reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

2 dzionek po transferze i w glowie mysli czy sie uda,czy kropeczkowi spodoba się domek mamusi i zostanie na dluzej czy tez nie...musialam sie czyms zajac nie moge lezec ciagle i myslec o tym wiec normalnie posprzatalam sobie bez przemeczenia,pojechalam na male zakupy,zrobilam obiad i mysle czy nie zaszkodze tym ze staram sie zyc w miare normalnie co moge zrobic zeby zwiekszyc szanse.....swira dostaje,ale moj maz chyba wiekszego ciagle caluje po brzuszku i chyba bardziej niz ja wierzy w to,ze bobus sie tam zagniezdza.....hehehe mezczyzni :D:D
Ty też musisz wierzyć, ja po pierwszym transferze leżałam jak kłoda i nic to nie dało, przy kolejnej próbie żyłam normalnie, dywanów może nie trzepalam, ale w miarę normalnie funkcjonowałam i kropeczek szczęśliwe ze mną został;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Milej soboty kochane :)
Od jutra zaczynam klucie :) yupii 2 czerwca 1 kontrol jajec :) trzymajcie kciuki :)
Dziewczyny powiedzcie mi czy przy encortonie trzeba sie jakos specjalnie przed sloncem chronic ? Slyszalam ze opalanie sie nie jest wskazane.

Trzymam kciuki [emoji1307][emoji1307] nie wiem jak z tym encortonem. Zażywam już ponad dwa tygodnie i pare razy siedzialam na słonku, ale bez żadnych skutków.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Od jutra zaczynam klucie :) yupii 2 czerwca 1 kontrol jajec :) trzymajcie kciuki :)
Dziewczyny powiedzcie mi czy przy encortonie trzeba sie jakos specjalnie przed sloncem chronic ? Slyszalam ze opalanie sie nie jest wskazane.
To zalezy ile tego Gosiu bierzesz,bo tak jak przy 5 czy 10 mg. nie powinno sie nic dziac,tak przy 15_20mg. wyhamowalabym ze sloncem,bo moga ci sie porobic przepiekne przebarwienia.Solarium tez odpada;)

To zalezy ile tego Gosiu bierzesz,bo tak jak przy 5 czy 10 mg. nie powinno sie nic dziac,tak przy 15_20mg. wyhamowalabym ze sloncem,bo moga ci sie porobic przepiekne przebarwienia.Solarium tez odpada;)
7.5 mg juz dopytalam sie lekarza z ktorym pracowalam :)
Mowi ze nie trzeba sie specjalnie chronic jesli chodzi o wyjscie z domu. Oczywiscie opalanie na plazy odpada. A jesli dluzsze siedzenie na sloncu np jakis gril czy dluzszy spacer w silnym sloncu to faktor 30 lub 50 i mozna spokojnie :) byleby sie tylko nie polozyc plackiem na dluzej :)

2 dzionek po transferze i w glowie mysli czy sie uda,czy kropeczkowi spodoba się domek mamusi i zostanie na dluzej czy tez nie...musialam sie czyms zajac nie moge lezec ciagle i myslec o tym wiec normalnie posprzatalam sobie bez przemeczenia,pojechalam na male zakupy,zrobilam obiad i mysle czy nie zaszkodze tym ze staram sie zyc w miare normalnie co moge zrobic zeby zwiekszyc szanse.....swira dostaje,ale moj maz chyba wiekszego ciagle caluje po brzuszku i chyba bardziej niz ja wierzy w to,ze bobus sie tam zagniezdza.....hehehe mezczyzni :D:D
Ja jestem w tej samej sytuacji. W czwartek miałam transfer. Staram sie trochę chodzić trochę polegiwać...mam te same przemyślenia uda sie czy sie nie uda. Jest nadzieja a za chwile sie kartce zeby sie nie nastawiać bo zawód będzie bolesny... cay czas pobolewają mnie jajniki i to mnie martwi, teraz zaczęły rwać nogi jak na okres:( Mrozakow nie mam czyli zero kolejnych szans tylko cała procedura od początku...

Ja jestem w tej samej sytuacji. W czwartek miałam transfer. Staram sie trochę chodzić trochę polegiwać...mam te same przemyślenia uda sie czy sie nie uda. Jest nadzieja a za chwile sie kartce zeby sie nie nastawiać bo zawód będzie bolesny... cay czas pobolewają mnie jajniki i to mnie martwi, teraz zaczęły rwać nogi jak na okres:( Mrozakow nie mam czyli zero kolejnych szans tylko cała procedura od początku...
Na razie nie powinnaś się tym martwić tylko wierzyć w swoją kropkę i czekać na pozytywny wynik bety :-)

reklama
Ja tam się grzeję i Gosiu jak narazie żadnego uczulenia nie mam

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry