reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jeszcze nie pamietam żebym tak bardzo czekała na @. Powinnam dostać planowo jutro, ale jakoś nic nie czuje. Chciałabym już zacząć nowy cykl. Świerzbi mnie tak bardzo już bym chciała. Pewnie jakoś w połowie czerwca będzie transfer. Mam na zimowisku dwa 3 dniowe i jeden 5 dniowy. Lekarz stwierdził ze to nasza decyzja którego bierzemy. Macie jakieś rady co do tego, którego wybrać?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kurcze z tymi zarodkami różnie, niby 5 dniowe książkowo lepsze, a u nas ostatnio z trzydniowych dużo pozytywnych bet, ja miałam blastke i udało się za drugim razem, chyba nie ma reguły ;/

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witaj!!!

Super, że do nas piszesz!!!

Przykro nam, że pierwsze ivf się nie udało, ale fajnie, że dalej walczysz :) Trzymamy kciuki za kolejne podejście.

Jak wiesz, mamy kalendarz - jeśli masz ochotę wpisz się. Bedziemy trzymac kciuki, a ja codziennie rano kilka miłych słów piszę.

Dzięki za przyjęcie do grupy☺ wpisałam się w kalendarz (mam nadzieję że dobrze) trzymam kciuki za Was wszystkie, milego dnia

Bo to przypadłość takich ludzi jak my- " im bardziej poznajemy ludzi tym bardziej kochamy zwierzęta " - to taka nasza samotnia, a kto jak nie zwierzak, odwdzięczy sie tysiąckrotnie za każdy nasz gest czułości;)

To takie nasze pierwsze "dzieci"... Na kogoś trzeba przelać nadmiar miłości macierzyńskie i na kimś ćwiczyć [emoji6]

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

Dziewczyny jeszcze nie pamietam żebym tak bardzo czekała na @. Powinnam dostać planowo jutro, ale jakoś nic nie czuje. Chciałabym już zacząć nowy cykl. Świerzbi mnie tak bardzo już bym chciała. Pewnie jakoś w połowie czerwca będzie transfer. Mam na zimowisku dwa 3 dniowe i jeden 5 dniowy. Lekarz stwierdził ze to nasza decyzja którego bierzemy. Macie jakieś rady co do tego, którego wybrać? Bo to ze bierzemy tylko 1 to pewne. Jestem po cesarce wiec za duże ryzyko na 2.

Ja bym brała chyba 5 dniowy. Jakoś tak osobiście bardziej wierzę w taki mocny zarodek, chociaż mi się do tej pory jeszcze nawet takimi nie udało... Ale Twoje będą silniejsze! [emoji4]

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

Dziewczyny jeszcze nie pamietam żebym tak bardzo czekała na @. Powinnam dostać planowo jutro, ale jakoś nic nie czuje. Chciałabym już zacząć nowy cykl. Świerzbi mnie tak bardzo już bym chciała. Pewnie jakoś w połowie czerwca będzie transfer. Mam na zimowisku dwa 3 dniowe i jeden 5 dniowy. Lekarz stwierdził ze to nasza decyzja którego bierzemy. Macie jakieś rady co do tego, którego wybrać? Bo to ze bierzemy tylko 1 to pewne. Jestem po cesarce wiec za duże ryzyko na 2.

Jezeli bedziesz mieć dylemat to niech lekarz wybierze.Ja mam 3 śnieżynki 5cio i 6cio dniowe,z transferu 2dniowego embrionu niestety lipa i teraz strasznie licze ze te stersze ze mna zostana.

Cześć dziewczyny :-)
Nie było mnie tu pare dni a widze ze mamy tu dobre wiadomosci - Emikianka szczere gratulacje ! ;-)
Ja dostałam wiadomośc z kliniki ze z 6 zaplodnionych komórek 4 piękne i silne zamrozili w 5 dobie ;-) dwa przestaly sie rozwijac.
Jak czytam wasze wpisy ze pobrali wam pare lub parenascie komorek to czuje sie jak kosmitka...dlaczego ja mialam az 60...jestem jakas nienormalna ;-P
Pozdrawiam :-)

Wiecie, jest nas dużo i nie ma co ukrywać w każdej z nas tkwi jakieś napięcie ( z różnych względów). Dyskusja z jednego dnia przeciagana na kolejne traci sens po prostu. Zgadzam się, że musimy się szanować, że nie wolno nam siebie na wzajem obrażać. Jeśli mi się to gdzieś zdążyło to z ręką na sercu przepraszam. Nie mogę jednak przejść zupełnie obojętnie wobec wypowiedzi typu "ojej, boje się ze jestem w ciąży blizniczej i je wiem co teraz z tym zrobić " (pamiętajmy że jest to wątek o problemach z poczeciem / donoszeniem ciąży) lub też "nie ufamy lekarzom. . . "
Nie zrozumcie mnie źle, szanuję każde zdanie i nie chce narzucać swojego ale musimy brać odpowiedzialność za nasze wypowiedzi, może czyta nas ktoś kto ma jakiej wątpliwości i zamiast słuchać specjalisty zacznie sam eksperymentować. Jeśli chcemy być traktowane jak dorosłe, dojrzałe osoby to tak się zachowujmy.
Ok ja faktycznie postaram się następnym razem obgryzc paznokcie zamiast wystukac na ekranie coś kontrowersyjnego [emoji113]

[emoji127] 28.10.2017

Przede wszystkim trzeba czytać posty ze zrozumieniem.

Na przyszłość już nic nie napiszę i ominę twój komentarz.

reklama
Bo to przypadłość takich ludzi jak my- " im bardziej poznajemy ludzi tym bardziej kochamy zwierzęta " - to taka nasza samotnia, a kto jak nie zwierzak, odwdzięczy sie tysiąckrotnie za każdy nasz gest czułości;)

Dobra, zaraz stworzę wątek :)

Do góry