reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny. Podczytuje od dłuższego czasu i w końcu się odważyłam. Jestem 6dpt blastocysty 4aa. Przez 2-3 dpt bolał mnie brzuch (ale to ból po stymulacji i punkcji ten sam który towarzyszył mi przed tranaferem) potem cisza i od dziś ból jak na @ ale z przerwami-trochę poboli i przestaje i delikatniejszy. Bolą mnie piersi ale to odkąd zaczęłam brać estrofem więc nie dopytuje się "znakow". Reasumując świruje a do bety jeszcze trochę... :) pozdrawiam i trzymam za Was kciuki
A my za Ciebie[emoji6] kiedy betujesz?

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

reklama
Cierpliwość jest wystawiana na każdym kroku. Czekam aktualnie na wizytę, a to dopiero w piątek... i na termin by mieć punkcję.

Czas się wlecze, tragedia! Nie wiem jak to wszystko wytrzymać.

W niedzielę 10dpt z jednej strony nie mogę się doczekać a drugiej boję się. Zawodu kolejnego chyba nie zniose
A to kolejne ivf? Czy wcześniej tylko IUI?

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Robiłaś sikacza? Ja już nie wiem czy to dobrze czy źle. Jak nic mnie nie bolało to byłam zła że nie boli, teraz jak mnie boli to też źle. Nie dogodzisz kobiecie po tranferze:)
Nie robiłam bo sie boje...ze nic nie wyjdzie i wtedy sie chyba załamie... poczekam na betę do soboty. Mnie przez pare dni konkretnie bolało a teraz podpuścilo. Nawet dzisiaj poszłam na spacer z psem. Staram soe trochę chodzić trochę leżeć. Nie myśleć co jest strasznie ciężkie :)

Jest ciezko mam pracodawce bardzo wyrozumialego ze uwzglednia kazde zwolnienie lekarskie bym nie tracila urlopu ale i tak jest gdzies granica wyrozumialosci, na kolejny transfer musze czekac do lipca bo glupio znowu mowic ze lece do pl do lekarza i tak prawie co miesiac od grudnia latam wiec nie chce przesadzac. Mnustwo pieniedzy poszlo na loty czasami kliniki wizyty umawiaja przez skype oplacasz wizyte i dzwoni lekarz do ciebie ale to tylko wtedy jak jest konsultacja bo jak masz badania do porobienia to i tak musisz byc osobiście. Ciężko ogarnąć to i pogodzic z praca.

No dokl tak tez sadzilam ze musi byc wyrozumialy ja JuZ tu tez mojemu powiedzialam o ivf bo liczylam Sue Z tym ze bede potrzebowac z dnia na dzuen np usg podczas stymulacji i bylo tak ze mialam zmiane na 8-8 a o 10:00 JuZ zakonczylam prace bo trza bylo jrchsc do kliniki po lekarstwa i usg od razu mi zrobili a powiedz Na cala stymulacjia lecisz do pl ? Czy jak ? Tak latasz od usg do usg ? Moze lepi wziasc urlop bezplatny na msc?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Chyba trzycyfrowa najlepiej 5dniowych

Na stronie laboratorium napisali ze od 5 jednostek to juz ciąża a poniżej to ju nie... ale tez mi sie wydaje ze powyżej setki jest ok. Chciała dziewczyny tu maja i 45 i sa w ciąży. Najważniejsze ze przyrasta.Dlugo bralyscie Lutinus? Mi lekarz kazał cały czas 3x2 i do tego fragmin zastrzyki. Jak test wyjdzie pozytywnie to aż do 1 usg 13 czerwca taka sama dawkę mam brać. Pytałam go czy lutinus (mega drogi bo 160 zł za opakowanie)różni sie od luteiny adamed za 5 zł niby skald ten sam ale ponoć ten pierwszy sie lepiej wchłania...jedno opakowanie starcza mi na 3 dni...

Do góry