reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Do dziewczyn, które biorą sterydy-jak sobie radzicie z tym wielkim brzuchem, wzdętym, zgazowanym i te zaparcia-nawet tabletki na przeczyszczenie nie pomagają.. przytylam już 5kg! czy tylko ja tak mam? Macie jakieś sprawdzone metody???
Zaparć nie mam ale brzuch i owszem. Trzeba to chyba przeczekać i tyle. Nie znalazłam jeszcze sposobu na to do tej pory...

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

reklama
szkoda,bo to wielu dziewczynom pomoglo w uregulowaniu cyklu,hormonow,krwawien.Kliniki in vitro zapisuja to tez pacjentkom,takze najwyrazniej pomaga.

"Po zdiagnozowaniu PCOS, lekarz ginekolog może przepisać niską dawkę leku stymulującego jajniki (cytrynian klomifenu/clomid/clostibegyl), a także leki regulujące poziom glukozy we krwi, takie, jak metformina (Glucophage®, Gluformin®, Metforatio®, Metformax®, Metformin®, Siofor). Lekarz powinien też monitorować poziom estrogenu w trakcie trwania cyklu, aby zorientować się, jak organizm reaguje na leczenie. "
Popieram, ja już rok biore glucophage xr i okres dostaje sama z siebie co 30 dni i przestałam tyć.

Do dziewczyn, które biorą sterydy-jak sobie radzicie z tym wielkim brzuchem, wzdętym, zgazowanym i te zaparcia-nawet tabletki na przeczyszczenie nie pomagają.. przytylam już 5kg! czy tylko ja tak mam? Macie jakieś sprawdzone metody???
Ja biorę encorton 10 i narazie nie zauważyła zeby coś sie działo na wadze narazie nic nie przytyłam ale pewnie organizm każdej z nas inaczej reaguje

Też przytyłam 4-5kg i dalej biorę sterydy, będę się tym martwić jak szczęśliwie urodzę, a leki przeczyszczające stanowczo odradzam

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale w pewnym momencie wyglądało to już jak nagonka...
Ja również myślę, ze to złe podejście, ale naprawdę odkąd jestem tu na forum nie było takiego frontu anty...
A ja na drażniące mnie wpisy po prostu nie reaguje, ale też tej sytuacji nie ogarniam... Niejedna chciałaby się znaleźć w tej " trudnej" sytuacji...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry