reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To ladny wynik. W sam raz. Za malo to szkoda, bo moze cos nie pojsc, za duzo moga byc slabszej jakosci i jest ryzyko hiperstymulacji.
Pewnie na dniach transfer. Juz wiesz co lekarz zadecydowal? 3dniowe czy 5dniowe? Wpisz nam sie do kalendarza. No i czekamy na biezace.wiesci co u kropeczek.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nic właśnie nie wiem. Wypis robiła mi Pani doktor, której totalnie nie znam. Jutro mają zadzwonić i jak tylko będę wiedziała to się wpisuje i będę prosiła o kciuki [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Po wizycie nadal serce wali jak młotem. W czwartek punkcja.. duzo jajeczek z czego ok 20 bedzie sie pewnie nadawalo (tak powiedzial doktor) a za tydzien w pon transfer... masakra jestem rozwalona emocjami.. strach az po samo szczescie ze to juz tak blisko...
Doktor tylko powowiedzial ze to ode mnie zalezy ile jajców zapłodnimy.. a jaka to dla mnie roznica? Chyba im wiecej tym lepiej?
Super, ze wszystko idzie po twojej mysli. Bombisz ty sie w polsce leczysz? Zakladam ze tak, ale popraw mnie jesli myle. Jest szansa ze pisalas a ja po prostu nie pamietam.

Jesli mozesz zaplodnic wszystkie i nie robisz badam genetycznych zarodkow to oznacza ze prawdopodobnie masz ponad 35 lat.

Sa dwie kwestie, ktore musisz rozwazyc. Ze wzgledu na twoj wiek jajeczka moga sie slabiej zapladniac i/lub dzielic. Mniej moze byc zdatna do transferu.

Z drugiej strony co zrobisz jesli bedziesz miala np 7zarodkow. Dasz szanse wszystkim? Zniszczysz reszte jak urodzisz powiedzmy 2-3. Czy oddasz do adopcji? Powiem ci ze w granicy polski niszczenie jest nielegalne, o wymiarze etycznym nie mowiac.

Spytaj lekarza co ci radzi. Jakie wg niego sa.za i przeciw zaplodnieniu az tylu i ile wg niego powinno byc z tego zarodkow.

Super, ze idzie po twojej mysli. Bombisz ty sie w polsce leczysz? Zakladam ze tak, ale popraw mnie jesli myle. Jest szansa ze pisalas a ja po prostu nie pamietam.

Jesli mozesz zaplodnic wszystkie i nie robisz badam genetycznych zarodkow to oznacza ze prawdopodobnie masz ponad 35 lat.

Sa dwie kwestie, ktore musisz rozwazyc. Ze wzgledu na twoj wiec jajeczka moga sie slabiej zapladniac i/lub dzielic. Mniej moze byc zdatna do transferu.

Z drugiej strony co zrobisz jesli bedziesz miala np 7zarodkow. Dasz szanse wszystkim? Zniszczysz reszte jak urodzisz powiedzmy 2-3. Czy oddasz do adopcji? Powiem ci ze w granicy polski niszczenie jest nielegalne, o wymiarze etycznym nie mowiac.

Spytaj lekarza co ci radzi. Jakie wg niego sa.za i przeciw zaplodnieniu az tylu i ile wg niego powinno byc z tego zarodkow.

Mam 26lat, lecze sie w Polsce na śląsku w klinice Antrum.
Chcialabym zamrozic, a jak juz osiagne max liczbe dzieci to oddam. O tym ze nie mozna niszczyc tylko oddaja to zostalismy od razu poinformowani. Nie wiem tylko jak z mrozeniem - musze dopytac.

Mam 26lat, lecze sie w Polsce na śląsku w klinice Antrum.
Chcialabym zamrozic, a jak juz osiagne max liczbe dzieci to oddam. O tym ze nie mozna niszczyc tylko oddaja to zostalismy od razu poinformowani. Nie wiem tylko jak z mrozeniem - musze dopytac.
26 i pozwolili ci zaplodnic wszystkie? Kurczaczki, teraz to nie mam pomyslu dlaczego. Nie zmienia to faktu, zebpoza szczegolnymi przypadkami w Polsce mozna zaplodnic max 6. Wiec albo jestes szczegolnym przypadkiem albo cos zle zrozumialas. Dopytaj na nastepnej wizycie i daj nam znac jesli rzeczywiscie pozwola ci zaplodnic wszystkie to jaki jest powod.

Zaraz dzwonie do lekarza bo jest już reszta badań. .. amh mam 0.36 czy to bardzo źle? ?? [emoji22]
No dobrze nie rokuje, ale nie ma reguł.. Czasem beznadziejne przypadki zaskakują za pierwszym razem. A Ci zdrowsi potrzebują z trzech procedur..3mam kciuki z niższym AMH dziewczyny do IVF startowały:-p

reklama
26 i pozwolili ci zaplodnic wszystkie? Kurczaczki, teraz to nie mam pomyslu dlaczego. Nie zmienia to faktu, zebpoza szczegolnymi przypadkami w Polsce mozna zaplodnic max 6. Wiec albo jestes szczegolnym przypadkiem albo cos zle zrozumialas. Dopytaj na nastepnej wizycie i daj nam znac jesli rzeczywiscie pozwola ci zaplodnic wszystkie to jaki jest powod.

oooo to cos się zmieniło w PL po programie z MZ? Bo jezeli idzie się komercyjnie to można zapładniać ile się chce, chyba że PiS coś zmienił?? Ograniczenie było co do ilości podawanych zrodków. Zgodnie z ustawą ponizej 35r.ż maks 2 a powyżej maks 3.

Do góry