reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

KATEE Ja proponuje dwa zarodki, bo nie czesto trafia sie blizniacza ciaza, w ogole nie czesto trafia sie ciaza z IVF Na 5 par mooooze jednej sie udaje, z tego co tak czytalam, a jestem w miare na bieząco, bo tez bede to robic i kaze se wsadzic nawet 3 zarodki o ile w ogole je bede miec, bo to tez nie jest takie pewne

reklama
amalfi- racja , u mnie bali sie piekielnie ciazy mnogiej ale uparlam sie na dwa zarodki az w koncu wyszlo ze zaden ze mna nie zostal , wiec teraz jak mi sie te 3 rozmroza to biore wszytskie 3 :) i koniec mysle ze sa wieksze szanse na udany transfer z 2 lub 3 zarodkow , u mnie w klinice niby statystyki sa ze 1/3 udaje sie zajsc w ciaze

Ale z tego co Was czytam to niekonicznie jest az taka liczba, bo nawet jak dziewczynom sie udaje, to pozniej traca dzieciatko, wiec to tez mozna zaliczyc do niudanych

amalfi, joweg,
u mnie zamrozili 3 zarodki, po pół roku rozmrozili i okazało sie, że wszystkie przeżyły. Biolog powiedziała, że 2 sa w dobrej kondycji a jeden w gorszej, wobec czego będziemy transferowac te 2. W dniu crio okazało się, że i 3 ma się dobrze. Po konsultacjach zapadła decyzja, że dostane wszystkie 3. Przyznam, że trochę sie zaniepokoiłam i nie wiedziałam co robic, ale lekarka z Pl tez potwierdziła słuszność tej decyzji. Rozmrożonych zarodków nie można powtórnie mrozić, szkoda było tego jednego zmarnować. Denerwuje się, ale staram się żyć normalnie. Nie analizuję możliwych scenariuszy, bo to źle wpływa na psychę. Dam Wam znać jak się sytuacja rozwinie. Jestem pełna optymizmu. Dziś dopiero 3 dpt.

JOWEG ja siena tym nie znam naprawde, ale z tego co widze to i z mroazakow dziewczyny zachodza i ze swiezaczkow, i tak samo odwrotnie nie zachodza i z mrozakow i ze swiezych. LOTERIA
KLEMETIS trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&, oby bylo tak jak chcesz;-)

Klematis - trzymam kciuki żeby się udało :)

Amalfi - widzę, że pesymistycznie podchodzisz do sprawy :) U mnie to jedyne wyjście, jak się nie uda to będziemy myśleć o adopcji, ale mam ogromną nadzieję, że będziemy mieć własne dzieciątko... Wiem, że za pierwszym razem rzadko sie udaje, ale jednak jest kilka dziewczyn, które zaszły za pierwszym a jak nie to za drugim..

Joweg - dzieki, własnie kiedys czytałam o pistacjach, o reszcie nie, ale warto spróbować :)

Dziewczyny, 6.03 (w 22 d.c.) mialam podany zastrzyk z diphereline. Dzisiaj jest 35 d.c. a ja @ nadal nie mam. Czy to jest normalne? Jutro mam wyznaczona wizyte w klinice i mialam zaczac juz stymulacje, ale w tej sytuacji nie wiem jak to bedzie. Ktoras z Was miala podawany ten lek?

reklama
katee82- wszytsko probuje bo kurcze nic nie wiadomo moze akurat to cos pomoze :

liscie malin-dziajaja tonizujaco na narzady rodne wzmacniaja i uelastyczaniaj macice przygotowujac do okesu ciazy, zwieksza szanse na udane zagniezdzenie sie zarodka

czerwona koniczyna-oczyszcza krew z toksyn,pobudza organizm do produkcji estrogenu

liscie pokrzywy-zapobiega i leczy anemie , bogate w zelazo i wapn, wzmacniapowloke macicy i ulatwia w zagniezdzaniu zaplodnioneog jajeczka :)

Do góry