reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak, na szczescie, mam jeszcze 2. Chociaz to jest jakims ukojeniem dla mej poszarpanej duszy.

Jak to wyglada z criotransferem? Mozna go robic juz w nastepnym cyklu? Szanse sa takie same czy mniejsze?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja podchodziłam tylko raz i było to na sztucznym cyklu do crio, mnie się udało.
Ja nie mogłam podejść do świeżego transferu. Mnie lekarz powiedział, że to może nawet lepiej, organizm odpocznie po punkcji i tym ile się musiał naprodukowac i na ciąże się przygotuje. Z tym, że ja byłam przestymulowana.

Tak, na szczescie, mam jeszcze 2. Chociaz to jest jakims ukojeniem dla mej poszarpanej duszy.

Jak to wyglada z criotransferem? Mozna go robic juz w nastepnym cyklu? Szanse sa takie same czy mniejsze?

Ja miałam transfer 2 świeżych nie udało się odstawiłam leki dostałam okres z nim zaczęłam przygotowanie do crio .
Chyba się udało w 19dpt beta była 14 tyś :D

Nie wiem jak jest z criotransferem bo nie podchodzilam nigdy do transferu. Jest tu wiele dziewczyn ktore Ci podpowiedzą lepiej. Trzymam kciuki za kolejne podejscie w koncu musi się udać.

Ja miałam transfer 2 świeżych nie udało się odstawiłam leki dostałam okres z nim zaczęłam przygotowanie do crio .
Chyba się udało w 19dpt beta była 14 tyś :D
Wiem ze zapewne niedawno o tym pisalas, ale tu jest tyle postow ze ciezko cos odnalezc. Na czym polegaly przygotowania do crio?

Wiem ze zapewne niedawno o tym pisalas, ale tu jest tyle postow ze ciezko cos odnalezc. Na czym polegaly przygotowania do crio?

Ja szłam cyklem sztucznym w 3dc zaczęłam brać estrofen 2x3 mg po 11 dniach miałam kontrol i endometrium było gotowe 9mm trzyliniowe więc dostałam progesteron na 5 dni ( bo mój zarodrk był 5 dniowy ) w dzień transferu Endo było 10mm przed transferem wzięłam kroplowke atosiban na wyciszenie skorczy ( 1 dawkę ) skorcze wyciszyly się do zera . No i wzięłam moja kropkę do brzucha . Potem pojechałam z mężem na sklepy na obiad i na spacer .
I po 7 dniach beta była 88 .
U mnie w klinice leżenie jest zabronione zalecany normalny aktywny tryb życia taki prowadziłam i do dzis dnia prowadzę.

reklama
Do góry