reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jeśli to o nasienie chodzi oczywiście.
Jeszcze tak sobie przypomniałam. Jak ja podchodziłam do in vitro ze słabym nasieniem męża lekarz powiedział, że nasienie jest na tyle słabe, że oceni je embriolog i:
  • jeśli wg niego będzie sie nadawało to zapładnianie nastąpi przez zalanie komórek jajowych spermą męża
  • jeśli wg niego szansa będzie mała na takie zapłodnienie, to zrobi to "ręcznie" - wybierze najlepsze wg niego plemniki i wprowadzi je do komórek jajowych.
  • jeśli wg embriologa nasienie będzie bardzo słebe to przeprowadzą dodatkową weryfikację i też zapłodnią "ręcznie"
U nas skończyło się na drugiej metodzie. Na 6 komórek zapłodniło się i zaczęło dzielić 5. 2 dotrwały do blastki, obie wzięłam ze sobą, jedna rozwija się dalej.

reklama
No i mam nic nie bolało i się zaczęło 4dpt i od wczoraj wieczora zaczęło mnie ciągnąć w podbrzuszu to nie są jakies straszne bóle ale pytanie czy na takie ciągnięcia tez braliście nospe ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A ja Wam powiem, że po tych betach naszło mnie dzisiaj zrobić test, bo jeszcze jeden miałam- zawsze chciałam zobaczyć dwie krechy, fajne uczucie, zrobiłam zdjęcie na pamiątkę;) Dzisiaj 14 dpt, a mam wrażenie że od transferu wieki minęło;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ja cie rozumiem, ja juz tyle testow robilam i zawsze jedna kreska, a teraz jak juz bete mam potwierdzoną po tzrech weryfikacjach to nawet testu nie robilam. Jutro ide na USG wkoncu:) Chyba polece do apteki aby mieć na pamiątke zdjecie z dwoma kreskami:)

Chyba znowu sie nie udało jestem załamana dzwoniłam do embriologa mija doba a plemnik cie nie jeszcze przyjął i 3 komórki nie zapłodnili. Mówią ze daj szanse do wieczora i maj nadzieje ale ja wiem co to znaczy. Juz rozpacz, płacz i znowu zawód. Nie moge sie pogodzić z tym ze nie bede mieć dzieci po prostu nie moge:(
Jeśli dobrze rozumiem miałaś klasyczne ivf. Klinika dysponując informacjami ze juz był problem z samoistnie zaplodnieniem powinna wykonać icsi. Chyba ze ja czegoś nie doczytałam. ..

[emoji127] 28.10.2017

No i mam nic nie bolało i się zaczęło 4dpt i od wczoraj wieczora zaczęło mnie ciągnąć w podbrzuszu to nie są jakies straszne bóle ale pytanie czy na takie ciągnięcia tez braliście nospe ?

Bierz nospe

Oczywiscie. Ona nie zaszkodzi a przynajmniej moze uratowac kropka

A ja Wam powiem, że po tych betach naszło mnie dzisiaj zrobić test, bo jeszcze jeden miałam- zawsze chciałam zobaczyć dwie krechy, fajne uczucie, zrobiłam zdjęcie na pamiątkę;) Dzisiaj 14 dpt, a mam wrażenie że od transferu wieki minęło;)
Aj cudnie. Dbajcie teraz o siebie. Ja tam kończę z sikaczami budza we mnie okropne uczucia. Abym sie bety doczekala w koncu wyzszej...

Chyba znowu sie nie udało jestem załamana dzwoniłam do embriologa mija doba a plemnik cie nie jeszcze przyjął i 3 komórki nie zapłodnili. Mówią ze daj szanse do wieczora i maj nadzieje ale ja wiem co to znaczy. Juz rozpacz, płacz i znowu zawód. Nie moge sie pogodzić z tym ze nie bede mieć dzieci po prostu nie moge:(
Kochana nie poddawaj się! Daj mu jeszcze szansę! Trzymam kciuki i mocno wierzę że jeszcze nie wszystko stracone!

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

reklama
Dziewczynki mamy 7 zarodków z tego jeden 4AA ale reszta też dobra. 3 do mrozenia napewno a trzy jeszcze do jutra na obserwacje zostawili. Leżę teraz pod kroplowka rozkurczowa i za godz transfer jednego mega zarodka :) pierwszy raz mam tak dobry zarodek! Trzymajcie kciuki!

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

Do góry