reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mamy trzy.1 pojedynczy,a 2 podwójne. Już myślałam,że tym razem uda się bo nie było krwawienia, a tu masz ostatni dzień i miesiączka. Jestem załamana choć wiem,że podejdę za mc do kolejnego transferu.ale ten czas dziewczyny dobija
Najważniejsze jest to, że wiesz co za miesiąc! Wykorzystaj dobrze ten czas ;)

reklama
A ja po wizycie ;). W kalendarz jakoś zamiast na dziś wpisałam się na 26 ;), ale już 26 nie musze się wpisywać ;).
Jajeczka rosną, na prawym jest 3, na lewym 2. Mają po 10-12mm (chyba 1 jest 15mm), endo 5mm. Dostałam jeszcze 2 zastrzyki na dziś i jutro: Menopur 150 i Cetrotide 0,25 i kolejna wizyta w piątek.
Z tymi jajakmi wieczne dylematy, za mało, za dużo ;) chyba nigdy nie ma w sam raz ;), bo teraz trochę mam myśl, że mało ;). Oczywiście zdrowy rozsądek mówi, że luuzz:cool2:.
Co myślicie o winie? Popić troszkę na endo czy nie? Embriolog z Novum pisze, że nawet najmniesza ilość alko może działać negatywnie na płodność... A jeszcze gdzieś czytałam (oprócz forum), że wskazane... I bądź tu mądrym,

A ja po wizycie ;). W kalendarz jakoś zamiast na dziś wpisałam się na 26 ;), ale już 26 nie musze się wpisywać ;).
Jajeczka rosną, na prawym jest 3, na lewym 2. Mają po 10-12mm (chyba 1 jest 15mm), endo 5mm. Dostałam jeszcze 2 zastrzyki na dziś i jutro: Menopur 150 i Cetrotide 0,25 i kolejna wizyta w piątek.
Z tymi jajakmi wieczne dylematy, za mało, za dużo ;) chyba nigdy nie ma w sam raz ;), bo teraz trochę mam myśl, że mało ;). Oczywiście zdrowy rozsądek mówi, że luuzz:cool2:.
Co myślicie o winie? Popić troszkę na endo czy nie? Embriolog z Novum pisze, że nawet najmniesza ilość alko może działać negatywnie na płodność... A jeszcze gdzieś czytałam (oprócz forum), że wskazane... I bądź tu mądrym,

Ja też czytałam, że czerwone wytrawne wino dobre na endometrium, ale z drugiej strony w połączeniu z lekami nie wiadomo jaki może przynieść skutek. Może dziewczyny pomogą, bo też jestem zainteresowana.

A menopur to dostajesz w brzuszek czy to domięśniowo? Niech rosną :) Masz już przewidywany termin na punkcję?

Co do wina, informację są zbieżne. Ja odstawiłam już kofeinę i alkohol... ale i tak piłam głównie wino, bo lubię, ale tylko mojego męża :D Robi pyszne :D

Nie byłam wpisana w kalendarzu, ale miałam dziś wizytę przed stymulacja. Dostałam receptę na leki i czekam na okres (lada dzień powinien być). Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze - to pierwsze podejście.

Napiszesz jakie leki dostałaś? Jestem przed wizytą a się zastanawiam jak dużo tego jest :p

reklama
Ja nie piłam wina, jak byłam w czasie stymulacji.

Po punkcji musiałam mieć 2 miesiące odpoczynku regeneracyjnego ze względu na możliwość hiperki i wtedy lekarz sam zasugerował żebym się napiła. Powiedziałam mu, że jadę na imprezę firmową a on, żebym się napiła na rozluźnienie - pomoże. To był początek cyklu w którym podchodziłam do crio.

Do góry