reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej! Udanego dnia!
Wiem, że pytanie się powtarza (bo pamiętam o skarpetkach), ale co więcej to nie :-p. Co zabrac na punkcję?
W rozpisce mam enigmatycznie: ubranie szpitalne ( rozumiem to jako koszula i szlafrok, kapcie) środki higieny osobistej (płyn do higieny intymnej??? + recznik). Co zabrać? Co potrzebne?
Ja za wiele nie pomogę. Strój jednorazowy dostalam na miejscu. Paznokcie niepomalowane. Miałam ręcznik, ale nie był potrzebny [emoji6] i wkładki higieniczne albo podpaski, ale mi nic nie leciało. I może jakieś klapki.

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171]

reklama
Hej dziewczynki , jestem po wizycie monitorującej... lekarz naliczył koło 20 pęcherzyków ok 18-20 mm i ok 10 mniejszych w środę punkcją ale niestety przez duże ryzyko hiperki transfer w tym cyklu odwołany :(:( mam odczekać 2 cykle i wtedy będziemy myśleć. Ogólnie jestem załamana tą wiadomością, tak się cieszyłam że jesteśmy już tak blisko a tu taka wiadomość.... :(:(:(:(

Wiele dziewczyn tak ma, ja tez ubolewała. I mało tego w czerwcu powinnam mieć transfer po tych dwóch wyczesanych miesiącach i okres mi sie spóźnia już tydzień. Robiłam wszystko, przytulanki z mężem, gorące kąpiele, nawet wypiłam dwa razy ponad pół wina i nic. To wszystko sie tak strasznie ciągnie. No nic trzeba mieć cierpliwość [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiele dziewczyn tak ma, ja tez ubolewała. I mało tego w czerwcu powinnam mieć transfer po tych dwóch wyczesanych miesiącach i okres mi sie spóźnia już tydzień. Robiłam wszystko, przytulanki z mężem, gorące kąpiele, nawet wypiłam dwa razy ponad pół wina i nic. To wszystko sie tak strasznie ciągnie. No nic trzeba mieć cierpliwość [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Polecam dziurawiec

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171]

Hej! Udanego dnia!
Wiem, że pytanie się powtarza (bo pamiętam o skarpetkach), ale co więcej to nie :-p. Co zabrac na punkcję?
W rozpisce mam enigmatycznie: ubranie szpitalne ( rozumiem to jako koszula i szlafrok, kapcie) środki higieny osobistej (płyn do higieny intymnej??? + recznik). Co zabrać? Co potrzebne?
Najważniejsze to nie jeść i nie pić przed punkcją i dobrze mieć rozmalowane paznokcie.

Ja miałam ze sobą skarpetki, koszulkę nocną (nie przydała się), kapci nie miałam, ale ciepłe skarpety załatwiły sprawę, zresztą na miejscu były takie szpitalne zielone nakładki na stopy. Nie brałam nic więcej.

Ja miałam w znieczuleniu ogólnym, więc serio wszystko było mi obojętne :D

Lekarz nie mówił, czy znieczulenie ogólne będzie?? Bo tak czy siak anestezjolog powinien z tobą porozmawiać.
W ogólnym. I oczywiście ankieta anestezjologiczna jest.
Przed innymi chirurgicznymi okazjami dawali mi jeszcze na sali tabletkę, zero stresu.

reklama
Do góry