reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Na stronie laboratorium napisali ze od 5 jednostek to juz ciąża a poniżej to ju nie... ale tez mi sie wydaje ze powyżej setki jest ok. Chciała dziewczyny tu maja i 45 i sa w ciąży. Najważniejsze ze przyrasta.Dlugo bralyscie Lutinus? Mi lekarz kazał cały czas 3x2 i do tego fragmin zastrzyki. Jak test wyjdzie pozytywnie to aż do 1 usg 13 czerwca taka sama dawkę mam brać. Pytałam go czy lutinus (mega drogi bo 160 zł za opakowanie)różni sie od luteiny adamed za 5 zł niby skald ten sam ale ponoć ten pierwszy sie lepiej wchłania...jedno opakowanie starcza mi na 3 dni...
do 12 tc, od jutra powoli odstawiam

Nie robiłam bo sie boje...ze nic nie wyjdzie i wtedy sie chyba załamie... poczekam na betę do soboty. Mnie przez pare dni konkretnie bolało a teraz podpuścilo. Nawet dzisiaj poszłam na spacer z psem. Staram soe trochę chodzić trochę leżeć. Nie myśleć co jest strasznie ciężkie :)

Mam dokładnie tak samo-jak nie wyjdzie to się zalamie choć niby jest jeszcze czas ze coś wyjdzie wolę poczekać do 10dpt :) też próbuje nie myśleć ale się nie da. Trzymam kciuki w sobotę

A to kolejne ivf? Czy wcześniej tylko IUI?

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Pierwsze imsi, wcześniej miałam 2 iui z zapewnieniami lekarza "że na bank się uda" tylko wszystko było wyciąganie kasy bez zrobienia hsg - okazało się że oba jajowody niedrozne

Na stronie laboratorium napisali ze od 5 jednostek to juz ciąża a poniżej to ju nie... ale tez mi sie wydaje ze powyżej setki jest ok. Chciała dziewczyny tu maja i 45 i sa w ciąży. Najważniejsze ze przyrasta.Dlugo bralyscie Lutinus? Mi lekarz kazał cały czas 3x2 i do tego fragmin zastrzyki. Jak test wyjdzie pozytywnie to aż do 1 usg 13 czerwca taka sama dawkę mam brać. Pytałam go czy lutinus (mega drogi bo 160 zł za opakowanie)różni sie od luteiny adamed za 5 zł niby skald ten sam ale ponoć ten pierwszy sie lepiej wchłania...jedno opakowanie starcza mi na 3 dni...
Ja lutinus biorę 3x1 i płacę 200zł. Narazie nie było mowy o odstawieniu a mam 9tc

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Witamy! Rozgość się wygodnie! :)
Idziemy podobnym tempem :) Ja dzisiaj jestem 8 dpt i też blasty 4aa :) Ja z bólem brzucha miałam podobnie. Po punkcji kilka dni bólu poźniej dzień czy dwa spokoju i teraz znowu boli. Może u Ciebie to ból spowodowany zagnieżdzeniem zarodka :)
Mi się nie udało wytrzymac do regulaminowego czasu ;) i w 6 dpt zrobiłam bete. Coś wyszło ale bałam się jeszcze cieszyć więc dzisiaj zrobiłam kolejną żeby sprawdzić czy rośnie no i czekam do 16 jak na szpilkach...

Trzymam kciuki:)

Mam dokładnie tak samo-jak nie wyjdzie to się zalamie choć niby jest jeszcze czas ze coś wyjdzie wolę poczekać do 10dpt :) też próbuje nie myśleć ale się nie da. Trzymam kciuki w sobotę
Kropka, ja wiem, ze to ciężka i wyboista droga, ale nie wolno się załamywać. Gorsze dni ma każda z nas. Ale trzeba się podnieść i walczyć dalej. Bo nagrodą będą nieprzespane noce, osrane ręce, osikane ciuchy, zarzygane placy ale też pierwsze uśmiechy i pierwsze kroki, pierwsze słowa, sen u cyca. no jednym słowem cel jest taki, że nie powinnyśmy się poddawać.

reklama
Do góry