reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzwonili z kliniki... są 3 zarodki jutro transfer jednego z nich, wiem ze trzeba wierzyć i mieć nadzieję ale ja obawiam się powtórki z ostatniego podejścia wtedy jeden był klasy A a dwa pozostałe klasy B i C i nie było co mrozic teraz jeden jest klasy B a pozostałe klasy C to rokowania są jakie są... Nie wiem co jest grane ze niby jesteśmy zdrowi (niepłodność idiopatyczna) a nie uzyskujemy dobrych zarodków, coś musi być nie tak....

A byłaś wcześniej stymulowana czymś? Ja przed IUI byłam na clo i miałam ok. 5 pęcherzyków, tyle że zawsze był tylko jeden dominujący. Zastanawiam się, jak ja przejdę tą stymulację, a dziś będę miała aplikować pierwszy zastrzyk menopuru z wieczorka.

Chyba jesteśmy na podobnym etapie. :) Szkoda tylko, że sprawdzenie mam po tygodniu brania leków.
Zgadza się, może nie idziemy łeb w łeb, ale blisko, różnica 7 dni.
Do IUI miałam też Clo, chyba 5 dni po 1 tabletce i urosło 2 pęcherzyki.

Dzwonili z kliniki... są 3 zarodki jutro transfer jednego z nich, wiem ze trzeba wierzyć i mieć nadzieję ale ja obawiam się powtórki z ostatniego podejścia wtedy jeden był klasy A a dwa pozostałe klasy B i C i nie było co mrozic teraz jeden jest klasy B a pozostałe klasy C to rokowania są jakie są... Nie wiem co jest grane ze niby jesteśmy zdrowi (niepłodność idiopatyczna) a nie uzyskujemy dobrych zarodków, coś musi być nie tak....
✊ trzymam kciuki żeby poszło.
Czym byłaś stymulowana?

Ja dzis zbadalam progesteron no i tą bete. Beta oczywiscie 0,20 mlU/ml bo to dopiero 7dpt[emoji12] a progesteron 17,10 ng/ml. Mam nadzieje ze ten progesteron to ok, w klinice nie kazali go badac, ale bylam ciekawa czy leki dobrze działają. Zwlaszcza ze naciskali na lutinus sugierujac ze dobrze się wchlania, a ja odmowilam i zdecydowalam wykupić luteine. Dziś tez odebralam raport z mrozenia zarodków: 1 blascocysta AB i 4 zarodki 3dniowe klasy I-II.

Mam wynik, jest najwyższy ze wszystkich co miałam ale wedlug mnie za niski - 3,64 mIU/ml. Mam spory progesteron 149,90 nmol/l. Myślę, że lipa, ale czekam na opinię lekarza czy mogę odstawiać leki i czy mam rację. Takie życie :confused2:

Jestem po wizycie. Będę mamą!!!! Z dzidzia wszystko ok jest serduszko[emoji172][emoji169][emoji171]

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki [emoji737] wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się
Super. Takie miałam przeczucie :)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jestem po wizycie. Będę mamą!!!! Z dzidzia wszystko ok jest serduszko[emoji172][emoji169][emoji171]

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki [emoji737] wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się
No widzisz... teraz juz prosze sie cieszyc!!!

GRATULACJE!!!!!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry