reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Super czyli jest jeden silacz i musisz w niego mocno wierzyc :) trzymam mocno kciuki
U nas w 1 podejsciu z 7 zaplodnilo sie 6 1 odpadl 2 dnia reszta pieknie sie dzielila ale jak przyjechalismy na transfer to wszystkie byly w stadium moruli kompaktujacej czyli 4 dnia spowolnily swoj rozwoj :( i niestety ani podana mi morula ani pozostale 4 nie zostaly ze mna
2 podejscie totalna klapa z plemnikami z 8 komorek zaplodnila sie jedna ale niestety nie zostala ze mna embriolog odrazu sie spytal przed transferem czy przez ostatnie 3 niesiace nie bylo goraczki i tu klops bo tydzien czasu byl przeziebiony. W zyciu by mi do glowy nie przyszlo ze 2 dniowa goraczka moze zniszczyc wszystko
Właśnie tego sie boje ze coś sie wydarzy w ciągu nocy i nie będzie tranderu... panienrkolig powiedziała Żr wczoraj sie podzielił na dwa Dzisiaj na 4 komórki. Boje sie bardzo.

Ide głównie po to by zbadac progesteron a tą bete to zobacze jeszcze czy zrobie. Nawet jak bym zrobila to i tak z glebokim nastawieniem że jeszcze za wczesnie[emoji4] ja staram sie z dystansem podchodzic zwłaszcza ze to pierwszy transfer
Podejścia tylko Ci można zazdrościć :)
Skoro tak to sądzę, że zrobisz i daj od razu znaka jak wyszło :p

A ja po wizycie ;). W kalendarz jakoś zamiast na dziś wpisałam się na 26 ;), ale już 26 nie musze się wpisywać ;).
Jajeczka rosną, na prawym jest 3, na lewym 2. Mają po 10-12mm (chyba 1 jest 15mm), endo 5mm. Dostałam jeszcze 2 zastrzyki na dziś i jutro: Menopur 150 i Cetrotide 0,25 i kolejna wizyta w piątek.
Z tymi jajakmi wieczne dylematy, za mało, za dużo ;) chyba nigdy nie ma w sam raz ;), bo teraz trochę mam myśl, że mało ;). Oczywiście zdrowy rozsądek mówi, że luuzz:cool2:.
Co myślicie o winie? Popić troszkę na endo czy nie? Embriolog z Novum pisze, że nawet najmniesza ilość alko może działać negatywnie na płodność... A jeszcze gdzieś czytałam (oprócz forum), że wskazane... I bądź tu mądrym,
Sa tez wina bezalkocholowe napewno w piotrze i pawle :)

Będziemy z lekarzem jutro rozmawiać. Jak on to dalej widzi moze inne leki itp tylko wybór juz nam sie kurczy bo za każdym razem mam zmieniane i nie ma w czym wybierać.... dzwonili z kliniki ze 3 sie nie zapłodnili. Jedynie jedna sie podzieliła dzisiaj na 4 komórki. Wstępnie transfer jednej na jutro ustalony do tegonjakies kroplówki lipidowe,embriogulue i naginanie otoczki. No nic zobaczymy do jutra czy sie podziela na 6 lub 8. U was w której dobie sie dzieliły?
Trzymam kciuki za silacza [emoji110] [emoji110] [emoji110]

reklama
Do góry