reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wróciłam od lekarza dostałam mefacit 3x1 w razie bólu. Na usg jest wszystko ok beznhuperki i lekarz powiedział ze piękne endometrium i liczy na to ze sie uda. Betowanie w sobotę:) trochę lepiej mi sie zrobiło na duchu ze piłka w grze
Kobieto to implantacja jak nic!!!!!
Mnie "wgryzanie" tak też bolało...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
Ja jutro mam robić betę, ale chyba nie będę miała szansy, bo czuje, że okres mi się rozkręca. Póki co plamienie, ale jestem pewna, że przyjdzie z całą siłą już lada chwila :( rano zrobiłam test z moczu i negatywny. Zero drugiej kreski. Nawet cień cienia się nie pokazał, wiec chyba odstawię leki ... dziś 14 dpt wiec powinno już coś wyjść, no i jeszcze to plamienie :(((

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U mnie 12dpt i tez test negatywny, nawet nie mam złudzeń ze cos sie pokaże za 2 dni, test mialam bardzo czuly cos powinno byc. Maryn mam nadzieje ze masz mrozaczki. Trzymaj sie.

Kobieto to implantacja jak nic!!!!!
Mnie "wgryzanie" tak też bolało...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Dziewczyny, mam prośbę, te zaciążone, wpiszcie swoje daty porodu do kalendarza, bezbłędnie będziemy wiedzieli komu się udało i kiedy się dziecia spodziewa :) Niech to będzie też taka... galeria chwały dla tych które się nie poddały i walczyły aż się udało :)

Globulki były bardzo wodniste wiec to nie to, nigdy nie miałam takiej konsystencji dlatego pomyślałam o krzepliwosci od sterydów, mam też mutacje mthfr a ona chyba ma wpływ na krzepliwosc... no nic obserwuje się zobaczymy co to będzie.

Ja mam mutację protrombiny, a to właśnie wysokie ryzyko krzepliwości krwi. Miałam wykonane badania z krwi. Wszystko wyszło w widełkach, ale mimo to lekarz zalecił mi codzienne kłucie na rozrzedzenie krwi. Ponoć steryd podnosi krzepliwość.

Lekarz Szczyptanska zadecydowala ze dla nas tylko program z pgd i All inclusive nawet nie mielismy z kim omówić czy sa jakies inne programy bo nawet nam nie przedstawiono ze mamy jakis wybór. Program zakonczyl sie niepowodzeniem Lekarz Szczyptanska zaproponowala nam kolejny program biorstwo komórki i oczywiscie przedstawili znowu tylko pakiet all inclusive (ta klinika ma tylko chyba all inclusive pakiety) malo tego lekarz zapewnila nas ze bedziemy mieli zagwarantowane dwa zarodki w tym programie, ale nie poinformowala nas zeby miec gwarancje zarodkow nasienie musi spelniac wymogi, w naszym przypadku zadna klinika nie dalaby gwarancji bo maz ma bardzo slabe nasienie. Jaki z niej lekarz jesli mydli oczy o gwarancji zarodkow skoro wiedziała dobrze o jakosci nasienia męża i znowy bysmy wplacili pieniadze i by sie okazało, ale my nic wam nie zagwarantujemy bo nie spelniacie warunków i znowu bysmy byli w stresie czy powstana jakies zarodki. To nie jest lekarz ktory dziala na korzyść pacjenta tylko na korzysc finansowa kliniki. Takie jest moje osobiste zdanie.

Mogę zapytać u jakiego lekarza się leczycie?

Ja też nie chcę zbytnio Ciebie stresować i mówić, że wszystko tam jest be i fe, ale wiem, że w kwestii dawstwa to za wiele się od nich nie dowiesz, jak to tam z tą jakością. Wiem, że nasienie mają takie, które właściwie nie powinno zostać podawane. Szanse na ciąże są zerowe (ale mówię o nasieniu, o KD nic mi nie wiadomo).

Nie bo dopiero najpredzej moge jechac w sobote do prywatnej kliniki bo w uk ciezko z beta. Jak test w piatek znowu wyjdzie negatywny to i bety nie ma sensu robic.
Skad jestes w UK? Z tego co sie orientuje masz leczenie w PL. Jestem ciekawa jak z lataniem samolotem? Czy po transferze moge od razi wrocic do UK czy bedzie trzeba znow czekac. Niestety po punkcji lekarz nie pozwolil i siedze tu sama i umieram z nodow :(

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry