was dziewczyny ? Tym co sie udało ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mam zaległości w czytaniu jak się ogarnę to nadrobię ale i tak gratuluje wszystkim którym się udało !!!
Mam pytanie bo byłam u lekarza i zapomniałam się zapytać czy mogę uprawiać sex [emoji12]jak to u was dziewczyny ? Tym co sie udało ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja się boję [emoji16] a lekarki zapomniałam się zapytać

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Tak, jestem z Krakowa :) Pozwólcie, że jednak dołączę :D W sumie czytam Was namiętnie już od marca (evry dej end evry najt :)) ale tak się jakoś zeszło i nic nie piszę ale kibicuję Wam wszystkim:) Nasza historia w skrócie ma już prawie 7 lat, ale tak naprawdę od półtora roku walczymy tak intensywnie. Miałam histeroskopową polipektomię, później laparoskopowy drilling jajników i w marcu po trzeciej nieudanej IUI z pompą EVIE padł wyrok - ostatnia szansa to in vitro... Aktualnie jestem 4dpt 5dniowej blastki Bl 4.1.1 (to chyba tak jak 4aa, tylko nowa nomenklatura) i to czekanie mnie dobija, czas nie dłużył się tak nigdy...
@adansonia jesteś taką moją "bratnią duszą" do nie dość, że miałyśmy w tym samym dniu punkcję, to wcześniej leczyłaś się w macierzyństwie - tak jak ja... Chociaż z tego co piszesz to chyba nie polecasz... Mogę wiedzieć u jakiego lekarza się leczyłaś?

Witaj!! fajnie, ze się ujawniasz. Rzeczywiście sporo przeszłaś i długa ta twoja droga. Jesteś w dobrym miejscu, rozgość się :)

kalendarz znasz, dopisz się :)

Dziewczyny czy któraś z was może mi wytłumaczyć dokładnie o co chodzi z krótkim protokołem?
Są dwa protokoły, długi i krótki. Długi zaczyna się od wyciszenia jajników, w tym celu przed stymulacją właściwą przez miesiąc bierze się antykoncepcję. W przeciwieństwie do długiego protokołu, krótki pomija wyciszanie jajników i od razu podaje leki wspomagające rozwój jajeczek :)

Są dwa protokoły, długi i krótki. Długi zaczyna się od wyciszenia jajników, w tym celu przed stymulacją właściwą przez miesiąc bierze się antykoncepcję. W przeciwieństwie do długiego protokołu, krótki pomija wyciszanie jajników i od razu podaje leki wspomagające rozwój jajeczek :)

Punkcja odbywa się w tym samym cyklu co zaczęło się stymulację :)

U nas to będzie drugie podejście do crio (pierwsze w kwietniu się nie udalo). Mamy jeszcze 3 zarodki.
Z pierwszego transferu po ivf mamy córeczkę. Wtedy transferowalismy 2 pieciodniowe blastocysty ale została tylko jedna i biega na golasa po domu.

Modlę się że teraz się uda i że będziemy mieć w przyszłym roku rodzeństwo dla naszej pchelki. Trzymajcie kciuki bo znowu nie zdążyłam się wpisać do kalendarza...
Zycze zeby sie udalo :)

Tak, jestem z Krakowa :) Pozwólcie, że jednak dołączę :D W sumie czytam Was namiętnie już od marca (evry dej end evry najt :)) ale tak się jakoś zeszło i nic nie piszę ale kibicuję Wam wszystkim:) Nasza historia w skrócie ma już prawie 7 lat, ale tak naprawdę od półtora roku walczymy tak intensywnie. Miałam histeroskopową polipektomię, później laparoskopowy drilling jajników i w marcu po trzeciej nieudanej IUI z pompą EVIE padł wyrok - ostatnia szansa to in vitro... Aktualnie jestem 4dpt 5dniowej blastki Bl 4.1.1 (to chyba tak jak 4aa, tylko nowa nomenklatura) i to czekanie mnie dobija, czas nie dłużył się tak nigdy...
@adansonia jesteś taką moją "bratnią duszą" do nie dość, że miałyśmy w tym samym dniu punkcję, to wcześniej leczyłaś się w macierzyństwie - tak jak ja... Chociaż z tego co piszesz to chyba nie polecasz... Mogę wiedzieć u jakiego lekarza się leczyłaś?
Kochana ja leczyłam sie pare lat u dr Przybycienia. Oby Tobie i Mi sie udało:)

reklama
Do góry